Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
82
Cevap
8477
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Boğaziçi Tarih - Soruları Alalım (3. sayfa)
L
10 yıl
Er

Bende boğaziçi tarih istiyorum fakat herkes tarih okuyup ne olacaksin diyor tarihim gayet iyi cok ilgiliyim arastirma ruhum var bölümü bitirince ne olabilirim ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
10 yıl
Yüzbaşı

Esit agirliktayim, iyi bolumlerim tutturabilirim ama aklim hep tarihte. Bir esit agirlikci olarak her seyi bir kenara birakip sozelden Bogazici - Tarihe girmek istiyorum. Sence buna deger mi? Okulla ve bolumle ilgili en begendigin ve en sikayetci oldugun konu ne?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
10 yıl
Yüzbaşı

Turkiyede yarar saglayan meslekler belli onlar haricindeki her bolum icin is risk. Bu durum edebiyat fakultesinde daha fazla. Burada is bulmayi dusunmektense yurtdisi dusunulmeli bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @legolaa
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Konuyu hortlatalım, soruları yanıtlayalım. Ayrıca bugün Tarih bölümü tanıtımında bana soru soran arkadaşlar burada ise özelden kendilerini beklerim. :)

@kayzoku En beğendiğim konu ciddi anlamda ilk sene sonunda critical thinking yeteneğimin gelişmiş olduğunu ve ikinci sene sonunda ise bunun bir düşünce yöntemi olarak tamamen yerleştiğini görmek. En beğenmediğim konu ise bölüm ile öğrencileri arasında hafif bir kopukluk var. İlk sınıf öğrencileri gerçekten çok sıkıntı çekiyorlar eğer girişken kişiler değillerse. Fakat sanıyorum bu yıl bu durum azaltıldı, bölüm öğrencilerle daha dostâne ilişkiler kurdu. Öğrencilerin talepleri daha dikkatli dinlendi.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kayzoku
K
10 yıl
Yüzbaşı

ne yazıkki boğaziçi tarih hayallerde kaldı, en güzel hayalim olarak rafa kaldırılacak:) yine de boğaziçi tarihi kazanan ve hali hazırda okuyan arkadaşlara başarılar diyorum umarım iyi yerlere gelirsiniz




Bu mesajda bahsedilenler: @Echosm
R
10 yıl
Teğmen

Dostum tarihe deli gibi tutkum var lakin bitirince karnım doyacak mı koskoca beş sene verilmiş emeğin sonunda ekonomi olarak ne geçecek elime bu en büyük tereddutum. Ve İngilizcem koca bir sıfır. Evet yatkınlığım var fakat bir sene içinde sular seller gibi öğrenmek ne kadar ggerçekçi bbilmiyorum. Senin fikirlerini alabilir miyim bu konuda? Ve düşük yerlerde hukuk mu yoksa boun tarih mi dersin?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Echosm
M
10 yıl
Teğmen

tmde 42 k ya bile giremedinmi. yuh


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @omer25
A
10 yıl
Çavuş

Dün 3 arkadas olarak boğaziçi tanitimina bugun de koç tanitimina gittik. Biz de çemberlitaş mezunuyuz. Bir arkadaşım 389.sirada diger arkadasim ve ben 1600 deyiz. Malesef ki kötü bir lysnin ardindan tercih donemine girdim. Okumadan yaptigim sorular ve degistirerek yaptigim sorular yüzünden moralim çok bozuk. Halen oturup üzülüyorum. Sana sormak istediğim benim kafam cok karışık. Sacma kolay yanlislarimdan dolayı tarih bölümü kaçtı. Elimde iki secenek kaldi bir koç tarih diğeri bogazici edebiyat. Edebiyattan da yatay gecis yapmak istiyorum tarihe. Butun sene tarih icin cabaladim ve hayalim bu. Kararimda bana yardimci olabilir misin ? 386. Olan arkadasim ise koc medya ve boun edebiyat arasinda kaldi. Onun tarih gibi bir derdi yok ama bugun tanitimda koçu ve medyayi cok beğendi. Cevabini bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mahane1994

