Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1151
Tıklama
0
Öne Çıkarma
C# Datagriddeki checkbox kontrolu yardim
L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Mrb..Datagridviewin ilk kolonunda checkbox kontrolleri var..veritabanındaki tüm kayıtları getirince ilk kolonda checkbox seçeneğiyle geliyor..bunlardan bir kaçını işaretleyip daha sonra aşağıdaki kodları yazdığım butona tıklayınca..seçili olanların seçini kaldırıp seçili olmayanları seçili hale getiriyor.. Benim istediğim butona tıklayınca seçili olan seçenek varsa seçimleri kaldırsın..diğerleride olduğu gibi kalsın istiyorum..hiç bir seçim yokken tekrar tıklayınca hepsini seçili hale getirsin istiyorum..Kodlar şu şekilde..

foreach (DataGridViewRow row in dataGridView1.Rows)
{
DataGridViewCheckBoxCell chk = (DataGridViewCheckBoxCell)row.Cells[0];

if (chk.Value == null)
{
chk.Value = true;
}

else
{
chk.Value = null;
}





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lindeman -- 10 Ocak 2017; 11:44:8 >

L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

yok mu bilen?



M
7 yıl
Yarbay

simdi hepsinin durumuna göre karar vermek istiyorsan öncelikle tüm rowları bir gezip hiç checkli yoksa diye bir durum tutman lazım.
Sonra ikinci kez tekrar rowları gezip eğer hiç checkli yoksa hepsini işaretle demen lazım. yok bir kaçı işareteli ise o zaman hepsini uncheck etmen lazım.

birde sanırım true fallse değilde TrueValue FalseValue ile dene derim.

if (chk.Value == chk.TrueValue)
{
chk.Value = chk.FalseValue;
}
else
{
chk.Value = chk.TrueValue;
}

gibi.

Benden tavsiye 2 saat geçmeden kendi kendine flood yapmak forum dünyasında pek hoş karsılanmaz. Bekle. sen ikinci gez bump yaptın diye cevap gelmez.



L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

En son senin yaptigin haliyle yapmistim bnde..tek sorun su bi iki tane secili varken tiklayinca secili olanlar uncheck oluyo digerleri check oluyo..iki kere foreach mi kullanmak gerek..



L
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İstediğim sonuca bi türlü ulaşamadım..Örnek bi kod yazabilir misin?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.