Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4644
Cevap
631272
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: [BOT FIRSATLARI 2024-2025] (116. sayfa)
E
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ohzman

Üzgünüm ama tam okumadan cevap yazmışsınız. Fazla para vermeyin üzerler dedim ben, iş görmezler demedim. Ayrıca akuların "yaratık" gibi tipli olduklarını da yazdım.

Benim de columbia ürünlerim, north face malzemelerim var. 150 liraya aldığınız botu dolar kurundan bugün alsanız 300 lira ediyor. Gene gayet ucuz. İkinci verdiğiniz örnek ise tamamen TRAJİK. 265 liraya salomon buluyorsanız kullanacaksınız tabi. Muadili ürünler gördüğünüz gibi 700 liraya kadar çıkıyor.

Yani ben buna karşıyım;
http://www.columbia.com.tr/urun/peakfreak-venture-titanium-outdry-erkek-bot-30598/yesil

bu fiyata alacağınız asolo ise
https://www.kutupayisi.com/urun/asolo-fugitive-gore-tex-erkek-trekking-botu-4


Elbette columbia daha rahat olacaktır ama columbia 10 üzerinden 8 rahatsa asolo da 7 eder. Bu botu 6-7 senedir kullanan hem şehirde, hem dağda kış hariç tüm etkinliklerde kullanmış arkadaşlarım var.


Benim dediğim şey şu; Columbia BMW X5'tir, Asolo ise Land Rover Discovery. İkisi de göya dört çeker ama bir tanesi araziye sokulmaz.


Konuyu dağıtmaya gerek yok;

Sizin çok severek kullandığınız markalar, sezonda cahil insanları öttürmek için kullanılıyor.

Hiçbir zaman bir asolo botun 750 liradan 400 liraya düştüğünü göremezsiniz ama bir columbia 700 liradan 200 liraya düşebilir. BU da ürünün ne kadar büyük bir kar marjıyla insanlara ÇAKILDIĞINI gösterir.

Ürünlere fazla para vermeyin üzülürsünüz lafımı tekrarlıyorum. Bu yüzden neredeyse tüm dağcılık firmaları columbia, jack wolfskin, salomon, north face, merrell gibi ürünlerin bot ve ayakkabılarından (north face giyimde iyidir) aynı fiyatta daha uzun ömür ve performans sunar. Size ismi bilinmeyen onlarca dağcılık firması yazmama gerek yok, ben bu bilinen markalarla insanların nasıl salak yerine konulduklarını anlatmaya çalışıyorum sadece.

Örnek:http://www.columbia.com.tr/urun/drainmaker-iii-kadin-ayakkabi-24994http://www.dalkilicspor.com/Urunler/Columbia-Drainmaker-III-Outdoor-Ayakkabi-BL3954-581.html?gclid=Cj0KCQjw1-fVBRC3ARIsAIifYOOryQEh36OpjMUCfbGoHb1klVU7y4QSQzI8svJj-tVJ3VLLBfUXCw4aApQLEALw_wcB

Bunun erkek olanını 600 lira görüp 180'e aldım ben geçen sene. Ayıptır.

Saygılar.

Hiçbir zaman bir asolo botun 750 liradan 400 liraya düştüğünü göremezsiniz ama bir columbia 700 liradan 200 liraya düşebilir. BU da ürünün ne kadar büyük bir kar marjıyla insanlara ÇAKILDIĞINI gösterir.


Doğrudur.

Gecen sene bu aylarda günlük modeli Asolo ayakkabı beğenmiştim " Asolo botları bende tiplerini beğenmem.Ama fiyatı 570 lira civarıydı.Standart günlük ayakkabı için çok paraydı.Yani 200-300 liraya daha tasarımlı daha rahat bir şehir ayakkabısı rahatlıkla alınabilirdi.Zaten bahar-yaz aylarında giyeceğim ayakkabı bakıyordum ,zaten şehir de giyecektim..Ne gerek vardı +200 lira daha fazla vermeye.Hem de daha tiplisini bulabilecek iken dedim koydum yerine.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Yüzbaşı

https://www.yesil.com.tr/erkek-botlari/southwark-gore-tex-erkek-bot-11606.html?gclid=EAIaIQobChMIq8j0xoyN2gIVxjobCh0ybgkgEAQYAyABEgLRFPD_BwE



Doğum günü hediyesi için bir ayakkabı begenmesini söyledim yeğenime, linkteki ürünü beğenmiş. Vazgeçirmem için bir nedeni var mı veya tavsiye eder misiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
7 yıl
Yüzbaşı

Aynen bu yüzden 350 liraya düşünce akuları önerdim, yoksa tipine bakarak kimse almaz bence de


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eyoruk
E
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ohzman

Aynen bu yüzden 350 liraya düşünce akuları önerdim, yoksa tipine bakarak kimse almaz bence de

Niye tipsizler bu kadar acaba..

