Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1937
Tıklama
0
Öne Çıkarma
CHKDSK sonlanmıyor, ciddi hdd problemi
F
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

slmlar. vatan bilgisayardan yeni aldığım toshiba marka laptop'u kullanırken(windows 7 yüklü) bi anda yavaşladı. firefox'da epostam ve facebook açıktı yalnızca. firefoxu kapatayım dediğimde bilgisayar kitlendi, görev yön. dahi gelmez olunca ben de güçten kapattım direk. tekrar açmaya çalıştığımda ise açılmadı. sırasıyla denediğim şeyler şunlar oldu:
1.sistem kurtarma menüsünden başlangıç kurtarmaya gireyim dedim, kurtarma menüsü gelmedi yalnızca w7 arkaplanı vardı.
2.sistem kurtarma menüsünü hdd'den boot etmek yerine internetten bulup cd'den boot ettirdim, bu sefer dil seçme yeri geldikten sonra yine kitlendi.
3.sanal xp ile dosyalara erişmek istedim, dosyaları kopyalama sırasında mavi ekran hatası verdi ve CHKDSK yapmamı önerdi
4.windows xp cd'si ile CHKDSK'ya erişmek istedim, repair(R) yeri gelmeden yine mavi ekran hatası aldım.
5.hdd'yi söküp masaüstü PC'me taktım, kendi hdd'mden bile boot yaparken hata verdi ve sistemdeki disklerin birinde tutarsızlık olduğunu söyledi ve chkdsk yapılacağını söyledi tamam dedim 10sn bekletti, chkdsk da 3/3 aşama tamamlandı ancak güvenlik doğrulaması yapılıyor dediğinde devam etmedi.
6.üstteki aşamada 10sn beklemeyip disk gözden geçirmeyi atladım, bilgisayarım normal açıldı, yani şuan, ancak laptopun hdd'sini görmesine rağmen erişim çok yavaş yada hiç yok yani e sürücüsüne girebiliyorum, oradan özel klasörüme de girebiliyorum(tabi 2dk sürüyor) ancak daha ilerisine gidemiyorum.,

şimdi vatan'a götürmek istemiyorm bayramdan sonra gideceğim çünkü. bu sorundan kurtulmanın yolu nedir, hdd ölmüş müdür 2.gününden? yada komple biçimlesem sorun kalkar mı? teşekkürler.



S
14 yıl
Yarbay

Önemli dosyalarınız var ise kurtarabildiğiniz kadarını kurtarın geri kalanına dokunmayın aynen yerine takıp servise verin ki garantiden problem yaşamayasınız. Zaten bir formatlamaya çalışacaklar olmaz ise HDD arızalı diye değiştireceklerdir. Teknik servise ulaşma imkanınız var ise bir arayıp sorun isterseniz ben formatlamayı deneyim mi diye onlar ellemeyin derlerse hiç ellemeyin ki sorun çıkarmasınlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bana da en mantıklısı öyle geliyor şimdi vatan tarafına gidecektim zaten ama en geç pazara almam lazım. ankaraya gideceğim çünkü o gece, oradaki vatan bilg. a götürsem sorun çıkmaz değil mi alınan yere gidecek sadece falan diye?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

başka fikri olan var mı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.