Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
307
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bu yükleme paketi bu işlemci türü tarafından desteklenmiyor sorunu
J
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Yakınlarda windows 10'un bilgisayarı çok yorduğunu düşündüğü için Windows 8.1'e geçiş yapan 2 arkadaşım vardı. İkisi de hiç sıkıntı yaşamadan 8.1'e geçiş yaptılar ve performans artışı aldıklarını söylediler bu nedenle ben de geçiş yaptım. Sürücüleri ve güncellemeleri yaptım hepsi bitti ama sadece ekran kartımı güncelleyemedim. Aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde (Bilgisayarım çift ekran kartlı) Nvidia MX130 ekran kartım gözüküyordu ve sorunsuz güncelleyebilmiştim ama Intel hd600 olan gözükmüyordu. Onun yerine Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı gözüküyordu. Intel'in kendi sayfasından indirdim olmadı. Temel Görüntü Bağdaştırıcıyı kaldırıp pcyi resledim yine olmadı. Bilgisayarım Casper F650 Silver. Casper'ın sitesinden bilgisayarım için verilen Onboard Ekran Kartı sürücüsünü indirip güncellemeyi denedim yine olmadı. Aldığım hata "Bu yükleme paketi bu işlemci türü tarafından desteklenmiyor." oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum ekran çözünürlüğüm de 800x600'e sabitlenmiş durumda ve değiştiremiyorum.

Etkisi var mı bilmem ama not geçeyim: Bilgisayarımın ekranı kırık olduğu için ekstra bir monitör kullanıyorum. Monitör sorunsuz çalışıyor ancak bilgisayar monitörümü de görmüyor. Ekran yansıtmasını değiştirmeye çalıştığımda da Görüntü başka bir ekrana yansıtılmıyor diyor.

İki gündür her şeyi denedim hiç bi türlü çözemedim. Windows 10'a geri dönmeli miyim bu problemi nasıl çözebilirim?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Javex -- 24 Ocak 2021; 12:44:48 >

P
3 yıl
Binbaşı

32-64 bit farkından kaynaklanmıyorsa Windows'un eski sürüm olmasıyla alakalı olabilir. Windows'u güncellemeyi veya GPU'nun önceki sürüm sürücülerinden birini kurmayı deneyebilirsiniz. Windows 8'i Windows 10'a yükseltmeyi kastetmiyorum, Windows 8'in kendi güncellemelerini kastediyorum.



C
3 yıl
Yarbay

https://www.win-raid.com/t6300f38-Intel-UHD-on-Windows-Help.html

Burada yazılana göre kartın 8.1 sürücüsü yokmuş.

Modifiye edilmiş bir sürücüden bahsedilmiş. (2. Mesaj)
Yükleme yapılmadan önce igdlh64_8_81.inf dosyasının açılıp, DEV_5A85 yazısının DEV_3185 olarak değiştirilmesi gerektiği yazılmış.

inf dosyasını notepad ile açabilirsiniz. Daha sonra ctrl+h yapıp; aranan ve yeni değere yukarıdaki keilmeleri yazıp tümünü değiştire basıp toplu şekilde değiştirebilirsiniz .



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.