tmde 42 k ya bile giremedinmi. yuh

Sen kimsin 94 lu



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

@razorrazor Sular seller gibi İngilizce öğrendiğini söyleyemem hemen. Veyahut şöyle söyleyeyim, sular seller gibi okursun ama konuşmak gerçekten zor. İlk dönem okumalarda zorlanabiliyorsun, ağır geliyor. Bunun sebebi de hazırlıkta bu kadar çok İngilizce makale okumuyor olman. Yatkınlığın var ise yaparsın hazırlığı. Intermediate olarak yerleşmiştim, rahat bir şekilde prof'tan B alarak geçtim. Meslek konusunda yukarılarda da yazdım direk akademik bir kariyer hedefin yoksa alternatif yolları senin değerlendirmen lazım. Boğaziçi'nin sana kazandıracağı critical thinking gibi özellikleri iyi kullanırsan, kulüpleri iyi tanır ve girişimci olursan çok rahat farklı yollar seçebilirsin kendine. Fakat tarihten kesinlikle zevk alıyor alman gerekir yoksa o okumaların altında ezilirsin. Critical thinking ve English-medium bir üniversitede okumanın güzelliğini bir oyun şirketinde aylık 200 - 400 Euro çalışarak gördüm. Bizim bölümün artısı biraz edebi alanda kendini gösteriyor. Yazma derslerini iyi takip edersen -ki aslında bölümün çoğunluğu Maria Eliades'ten şikayet eder- argumantative bir stille yazmayı iyi öğrenirsin.

Üniversitenin bir meslek olması dışında 4 sene boyunca sana katacak deneyimleri de belirleyeceğini asla unutma. Bir başka üniversitede Bebek'e karşı yüzüp akşamları Sinema Kulübü'nün Güney Meydan'da gösterdiği filmleri izleyemeyeceksin. Hocalarının çoğu Harvard'dan olmayacak, kimileri yurt dışı görmemiş insanlar olacak başka üniversitelerde. Bu yüzden senin düşünmen lazım düşük üniversitede hukuk mu yoksa Boğaziçi'nde bir bölüm mü istediğini.

@alperkara Bana Fuaye'de soru soran kırmızı tişörtlü arkadaş sen miydin? :) Koç Tarih kesinlikle kötü değil; fakat Boğaziçi Tarih öğrencisi Tarih alanı dışında da daha kolay iş bulabilir, bunun başat nedeni Boğaziçi'nin belli bir ekole dahil olması ve mezunları arasındaki dayanışmadır. Koç Tarih veyahut Koç ismi Boğaziçi Tarih etiketine kıyasla daha sınırlı bir etkiye sahip, bunun başat nedeni de Koç'un bir vakıf üniversitesi olmasıdır. Öğretim üyeleri babında sanırım bizim hocalar bir tık önde sayılabilir. Ders programlarımız diğer üniversitelere kıyasla birbirine daha yakın ama yine de bazı farklar var tabi ki. Edebiyat'tan geçiş yapman da mümkündür tabi ki, ama bunu önüne bir "hedef" olarak koyup bu hedefi gerçekleştirmeye çalışman lazım. Medya Koç - Boğaziçi Edebiyat arasında ise çok ikilimde kaldım. Zira medya gibi bir alanda üniversitenin vakıf olması daha önemli olabilir, çünkü okulun sağlayacağı bazı imkanlar olacaktır. Burada arkadaşının hangisinin derslerinden daha çok zevk alacağına ve Koç'ta parasıyla girenlerle beraber okuyup okumak istemediğine karar vermesi lazım. Tercihler 16 Temmuz'a uzatılmış, isterseniz okulda tekrar sizi ağırlayabilirim. :)

Bir örnek olması açısından "Ottoman History, 1300 - 1600" dersi için syllabus'ı burada bulabilirsiniz:https://drive.google.com/file/d/0B0qcWNToNp14bXp5WlN5WjRKQTQ/view?usp=sharing





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Echosm -- 10 Temmuz 2015; 22:34:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @alperkara , @razorrazor
İ
10 yıl
Er

