Aşağıdaki iki buzdolabı arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Arçelik biraz daha kaliteli geliyor. Vestel'in +'sı 10 yıl kompresör garantisi vermesi ama bu zamana kadar Vestel'in hiç bir ürününden memnun kalmadım.
Altus markası Arçelik üretimi ve alt markasıdır. İkisi de birbirine benzer kalitede bence. Ama Arçelik de Tee markalı motor kullanıyorlar. Arçelik alacak iseniz Tee markalı olmamasına dikkat edin. 10 yıllık motor garantisi de aldatmadan ibaret. Bahsettikleri 10 yıl içinde bozulursa motor ücretini almazlar ama işçilik ücretini alırlar. O ücret bile yeni buzdolabı almayı düşündürür insana.
Öncelikle dolap tercihinizi belirtmeniz lazım. Örneğin derin dondurucusu büyük bir dolap mı, soğutucu bölümü büyük bir dolap mı? Dolabı koyacak yeriniz ne kadar büyük? Gardrop tipi mi (yeni dondurucu altta olan model mi), yoksa klasik tip dolap mı arıyorsunuz?
Bunun dışında sadece marka özelinde dolap almayın. Artık çoğu dolabın kompresörünü jia xperia üretiyor. Yukarıda dediklerimi ayrıntılı yazarsanız yardımcı olayım.
70 cm genişliğinde olması gerekiyor. Yükseklik 195 kadar okey. Dondurucu kısmı alttan olmalı. Tercihen renk olarak inox düşünüyorum ama iyi bir seçenek olursa beyaz da olabilir. Spesifik olarak soğutucu/dondurucu büyüklük seçeneğim bulunmuyor. Zaten 70 cm genişlikli dolaplarda genelde yakın değerler olduğunu gördüm. Bu iki model arasında kaldım. Spot vb. yerlerden düşünmüyorum direkt üreticiden almak tercihim.
Aşağıdaki iki buzdolabı arasında kaldım.
Hangisini tercih etmeliyim? Arçelik biraz daha kaliteli geliyor. Vestel'in +'sı 10 yıl kompresör garantisi vermesi ama bu zamana kadar Vestel'in hiç bir ürününden memnun kalmadım.
Vestel NFK52112 EX WIFI 471 Lt No-Frost Buzdolabı
https://www.vestel.com.tr/vestel-nfk52112-ex-wifi-471-lt-no-frost-buzdolabi-p-3593
Arçelik 270477 EI AI Yapay Zeka Teknolojili Alttan Donduruculu Buzdolabı
Alttan Donduruculu Buzdolabı
https://www.arcelik.com.tr/alttan-donduruculu-buzdolabi/270477-ei-ai-buzdolabi
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.