Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
877
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: ChatGPT Apple ekosistemine entegre oluyor (2. sayfa)
D
3 ay
Yarbay

kasdettigim apple a ait olmayan kodlar degil. onu her yazilim sirketi yapar, keza modern sistemde tum altyapiyi tek basina olusturmasi mumkun degil. kastim butun bir yazilim hizmetinin outsource edilmesi, o hizmetin yazilimin kontrolunun kime ait oldugu. open ai in butun chatgpt kontrolunu apple verecegini hic sanmiyorum. o kadar aptal olamazlar. apple her zaman dikine genislemeyi tercih eden bir sirket. tedarikden uretimden yazilima herseyin kendi kontrolunde olmasini ister. sayet bir urunundeki onemli bir hizmeti baskasinin kontrolunde veriyorsa buna mecbur kaldigi icindir. bu kadar genis kaynaklari olan dev bir sirket boyle bir mecburiyete giriyorsa bu gelismeleri ongoremedigi o alana yatirim yapmadigi icindir. yani vizyon eksikligindendir. steve jobs yasasa muhtemelen cok oncelerden ai a yatirimlar yapilmis, su durumda open ai in karsisinda lider pozisyonda olmasada google gibi cevap verebiliyor durumda olurdu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
3 ay
Yüzbaşı

Bu AI olayını ChatGPT seklinde o firma bir anda patlattı bunun gelecegini google bile öngöremedi.. O yüzden google, bu konuda ChatGPT'den hala daha geride cünkü geride basladılar... Yani olay pazarlamada basarılı bir firmanın, pazarlamada basarılı olmasıyla ilgili vizyonsuzluk oldugunu düsünmüyorum cünkü öngremezlerdi.. Yapay zeka gelistirmek kolay bir sey değil ayrıca evet mantık basit fakat dev veri setine ve kullanıcı geribildirimleri seklinde optimizasyonlara ihtiyac var apple'ın bu saatten sonra böyle bir seyde basarılı olacağı garanti değil zaten fakat hype olusacagını daha öncesinden bilmeleri de cok mümkün degildi..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Haziran 2024; 13:32:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
V
3 ay
Yarbay

Microsoft ile Apple'ı birleştiren nokta olacak herhalde. Microsoft da AI ürünlerinde GPT altyapısını kullanıyor, OpenAI'ın ortağı zaten.
Muhtemelen diğer firmalar da GPT altyapısını kullanacak ve OpenAI ilerlemesi durdurulamayacak bu kadar veriyle.



D
3 ay
Yarbay

google nasil ongoremedi. machine learning in yazilim altyapisini olusturan google. boyle bir seyin gelecegini biliyordu, altyapisini hazirlayan kendisiydi, buyuk ihtimal rakibinin gelisiminide biliyordu ama bir anda farkin bu kadar acilacagini beklememistir. neticede google in az cok cevap verecek altyapisi var ilerki yillarda yakalayip onune bile gecebilir, keza uzun yillardir yatirim yaptigi bir alan. applein bu konuda hic bir ongorusu yoktu. soyle diyim open ai patlamasini yapmadan cok once universitelerde bile haldir haldir machine learning bolumleri aciliyordu, bunun egitimleri verilmeye baslamisti. akademi normalde teknolojik degisimleri en geriden takip eden kurumdur, akademi bile buna adapte olurken apple sadece seyretmis, burdan oyle anlasiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
3 ay
Yüzbaşı

google altyapiyi gelistirdi fakat son kullaniciya nasil pazarlayacagini bilmiyordu.. hatta bu konuda hicbir plani da yoktu.. gafil avlandilar.. bir seyi olusturmak baska pazarlamasini yapmak baska.. sadece altyapiyla olmuyor olsaydi zaten bard chagpt den daha iyi sekilde piyasaya cikardi hala cok geride





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Haziran 2024; 18:11:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.