C dilinde kullanıcıdan maximum 15 karakterlik bir username almalıyım. Gerektiğinde ekrana yazdırabilmeli, gerektiğinde de while döngüsünün şartı olarak username'in ahmet'e eşit olup olmadığını kontrol etmeliyim.
İnternette hep C++ komutları çıkıyor karşıma. Yardım edebilir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
komutuyla okuyabilirsin. (girilen username verisinde boşluk karakteri olmadığını varsaydım)
C dilinde stringleri == ile karşılaştıramazsın o yüzden username == "deneme" gibi bir karşılaştırma yanlış olur. Karşılaştırma olayı için string.h kütüphanesini include ediceksin ve strcmp komutunu kullanacaksın.
strcmp(username, "deneme") şeklinde bir komut 2 stringi karşılaştırır birbirleriyle aynıysa 0 döner. Örneğin.
İnternette hep C++ komutları çıkıyor karşıma. Yardım edebilir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.