Merhaba
@alperkara 'nın bahsettiği 389. sırada olan arkadaş benim. Herkes yalnızca sosyal bilimler alanında değil artık diğer alanlarda da özel üniversitelerin devlet üniversitelerini geçtiğini söylüyor. Genelleme yapmaktan ne kadar kaçınırsak kaçınalım evet böyle maalesef. Boğaziçi Üniversitesi'ni bu kategoriye dahil ederek değerlendirmek, uzun süreli bir ekolün mirasçısı konumunda ve sistemlerini çok evvelden oturtmuş oldukları için ne kadar doğru olur bilmiyorum ama kesinlikle aklımızı karıştırmayı başardılar. Gerek çeşitli teknolojik ve maddi imkanları olsun gerek kurumda görev yapan hocaları olsun... Açıkçası söylemekten pek hoşlanmasam da dün Boğaziçi'nde geçirdiğimiz günden pek memnun olmadım kendi adıma konuşacak olursam. ''Biz çok yüksek sıralamalar yaptık, herkes bize hizmet etmek için var'' tarzında bir düşünceye sahip olduğum için değil de bilmiyorum, başka bir yerde daha iyi imkanlardan ve az kişiden oluşan sınıflarla daha çok ilgilenilmesinden yararlanıp daha sonra edebiyata karşı olan ilgimi, bir şekilde ısrarcı olursam akademik bir düzeyde devam ettirebileceğimi düşündüm ki normalde yalnızca edebiyat isteyen bir insandım. Bunda da dün edebiyat ve tarih bölümlerinde sunum yapan hocaların aslında bu bölümlerle hiç alakası olmayan bölümlerden mezun olmaları etkili oldu. Tek bir güne aldanıp karar vermenin yanlış olduğunun da farkındayım. Okulun içinde eğitim gören biri olarak ne düşünüyorsunuz? Fark kapanır mı? Ve öğrenci profili nasıldır? Yüksek puan yapmış olmanın ve bize yapılan o saçma sıralama sınavının aslında pek de bir şey ifade etmediğini bildiğim için soruyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alperkara , @Echosm
K
10 yıl
Yüzbaşı

tm sıralamalarında yüksek mi yoksa sözel çıkışlı mısın? bu arada senin aradığın eğitim modeli daha çok LSE, Oxford veya Sorbonne tarzı bi eğitim bütün bunlar yüzyıllar önce temelini oturtmuş sosyal bilimlerde efsane okullar... aklını karıştırmak istemem ama türkiyenin sosyal bilimlere verdiği değer zaten ortada - koç, sabancı filan bile aynı şekilde- bu yüzden senin yerinde olsam yurtdışına açılabileceğim ve bana destek olabilecek üniversiteleri seçerdim kötünün iyisi olarak

ayrıca özellerde derece yapanlar zar zor barajı geçen kişiler aynı sınıfta olacak bu da eğitim seviyesini baltalayacak o yüzden özeller hakkında iyice düşünün tarihçiler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayzoku -- 10 Temmuz 2015; 23:30:09 >


Bu mesajda bahsedilenler: @isikozge
İ
10 yıl
Er

Ben de Çemberlitaş Anadolu Lisesi mezunuyum ve bizim okulda sözel bölüm maalesef yillardır yok. Ama son sene dershanede sözel sınıfa geçince eşit ağırlık derslerine uzak kaldım ben. Tm3 sıralamam sözel ağırlığı yüksek olduğu için "bana göre" hiç son konuları görmemiş ve LYS kafasına girmemiş biri olarak iyi, 20 bin sıralamam var.
Özelde en azından Koç'ta benim düşündüğüm bölüm çok az burssuz öğrenci alıyor, sanırım 12 kişi. Zaten genel mevcut 40'ı geçmiyordur bile pek sorun olmaz diye düşündüm. Ama özelikle iki gündür çok kararsız kaldık iki okul arasında.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kayzoku
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

"Herkes yalnızca sosyal bilimler alanında değil artık diğer alanlarda da özel üniversitelerin devlet üniversitelerini geçtiğini söylüyor." Bunu söyleyen herkes kim merak ettim. Sosyal bilimler alanında değil diğer alanlarda da? Sosyal bilimler özel üniversitelerin Boğaziçi'ni en son geçeceği alandır. Yani bu iddiayı yapanlara dayanak sormak lazım.

Eğer Koç ile bir karşılaştırma yapacaksakhttps://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/koc-university?ranking-dataset=1083,https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/bogazici-university?ranking-dataset=1083 linklerine bakalım. İkisi arasındaki citation farkını görüyor musun? İşte o citation farkı hocaların yazdığı makalelerin diğer akademisyenler tarafından alıntılanmasını gösterir. Sosyal bilimler alanlarında teknoloji, maddiyat vs. önemli değildir. Hoca önemlidir, hocanın birikimini önemlidir, okulun sahip olduğu entelektüel birikim önemlidir.

Yüksek lisans düşünerek lisans okunmaz. Önce lisansını düşünmek gerek. Arzu Hoca biraz exception'dır. Kendisi Tarih'in daha çok applied kısmındadır, sözlü kısımla uğraşır. Farklı bir gelenek ve yöntem kullanır. Bir tarihçiden ziyade folklorist'tir kendisi. Koray Hoca'nın bölüm tanıtımı daha iyiydi geçen sene, onu izlemeni öneririm.

