Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
764
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi
S
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Ben de yaklaşık 1 sene önce bu modelin Profilo BD3058L3AV olanını aldım.

SORUN: Meyvelik sebzelik bölümündeki domates, salatalık, patlıcan, kabak vb. gıdalar 3-4 gün içerisinde buruşup büzüşüyor. Dolap içinde ve bilhassa sebzelikte sulanma oluyor. Ayrıca bazı gıdalarda küflenme oluyor. Küflenme genellikle soğuk sıcak hava değişiminin fazla olduğu alanlarda olmaz mı? Sogutucu bölümünü aynı marka sağlam 2 derece ile ölçtüğümde en üst rafındaki 7-8-9 arası, en altındaki ise 0-1-2 derece arasında oluyor. Yani soğutucu bölümdeki raflar arası derece farkı ortalama 7-8 derece gibi... Bu normal midir? (Buzdolabım +4, -18 derecelerde çalışıyor.) Bu konuda yaşadığınız tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum.

Eski buzdolabım 10 senelik Vestel no frosttu. Onda bile 1 hafta meyve sebzelerime bir şey olmuyordu. Bu bozdolabı modelini de meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor diye aldım ama eski buzdolabım bile bundan daha iyiydi. Sebzelikten çıkardığım tüm meyve ve sebzeler bana göre eski dolabımla kıyaslıyorum aşırı soğuk ve direk çıkar çıkmaz yenecek gibi değil hem soğukluğu hem de tat bakımından. Forumda benzer sorunları yaşayan arkadaşlar da var. Çözüm bulan varsa paylaşırsa seviniriz.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sizlerde de benzer sorunlar oldu mu? Sorun ne olabilir...

Bu arada kendi araştırmaları mı yorumları mı yazıyorum:

Üşümeye Duyarlı Sebzeler ve Depolama Sıcaklıkları

Sebzeler - Depolama Sıcaklığı, °C
Fasulye ----- 4–7
Bamya ----- 7–10
Yazlık Kabak ----- 7–10
Kışlık Kabak ----- 10–13
Domates, yeşil ----- 12–15
Domates, kırmızı---- 7–10
Hıyar (salatalık) ----- 10–13
Patlıcan ----- 8–13
Biber, dolma ----- 8–10
Biber, yeşil ----- 5–10
Kavun, Karpuz ----- 5–10

Üşümeye Duyarlı Meyveler ve Depolama Sıcaklıkları

Meyveler - Depolama Sıcaklığı, °C
Mandarin ----- 5–7
Portakal ----- 5–7
Limon, sarı ----- 5-7
Limon, yeşil----- 10–13
Altıntop ----- 10–13
Muz ----- 12–14
Zeytin, yeşil ----- 7–10
Nar ----- 5-10
Mango ----- 10-15
Ananas ----- 8-13

Yukarıdaki bu bilgiler doğru ise;
Buzdolabının sebzelik meyvelik kısmı ortalama -1-0-1-2 °C oluyor.
Termometreyi gece 24:00 da bırakıp sabah 08:-09 gibi bakıyorum. Bunu 3-4 kere denedim.

İnsanların sebzelikte en çok kullandıkları domates, salatalık, biber, fasulye, patlıcan, kabak, (patates, soğan da en çok kullanılan sebze ama dolapta saklanmıyor yoksa onlarında işi zordu!) sebzeler ortalama 0°C lik bir ortamda büzüşüp buruşuyor, ıslanıp, nemlenip küfleniyor. Buzdolabını aldığım Profilo bayisine gidip durumu detaylı izah ettiğimde bir kaç modelde sebzeliği üste etliği alta aldıklarını gördüm. Sanki bu dolaplarda sebzeliğin yerleştirme yeri uygun düşmemiş gibi. Ayrıca dolap içi sıcaklık farkının yüksekliği de ikinci bir sorun gibi. Ayrıca domates ve salatalıkların aşırı soğukluklarının buruşmalarının yanısıra tatları da bozuluyor.

Buzdolabındaki bu derece farklılığını ve küflenme sorununu servise iletmeme rağmen çözüm yok, dolap sağlammış. Bunun için soğutucu bölümüne tek derece koydular ki ben ısrarla soğutucuya 2 derce koymalarını birini en üst rafa diğerini en alt rafa koymalarını istememe rağmen kendi bildikleri gibi tek derece koyup sonrada dolap ta sorun yok diyorlar.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3144949

Bu dolaplarda ''Defrost'' nasıl yapılıyor? Bir faydası olur mu?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.