Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
2916
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boşanma davasında bir garip tazminat ve nafaka istemi.
N
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar;

Eşimle olan yaklaşık 2 senelik evliliğimizi bitirme kararı aldık. Eşimi kayınpederim gelip evden alıp götürdü. Çok fazla detaya girip kafa bulandırmayacağım ama 2-3 gün önce mahkemeden bir kağıt geldi ve eşim bu 2 senelik evliliğimiz boyunca hiç yaşanmamış olayları kendini haklı gösterebilmek adına yaşanmış gibi göstermiş okurken ağzım açık kaldı. En sonunda da ben 150.000 tl maddi, 150.000 tl manevi, düğün takıları vesaire ile yaklaşık 400.00 tl-450.000 tl ile her ay 1000 tl nafaka ve 1 sene önce kredi ile aldığımız yaklaşık 65 ay daha borcu olan evin tapusuna tedbir konulmasını istemiş. Şimdi diyeceksiniz ki kardeş durumun iyi galiba diye. Eşim benim bir mağazada satış danışmanı olarak çalıştığımı primlerin haricinde asgari ücretle çalıştığımı benim ve ailemin bir mal varlığı olmadığını biliyor. Benden bu kadar yüksek miktarlar istemesi hakimin garibine gitmez mi. Hakkımda ne gibi bir karar çıkabilir merak ediyorum. Tecrübeli arkadaş varsa bu davalarda neler yaşanıyor anlatabilir mi.



S
7 yıl
Yarbay

karşı taraf dilekçesinde istediği şeyi ve miktarı istemekte serbesttir. kabaca atış serbesttir. Bu taleplerin aynen kabul edileceği anlamına gelmediği gibi haklı olduğu anlamına da gelmez. bahsettiğiniz tazminat rakamları ortalama Türk boşanma davaları için yüksek rakamlar. iki tarafın da sosyal ve ekonomik durumu için rapor alınacaktır zaten. O yüzden rakamlara şu anda takılmayın. Yakınınızdaki bir avukat yardımı ile davalarınızı takip etmenizi öneririm



G
7 yıl
Binbaşı

Allah sabır versin bana böyle birşey yapsa katil olmamak için kendimi zor tutarım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl
Yüzbaşı

Hakimin garibine gider tabii, hakim onun taleplerine birebir hükmetmez etraflıca değerlendirir - tanıkları dinler delilleri inceler o suretle bir karar verir. O yüzden senin cevap dilekçen çok önemli.. Bir avukatla anlaşmanı tavsiye ederim eğer imkânın yoksa bulunduğun ilin barosunun adli yardım komisyonuna başvurabilirsin şartları saglarsan ucretsiz avukat tahsis edilir.. Herkes iddia ileri sürmekte serbesttir ama asıl maharet iddiayı ispat edebilmektir.. Sen şimdi karşı dava açıp 10 milyon tl'lik tazminat ve aylık 5 bin tl nafaka talep edebilirsin ama bariz safsata, bariz saçmalık olur..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Teğmen

Tazminat zenginleşme aracı olarak kullanılmaz avukatı o miktarı yazmis olabilir siz canınızı sıkmayın.Sadece kusurunuz varsa ve evlilik bu noktadan dolayı bitmişse hüküm olunabilecek tazminatlar oluşabilir ancak bu sizin her koşulunuzu düşünülerek değerlendirilir.yani maddi durumunuz incelenir ona gore hükmolur.Anlasmali boşanmaysa hic bir hak talep edemez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Yarbay

barışırsın bişiy olmaz oda geri çeker



Y
7 yıl
Yüzbaşı

Hakim pat diye kabul etmez, senin durumuna bakar ona gore bi karar verilir, bu sayilar korkutmasin gözünü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yüzbaşı

Özellikle boşanma davalarında taraflar böyle taleplerde bulunabiliyor. biraz ne koparsak kardır amaca oluyor. evliliğin sonlanmasında kusurunuz varsa ise ekonomik durumunuz gözetilerek ona göre bir tazminat ve nafaka çıkartılabilir. çekişmeli bir boşanma davası olarak devam edilecekse kesinlikle bir avukat tutmanızı öneririm. zira büyük hak kayıpları yaşamanız olasıdır. Kendiniz avukat tutamıyorsanız adli yardım başvurusunda bulunabilirsiniz ama tahminim geliriniz olduğu için bunun mümkün olmayacağıdır.



G
7 yıl
Yüzbaşı

altın paralarını kesin olarak kadın alıyor eğer altıınlar eşinizde kaldıysa sizin onda kaldığını ispat etmeniz lazım, yada satıp ev aldıysanız onu da ispat etmeniz lazım .

1000 TL nafakanın 300 bile kabul etse dava uzadıkça bu parayı ödeyeceksin gene senden gidecek zarardasın , en temizi nafaka vs istemeden toptan bir tazminat miktarına anlaşıp protokol yoluna gitmeniz



1
7 yıl
Yüzbaşı

Sokaktan kız alırsanız,sokakta bırakır insanı. Allah yardım etsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Er

Yaptığını iddia ettiği şeyler nedir bilmiyorum, ama iddia ediyorsa ıspat etmesi gerekir, mesela, dayak ve eziyet durumlarında yada tecavüz durumlarında rapor alması gerekir. Aksi takdirde, bunlar sadece iddia olarak kalır. Ayrıca o kadar istemesi anormal bir durum değil, yapman gereken sadece durumun olmadığını göstermek durumundasın, banka hesaplarını ve ssk dökümleri yeterli olacaktır. Ayrıca, çocuk olmadığı ve evlilik kısa sürdüğü için bunlarda göz önünde bulundurulur.



E
7 yıl
Binbaşı

hakim tarafin istemiyle baglidir. yani istediginden fazlasini veremez. azini verebilir. sizin olayda diger tazminatlari bir kenari biraksak bile asgari ucretle calisan birinin 1000 lira nafaka odemesi onun mahvina yol acar. siz o olaylarin olmadigini soyleyin. karsi tarafin ekonomik durumu iyise ve evlilik sizin kusurunuz yuzunden sona ermiyorsa cok cuzi bir miktar odersiniz ya da hic odemezsiniz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.