Bu arada arkadaşın yazdığı Salomon Deemax 3 fiyatını hakediyor mu sence ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 yıl
Yüzbaşı

Ben hiç sorun yaşamadım, ayakkabının kendisinde bile koku olmuyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @eyoruk
E
7 yıl
Yüzbaşı

Ben de iş görmezler demişsiniz demedim :)

Botları aldığım sitelerden morhipo ve markafoni zaten private shopping sitesi. HB ise bazen tek kalan modelleri böyle fiyatlara satmasıyla meşhur. Ben her halükarda şehirde kullacağım bot için böyle yüksek fiyatlar ödemem. Uygun fiyata denk gelirsem ve o anda ihtiyacım varsa alırım olur biter.

Bir markanın yaptığı indirim oranı kalitesini göstermez. Önemli olan kullanım amacıdır. Salomon tek kaldığı için stok eritmek amacıyla bu fiyata satıldıysa Asolo bu kadar indirim yapmıyor diye kıyaslamak bence mantıksız.

Dağcılık işi ile uğraşan zaten hangi markayı modeli alacağını bilir. Şehirde kullanmak için bir bota bu kadar paralar veren biri ya zengindir ki lafım yok, ya da aptaldır. Ürünlerin sezon fiyatı olur, sezon sonu ve seri sonu indirimleri de olur. 180 TL ye aldığınız Columbia ayakkabı gibi 130 TL ye aldığım The North Face ayakkabım var. Markanın neyi kaça sattığı tüketicinin karar vermesi gereken konudur. Fiyata bakıp kaliteli diye düşünen insanlar var hala.

Ben profesyonel olarak dağda kullanım amacı dışında bu fiyatlara satılmasını her marka için anlamsız buluyorum. 10 sene ömrü olsa ne olur olmasa ne olur, insan zaten belli bir süre sonra giymekten sıkılıyor. Ben güzel indirim yakalarsam alıyorum, giydiğim süre boyunca zaten hakkını fazlasıyla vermiş oluyor. Asolo botu yarı fiyatına görsem samimi söylüyorum almam. Model ve bana hitap etmiyor, şehirde günlük kullanım için tipi uygun değil. Zaten şehir şartlarında sene boyunca giyilebilen süre de belli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ohzman
E
7 yıl
Yüzbaşı

Kullanıcı olarak bot fiyatının hakkını fazlasıyla veriyor ama fiyat konusu satın alacak kişiye göre değişir. Şuan hb da 425 TL.




Bu mesajda bahsedilenler: @eyoruk
O
7 yıl
Yüzbaşı

Bazıları için uzun ömür çok önemli olabilir ve bu kişisel bir tercih. Ayrıca bilmeden merrell bota 600 lira vermekle, bilmeden asolo bota 600 lira vermek arasındaki farkı beliriyorum ben. Bir tanesi hiç üzmeyecek çünkü. Tipler renkler tamamen kişisel. Ben zaten şehirde kullanacaksanız kazıklanmayın diye yazıyorum.

İndirim oranı ise markanın ne kadar tutarlı olduğunu gösterir bana göre, kışın aldığım botun 3 ay sonra yarı fiyat satıldığını görmem beni ahmak gibi hissettirebilir ve kalite sorgulatır.

Herkes sizler-bizler kadar bilinçli değil. Columbia denilen markayı premium gibi pohpohlayıp kandırdıkları çok insan var. Allahtan decathlon piyasaya girdi de insanlar gerçek fiyat hakkı nedir görmeye başlamış oldu.

Dağcılık örneğinde kesin çizgiler yok, bunu unutmayın o yüzden bmw-land rover örneği verdim. İkisi de şehirde oldukça konforlu ama bir tanesi çok uzun ömürlü olması için yaratılmış durumda. Düzgün olduktan sonra ben botlarımı ve ayakkabılarımı 5 sene üstü kullanırım hep mesala. Bu da kişisel bir tercih.