Arada bir fark yok, Boğaziçi öndedir sosyal bilimlerde. Üstte kanıtını da sundum. :) Öğrenci profili ise oldukça değişkendir, kimisinin hiç Tarih okuma isteği yokken kimisi kütüphaneden çıkmaz. Kimisi ÇAP yapar, kimisi kendi dersleriyle ilgilenir. Benim gibi kimileri de ne yapacağına hâlâ karar verememiştir; dil sertifikası mı alsa, copywriting sertifikası için mi çalışsa, yoksa Edebiyat ile ÇAP mı yapsa, ya da yeni açılan Dilbilim için ÇAP dilekçesi mi verse diye merak eder. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @isikozge
A
10 yıl
Çavuş

O kırmızı tişörtlu ben degilim :) bouna kalbim daha yakin ama edebiyatta kalip da tarihe gecemezsem naparim diye düşünüyorum. Hayalim hep tarihti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
10 yıl
Er

Herkesten kastım burada kendi arkadaş çevremden ziyade satış amaçlı dusunen özel universitelerin yorumlarıydı,doğrulukları ve samimiyetleri her zaman tartışmaya açıktır zaten ve Boğaziçi Üniversitesi'ni bu genellemenin içine dahil etmede çekingen kalmamın sebebi de kendilerine göre oturmuş bir sistemlerinin olduğunu düşünmemdi. Sanırım ben edebiyat bölümüne daha yakınım, sözele geçerken bunu düşünüp hareket etmiştim. Kısa bir süre sonra burada Boğaziçi savunucusu olarak yer alanlardan olmam dileğiyle diyeyim o zaman :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikozge -- 11 Temmuz 2015; 0:51:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Echosm
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: alperkara

O kırmızı tişörtlu ben degilim :) bouna kalbim daha yakin ama edebiyatta kalip da tarihe gecemezsem naparim diye düşünüyorum. Hayalim hep tarihti.

,
İşte böyle bir durumda sana Edebiyat yaz geçersin diyemiyorum. Çünkü istemediğin bir bölümü 4 sene okumana sebep olmak istemem. Ayrıca bu kadar Çemberlitaş'lı ve Çemberlitaş'tan ayrılan insan varmış, insan biraz söyler yahu. Bana soru soranlardan mıydınız bari? :P Ayrıca madem Tarih seviyorsun, seni Tarih Vakfı Facebook sayfalarını beğenmeye davet ediyorum, zira bu sayfaları Boğaziçi Tarih'ten Vangelis Kechriotis hocanın referansıyla yönetiyorum. :) fb.com/tarihvakfi fb.com/toplumsaltarihdergisi Eğer benimle iletişimde kalmak istersen(iz) facebook.com/echosm adresinden beklerim. :)

@isikozge Bölüme girersen ilk sene Veysel Öztürk'ten ders almaya bak, çok iyi bir insandır, iyi bir akademisyendir, öğrenciyle iletişimi bu kadar iyi olan akademisyen az bulunur. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Echosm -- 11 Temmuz 2015; 1:22:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @isikozge
İ
10 yıl
Er

Çemberlitaş mezunu üç kişiydik tarih ve edebiyat için gelen, kırmızı tişörtlü çocuk da en önde oturan kişiyse yine bizim okulun yeni 12.sınıflarından olabilir :) Soru sormadık hiç :)

Ek: Öneri için çok teşekkür ederim. Aklımda tutacağım kesinlikle söylediğin hocayı ve dün tanıtım sayesinde tanıştığım edebiyat hocasını. Olcay idi sanırım adı. Ondan hiç ders aldın mı peki?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikozge -- 11 Temmuz 2015; 1:34:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Çavuş

Evet istemediğim bir bölümü okumak bana da zulüm gibi geliyor. Arkadaşlarınız var mı hiç yatay geçiş yapan ? Yani kontenjan genelde açılıyormuş. Seçmelileri tarihten alsam ilk sene ve ortalama için çabalasam. Ya Koç da cidden iyi bir okul ama vakıf beni korkutuyor bursu kaybederim diye.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

@isikozge Hayır, Arzu Atik, Fatma Büyükkarcı, Nezihe Seyhan ve Veysel Öztürk dışında ders almadım. Bir de Erol Köroğlu var, ondan ders almadım ama Tarih Vakfı'ndan tanırım kendisini, çok iyi bir beyefendidir. :)

@alperkara Evet geçen var. Hatta önce ÇAP yapıyordu, sonra tamamen Tarih'e geçti. :) Genelde açılıyor kontenjan.




Bu mesajda bahsedilenler: @alperkara , @isikozge