Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
786
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cezalı ödedigim sigorta parasını geri almak??
E
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Malum zamlardan dolayı birkaç ay sigortasız gezdim..Aracı sattığımda satarken sigorta yaptırıp (1700tl)verdim..önümüzdeki günlerde üzerine alacak ben de satış örneği ile sigorta paramı geri alacağım fakat cezalı odedigim kısmı da geri verecekler mi? Yani 4 ay sigortasızgezdim bunun ccezası 200 tTL olsa bunu geri verecekler mi? Sigorta yapan kişiye sordum fark etmez dedi fakat bana inandırıcı gelmedi..Bilen varsa yazarsa sevinirim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Binbaşı

Merhaba,

Aracın satışını noterden verdiğiniz zaman noterden aldığınız araç satış sözleşmesini acentenize göndermeniz gerekli iptal işleminde sigorta şirketlerinde farklı uygulamalar var, bazıları ekstradan 100 TL ücret kesiyorlar ödeme yaparken.

Ekseriyet siz poliçenizi 1 saat içinde iptal ettirsenizde sizden 70 günlük kullanım bedelini hesaplayıp çıkan tutarı düşüp öyle iptal edilecektir.

Şöyle ki;

Prim+gecikme zammı olarak düşünmeyin, 1700 TL'yi bir bütün olarak düşünüp hesaplama yapılacaktır.
1700 TL 365 gün olarak düşünüp bu tutardan 70 gün hesaplanıp düşüp arta kalan tutar iade edilecektir.
(3 ayda yaklaşık %15 gecikme zammı ödemişsinizdir.)

BU ARADA GÜNÜMÜZDE BU İPTAL İŞLEMLERİNDE SAHTEKARLIK YAPIP İADELERİ YAPMAYAN VEYAHUT GÜNÜNÜ GECİKTİREN BİR ÇOK SİGORTA ACENTESİ BULUNMAKTADIR. SİGORTA POLİÇENİZİN HANGİ SİGORTA ŞİRKETİ ÜZERİNDEN OLDUĞUNU ÖZELDEN YAZARSANIZ İPTALLERİNİN NASIL YAPILDIĞINI BİLGİLENDİREBİLİRİM.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Bu işler artık eskisi gibi olmuyor.

Küçük firmalardan birisinden yaptırmadığınız sürece ödediğiniz tutarın gün bazında hesaplanmasını sağlayarak kalan tutarı iade alabilirsiniz.

Hukuk bürosu da işletiyorum ben acenteliğimin dışında artık bir firma böyle adım atmaya kalkarsa çok sıfırlı cezalar öder



E
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.