BOUN hukuku falan yazmayın. Hem üniversite hayatınız boyunca hem de kariyeriniz boyunca üstünüzde siyasi amaçlarla açılmış bu bölümde okumuş olmanın lekesi olacak. Muhtemelen sürekli dışlanacaksınız. Ayrıca akademik kadrosu tam olarak çöp. Oraya gidip iyi bir eğitim almanız da mümkün değil.
Arkadaslar bogaziçi hukuk mu yoksa İstanbul hukuk mu ? Bir türlü karar veremiyorum lütfen yardımci olun.Biri daha ilk mezunlarını vermedi ama yüzde elli ingilizce eğitim veriyor ab hukuku dersleri vs var biri de çok köklü kadrosu çok saglam ama kontenjanı fazla ve ab hukuku gibi dersleri de yok.Lutfen hukuk fakültesi konusunda bilgisi olan biri varsa acilen bana yardımcı olabilir mi ?
iuhf acik ara, kayyum hukukta 5 yilin kampuste zehir olmasi, gercek bi bolum olmamasi, iyi olmak degil sadece okulun icindeki koltuk sayisini/oy hakkini artirmak misyonundaki bir fakultede okumak gibi 300 tane eksi var
İyi günler.Benim aslında puanım gsü ye yetiyor ve ona da Myp ile geçiş basvurusu yaptum ve kabul edildim ama Fransızca öğrenecek mentalde olduğumu düşünmüyorum ve orda okuyanlarla da iletisime geçtim ve bana inanilmaz zor bir hazirlik senesi olduğunu ve Fransızcaya istekliysem gsu ye gelmemi önerdiler Aksi halde bir yıl kaybim olabilir dediler .Ayrıca yaş handikapim da var (25 im 26 olacagim Ekim'de) ve bu benim ikinci unim olacak .Sizce gsu yerine iuhf secsem saçma bir karar olur mu ? Ben de isterim en iyisinde okuyayim ama Fransızcaya iki üç aydır bakmama rağmen hatta A1 -A2 kursuna bile gitmeme rağmen pek bir gelişme kaydedemedim. Ve mental olarak Gsudeki hazirliga hazır hissetmiyorum galiba.Bunda daha ilk lisansimdan hem de zor bir bolumden (eczacılıktan ) 2024 te yani daha yeni mezun olmamin da etkisi olabilir.Rica etsem forumdakiler ya da siz yardımcı olabilir misiniz?İuhf seçimim mantıklı olur mu ?
Fransizca konusunda benim konusmam pek dogru olmaz (7 yasta kendi istegimle ogrenmeye basladigim bir dildi) ama dil konusundaki korkularin dayanagi saglamsa (fransizca ozelinde degil, genel bir dile yatkinlik yoksa burada gostermek istedigim nokta) hazirlikta kaybolan, pasif ogrenci olarak 4/5.yila uzayan insanlar tanidim (hiçbiri gsu degil). Gsunun hazirligi ulkedeki en duzgun fransizca ogreten yerlerde ilk 3te olabilir (bu ilk 3te kesinlikle fransiz kültür veya herhangi bir kurs yok hepsi rezil durumda), ama emek isteyecegi kesin. Ne kadar sure bakmaya nasil bir seviyedesiniz su an? Belki net bir izlenim alabilirim oyle. Gsu yerine iuhf hayatın hatası olmaz tabi ama ben yapmaya calissam aileden 30 kisi tarafindan dayak yerdim muhtemelen
Cevabınız icin teşekkürler.Ben Nisan ayından beri ilk iki ay hafta iki gün (üçer saat) sonra haftada dört gün ikiser saat gibi Ağustos sonuna kadar ders aldım.Temel sorun Fransızca dilinin zorluğu veya benim isteksizligim.Acikcasi dile çok yatkın biri olduğuma inanmıyorum ingilizcem b1-b2 arası var o da kendi çabalarımla oldu okul sayesinde değil.Tabi ki İngilizceyi dördüncü sınıftan beri görüyoruz okulda.O yüzden benim için safe bir alan .Ama Fransızca a1-a2 kursuna gittim ve a2 seviyede de tüm konuları girmeme rağmen beynim bu dile bir türlü adapte olamıyor dil zor geliyor bana.Kursta hocam delf a1-a2 sınavlari yaptı bol bol ama nerdeyse hiçbiri güzel geçmedi.Siz benim yaşımda olsanız 26 diyelim bı ay var ama gsu secer miydiniz ya mis gibi Türkçe okumak varken .Emek de verdim fransizcaya ama bı şeyler doğru girmiyor bu Fransızcada benim adıma.Belki de kafadan baştan zor olarak kodladigim için öyle oldu ama gerçekten ingilizceden çok farklı bir dil.İuhf tercihi daha mantıklı değil mi bu yaştan sonra benim için?
