Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
32199
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BIOS problemi nedeniyle açılmayan anakarta BIOS nasıl yüklenir.
N
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Award BootBlock Bios v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.

Scanning BIOS Image in Hard Drive . . .
Can Not Find BIOS Image in Hard Drive ot Diskette !.


< Resime gitmek için tıklayın >

Anakart bu şekilde ilk ekranda bu görüntüyü veriyor. Disket ile bios yüklemeyi denedim. Disket içine her şekilde isim değiştirerek (pe1000mk.f13, pe1000mk.rom, pe1000mk.bin, bios.rom, bios,bin, vs ...) flash dosyasını bir kaç şekilde isim değiştirerek (FLASH891.EXE, FLASH.EXE, AWDFLASH.EXE, vs ...) şeklinde değiştirerek denedim autoexec.bat dosyasını muhtelif şekillerde düzenleyerek te denedim ama bu ekranda bir değişme olmadı. Bir 30 Gb. bölümlenmemiş ve boş HDD içine bu ve benzeri şekillerde dosyaları koyarak denedim, CD ile denedim, olmuyor. Bir ince nokta var ama araştırmalarımla bulamadım. Sonuç olarak anakart bios hatası nedeniyle çalışmıyor. Bu durumlarda ne yapılabileceği konusunda bilgisi olan arkadaşlardan TEKNİK YARDIM almak istiyorum.

Anakart modeli; GIGABYTE GA-8IG1000-G ve GIGABYTE GA-8IPE1000MK (ver 1.0)
Bios tipi; PhoenixBios™ D686 BIOS

Yorum değil, yardım lütfen!



N
16 yıl
Teğmen

bios update işini araştır biraz yada anakart ın cmos pilini içinden çıkarıp fiziksel olarak restart la


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Teğmen

bios flash silinmişse yapılması gereken bir yardımcı özel kartla yeniden biosun sökülerek yüklenmesi ve ardından tekrar takılması gereklidir bunuda ancak elektronik anlamda yapabilirsiniz anakart tamiri ile ilgilenen elektronikçilerden destek almanızı tavsiye ederim. Yazılımsal anlamda değil hem yazılım hemde donanım desteği ile bios atılması gerekmekte resetlemekle çözülecek bir problem değil .... saygılarımla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sysleus -- 12 Ekim 2008; 20:36:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Binbaşı

aynı anakart ve aynı sorunu şuan bende yaşıyorum. yapmayı unuttuğumuz çok basit bir yöntem olduğunu düşünüyorum

bilgisayarı başlattığımda auto-recovering ekranı geliyor ''Scanning Bios Image In harddrive'' yazıyor ve noktalar ilerlemeye başlıyor. pcyi sabaha kadar açık bıraktım ama malissef gene kurtarmayı yapamadı. harddiski söktüğümde direk "can not find BIOS image in Hard Drive or Diskette !" hatası alıyorum.

güncel biosu indirip diske yazdım. bahsedilen bios kurtarma yöntemlerini deneyerek win98 başlangıç disketinden tutun xp başlangıç disketine kadar bir çok şekilde açmayı denedim olmadı. bir kaç yerde de biosun hiç diskete bakmadığını okudum. harddiske biosu attım. bulamadı. bir türlü sorunu çözemiyorum.

konu hakkında bilgi sahini olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bios: AWARD Boot Block Bios v1.0
Anakart: Gigabyte GA-8IPE1000MK


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Teğmen

EPROM yazmanın kolay bir yolu ne yazık ki yok .... Ancak bios atmak için güncel biosu windows üzerinden üreticisinden indirip yükleyebilirsiniz ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Teğmen

buna benzer sorunu ben de asus ile yaşadım.güncel biosu cd'ye yükleyip bilgisayarı öyle çalıştırınca sorunum çözülmüştü...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Er

ARKADAŞLAR SLMLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

ŞİMDİ PENİN PC DE HARTDASİTEN(360 GBLIK) SES GELİYODU BOZULMUŞTU YANI PERT BENDE GİTTİM YENİ HARTDİSK ALDIM (500 GB LIK)

SATA HARTDİSK BU ARADA TAKTIM PC YE KURULUM CD DE CD SÜRÜCÜNE YERLEŞTİRDİM PC Yİ ÇALIŞTIRDIM ANCAK EKRANA WİNDOWS YÜKLEMESİ FİLAN HİÇ BİŞE GELMEDE CADECE EKRANDA CASPER YAZISI VAR CD YÜKLEME FİLAN YAPMIYO LÜTFEN Bİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

SAYGILARIMLA


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Teğmen

trtol arkadaşım sanırım jumper ayarları ile alakalı o yüzden jumper ayar yaz googleye arat ve öğren nasıl olduğunu tekrar dene yada cd rom veya dvd sürücünün arkasında pinlerde takılı olan jumperı çıkrt ve tam ortaya takılı hale getir tabi dvd ise yap bunu ok ..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.