Gene en başa dönerek sonlandırıyorum. Siz zaten uygun fiyatlara bulan bilinçli bir tüketicisiniz ama aldığınız marka sizin gibilerden değil, boynere gidip 800 liraya columbia bot alanlardan kazanıyor.

Bu da 800 lira ama
https://www.columbia.com.tr/urun/bangor-omni-heat-erkek-bot-30596/siyah
https://www.hepsiburada.com/millet-heaven-peak-gtx-erkek-ayakkabi-p-OUTSAND1262GR-44?magaza=Adrenalin&wt_gl=cpc.nelk.outdoor-kamp-kampcilik.pla&gclid=Cj0KCQjw-uzVBRDkARIsALkZAdkiicULYXug4J0XehXDp0Vd2BsEYIAkyA1ULkcHkfIQjsHNKxdjcuAaAoupEALw_wcB
https://www.boyner.com.tr/columbia-gunluk-ayakkabi-677847-3347295
https://www.kutupayisi.com/urun/asolo-nucleon-gore-tex-erkek-gunluk-ayakkabi
https://www.kutupayisi.com/Asolo-Jumla-Gore-Tex-Erkek-Trekking-Botu-SiyahSari-40,PR-28878028.html


vs. vs.

Elma armut oluyor biraz ama tip haricinde diğer markalarda dayanım çok yüksek işte,

Yani columbia ile şunun dayanımı aynı emin olun
https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-100-warm-novadry-su-gecirmez-erkek-botu-kahverengi-id_8285136.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 28 Mart 2018; 13:37:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erkanist
E
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam sezon fiyatı, sezon sonu indirimi, seri sonu indirimi vs gibi politikaları birçok firma uyguluyor. Tek kalan ürünün depo, operasyon gibi maliyetleri yerine çok uygun fiyata satılabiliyor.

Decathlon'daki ürün hariç söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Dayanıklılık olarak aynı süre yıpranmayabilir ama bunun bir de ayaktaki konforu, su ve soğuğa dayanıklı olması gibi kriterleri var.

Tüketici zaten bilinçli değilse herşey müstehak.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ohzman
M
7 yıl
Yüzbaşı

Özellikle son sıra deriden mağazalarında çok büyük indirimler var. Klasik timberland botlar 375₺, oxs botlar 350-600₺ arası fiyatlara satılıyor. Tavsiye ederim açıkcası çok iyi fiyatlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan028 -- 29 Mart 2018; 8:32:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Teğmen

Herkese iyi günler iyi forumlar. Anneme hediye olarak bot alacağım. Bütçe konusunda sınırım yok fakat şehiriçi kullanım olacak. Beklentilerim %100 su geçirmez olsun yolda ve buzlu zeminlerde kaymasın ve ayağını sıcak tutsun.



Asolo Phantom GTX ve Boreal Atlas bu saydığım ihtiyaçları fazlasıyla karşılar mı? Sizlerin tavsiyeleri var mı acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakado -- 6 Mayıs 2018; 19:49:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl
Teğmen

Arkadaşlar,
Antalyada yapılan Eurasia Airshow etkinliğinde Türk Ordusuna asker kıyafetleri yapan Vaneda markasının asker bot'unu denedim.Görevli Columbia ayakkabılarında kullanılan Goretex'ten daha etkili olduğunu iddia ettiği outdry teknolojisini kullandıklarından bahsetti.Denediğim bot'ta ayaklarım çok rahattı.Aşağıya link'ini yazıyorum.Fiyatı 299 TL.Ben siyah olanından aldım.Firmanın çalışanı falan değilim.Ürün söylediklerine göre %100 yerli.Aldığım bot'u yağmur, çamurda henüz denemedim ama sağlam bir bot'a benziyor.
İlgilenenlere duyurulur :)

Bu linkten inceleyebilirsiniz:

https://www.vaneda.com/urun/alp-m1071-siyah/

Resimleri ekledim.Umarım gözüküyordur :)

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 yıl
Yarbay

Yeni sezon konusu açılsın mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Yeni sezon konusu açılsın mı ?
bu konudan devam..