Fransizca (bence) istek veya yasamak isteyen bir dil bu yuzden dediklerinizi fazlasiyla anlıyorum Eger a1i aldiysaniz (iyi bir notla olmasina gerek yok, sistem değişmediyse hala 60 geçiyordur) bu surecte bence bir senede hazırlığı gececek kadar yatkinliginiz vardır, ki gsu hukukun yarisindan fazlasi hala turkce olmali, yani 1 senede hazirligi verir miyim sorusunu yanitlamak yeterli olur aslinda. Ama icinize %60 bile oturtamiyorsaniz gsuyu muhtemelen iuhfde daha mutlu ve basarili olma olasılığınız cok daha yüksek. Koc Bilkent gsu bir ust klasmanda ama böyle bir durumda ice sinmeyen bir tercih yaptiracak kadar da degil bence. Tahminim gsu tercihi verirseniz isin sonunda yapabilirsiniz ama boyle bir kodlama ile en azindan hazirlik sinifinda mutsiz olma ihtimali cok yüksek. 30 veya 31de mezun olmak da muhtemelen 22 veya 23te mezun olmaktan daha minor bir etkiye sahip olacaktır Bu arada ozel degilse nereden gecis yapiyorsunuz, boun mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @randyrhoads7
Ayrıca akademik kadrosu tam olarak çöp. Oraya gidip iyi bir eğitim almanız da mümkün değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @lawwweer
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @The Killing Road
Gereksiz overrated bi senir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @yuzyirmiyeseksen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @The Killing Road
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Gsunun hazirligi ulkedeki en duzgun fransizca ogreten yerlerde ilk 3te olabilir (bu ilk 3te kesinlikle fransiz kültür veya herhangi bir kurs yok hepsi rezil durumda), ama emek isteyecegi kesin. Ne kadar sure bakmaya nasil bir seviyedesiniz su an? Belki net bir izlenim alabilirim oyle.
Gsu yerine iuhf hayatın hatası olmaz tabi ama ben yapmaya calissam aileden 30 kisi tarafindan dayak yerdim muhtemelen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @lawwweer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @The Killing Road
Eger a1i aldiysaniz (iyi bir notla olmasina gerek yok, sistem değişmediyse hala 60 geçiyordur) bu surecte bence bir senede hazırlığı gececek kadar yatkinliginiz vardır, ki gsu hukukun yarisindan fazlasi hala turkce olmali, yani 1 senede hazirligi verir miyim sorusunu yanitlamak yeterli olur aslinda. Ama icinize %60 bile oturtamiyorsaniz gsuyu muhtemelen iuhfde daha mutlu ve basarili olma olasılığınız cok daha yüksek. Koc Bilkent gsu bir ust klasmanda ama böyle bir durumda ice sinmeyen bir tercih yaptiracak kadar da degil bence. Tahminim gsu tercihi verirseniz isin sonunda yapabilirsiniz ama boyle bir kodlama ile en azindan hazirlik sinifinda mutsiz olma ihtimali cok yüksek. 30 veya 31de mezun olmak da muhtemelen 22 veya 23te mezun olmaktan daha minor bir etkiye sahip olacaktır
Bu arada ozel degilse nereden gecis yapiyorsunuz, boun mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @lawwweer