S
7 yıl
Yarbay

Tsk postallarında hiç bu markayı duymadım. Yakupoğlu ve örsel kundura yüzde 75 i oluşturuyor. Yerli üretim olabilir ama yüzde yüz yerli olduğuna inanmıyorum, piyasa lideri yakupoğlu (yds) bile yüzde yüz yerli ürün çıkaramıyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cetinkolsg
G
7 yıl
Binbaşı

Özkan Kundura'yı unutmayın :) Onlarda hayli büyük firma. Fabrikalarını ve fabrika içi showroomlarını ziyaret etmiştim.

Bot veya su geçirmez astarlı ayakkabı alacaklara önerim. Ecco'nun outlet mağazalarını gezsinler. ikinci kalite gtx li bot ve ayakkabıları 249-299 tl ye bulunabiliyor.
İkinci kalite mallarda iade ve değişim yok ama belirteyim.
Benim gibi büyük ayaklı arkadaşlar ise benim geçen hafta yaptığım gibi iki çift birden alabilir. Büyük numara bolca var Ecco'da. :) Tavsiyemdir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FrknEgeOztrk
S
7 yıl
Yarbay

Özkan kundura rugan ayakkabıları ve er postallarını yapıyor diye biliyordum gore tex sayalı postallarına da mı geçtiler? Uzun zamandır deniz dikimevine gitmiyorum değişmiş tedarik firmaları sanırım



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gsserhat
G
7 yıl
Binbaşı

Yurtdışına yaptıkları bir kaç çift gtx li ayakkabılarını gördüm :) İhale işi değildi.

Başka yerlerde de ayakkabıların yapılışını maliyetlerini, astar maliyetlerini falan gördüm öğrendim :) Bir ayakkabıya 250 TL'den fazla verilmeyeceğine kesin kanaat getirdim. Öyle de yapıyorum. Dünyanın en rahat, en şık ayakkabısıda olsa psikolojik sınırım 250 tl :D

O goretexin, outdry'ın maliyeti üreticiye max 9-10 USD. Öyle diyeyim. :D




Bu mesajda bahsedilenler: @FrknEgeOztrk
E
7 yıl
Yarbay

Outdoor bot için Salomon kullananlar ve memnun olanlar hangi model yazabilir mi ? Normal spor ayakkabı tarzında bileklik olmayan modeller için soruyorum.

Salomon XA-Pro / 3D / Ultra modelleri aklımda.Normal spor tarzında olanlar.Seçenekleri çoğaltmak adına 3-5 TNF bot modeli ekliyorum ,sormak istiyorum.

M Litewave Fastpack Mid Gtx
https://www.yalispor.com.tr/the-north-face-m-litewave-fastpack-mid-gtx-erkekhttps://karspor.com.tr/-8325

The North Face M Litewave Fastpack Mid Gore Tx
https://www.dalkilicspor.com/the-north-face-m-litewave-fastpack-mid-gore-tex-erkek-outdoor-bot-2y8o-yvl?gclid=EAIaIQobChMI3MqtgfD-3AIVCLTtCh2URQeJEAQYAyABEgKzJ_D_BwE
https://www.karspor.com.tr/the-north-face-m-litewave-fastpack-mid-gtx-erkek-bot-9045
https://www.thenorthface.com/shop/mens-litewave-fastpack-mid-waterproof-nf0a2yb8#hero=0

The North Face M Thermoball Versa
https://www.karspor.com.tr/the-north-face-m-thermoball-versa-erkek-ayakkabi-10020

--

Fastpack modelinde yabancı site yorumları olumlu ama bizim sitelerde ıslak zeminde kaydıyı sık sık yazılmış ?

Bir de Salomon bilek tarzı bot modellerini ekleyeyim

Salomon Deemax 3
https://www.sportive.com.tr/salomon-deemax-3-ts-wp-outdoor-bot-l37687800-l37687800

Salomon Authentıc Ltr Gtx®
https://www.spx.com.tr/urun/salomon-authentic-ltr-gtx-erkek-bot-l37326000-10244.htmlhttps://www.maceracumhuriyeti.com/Salomon-Authentic-LTR-GTX-Erkek-Ayakkabi_32292.htmlhttps://www.sportive.com.tr/salomon-authentic-ltr-gtx-l39466800





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 21 Ağustos 2018; 22:47:54 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
7 yıl
Yarbay

Korayspor linkinden donut çıkıyor

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eyoruk