Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
350
Tıklama
0
Öne Çıkarma
bilgisayarım dosyaları siliyor yardım edin
S
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar benim masaüstü bilgisayarımda bir sorun var. Bu sorun bilgisayarı aldığımdan beri var. Zamanla düzelir diye iade etmedim , ama şimdi başıma çok bela oldu. Bileniniz varsa lütfen cevaplasın.

Bilgisayarım kendi kendiliğine dosya siliyor , buna sistem dosyalarıda dahil. Bu yüzden bilgisayarım sürekli mavi ekran veriyor. Normal oynarkene pat diye mavi ekranla karşılaşıyorum. Her mavi ekran verişinde farklı bir dosya eksik diyor , eksik dosyayı indiriyor ama faydası yok tekrar siliniyorlar. Bu oyunlardada geçerli. Steam üzerinden oyun indiriyorum, hasarlı indirme diyip duruyor. Tamam a tıklıyorum ve indirme devam ediyor. Oyun indikten sonra oyun açılmıyor. Dosyaları kontrol et seçeneğine tıklıyorum. Eksik dosyalar bulup indiriyor. Oyuna giriyorum . Biraz oynuyorum oyun atıyor. Tekrardan dosyaları kontrol et diyorum , 3 eksik dosya bulundu diyor . Az bir boyut (yaklaşık 10-30 mb arası) indirme yapıyor. Tekrar Dosyaları kontrol et diyorum bu sefer 15 eksik dosya bulundu diyor. Oyun zaten 15 Gb , eksik dosyalar ise 6 gb felan oluyor. İndiriyor, tekrar kontrol et diyorum. Eksik dosya yok diyor. 30 dk oynadıktan sonra atıyor yine oyun. Yine 3 eksik dosya diyor 5 mb indiriyor sonra 13 eksik dosya diyor. Niye böyle yapıyor bu bilgisayar. Format çare olmuyor denedim, bilgisayarcıya götürdüm içini açtı baktı kablolarda falan birşey yok , driver ları güncelledi ama hala devam ediyor. Hiçbir oyunu oynuyamıyorum hepsi atıyo ve sürekli mavi ekran veriyor . Bazenleride ''Görüntü bağdaştırıcıları başlatılamadı'' diyor ve sürekli ekran siyah olup düzeliyor. Chrome dosyalarınıda bozduğundan tarayıcım sürekli kilitleniyo , hata vermeden kapanıyor. Sürekli çalıştırmayı durdurdu hataları alıyorum. Kafayı yicem biri çözüm yazsın ya.

Sistemim:

Windows Sürümü: Windows 10 pro
İşemci: AMD A4-4000 APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.00 GHz
Yüklü Bellek (RAM): 4,00 GB
Sistem Türü: 64 bit İşletim Sistemi,x64 tabanlı işemci
Görüntü Bağdaştırıcıları: AMD Radeon HD 6570

Eksik birşey varsa söyleyin yazarım.



C
7 yıl
Yarbay

HDD sorunlu olabilir. Test etmenizde fayda var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Test edebileceğim bir program vb. bir yol var mı?




Bu mesajda bahsedilenler: @cagdas70
C
7 yıl
Yarbay

HD Tune programı ile test edebilirsin. https://www.ozengen.com/hard-disk-nasil-test-edilir-resimli-anlatim

Şu program ücretsiz ama hiç denemedim. http://hddscan.com

Hard Disk Sentinel programıylada test edebilirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 21 Mayıs 2017; 21:1:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Programı çözemedim. Benchmark kısmına geldim , start yazıyordu. Tıkladım ve tarama başladı . Tarama şuan bitti ancak sonucu göremedim . Benmi yanlış yaptım yoksa sonuçlar kısmınımı bulamadım ?




Bu mesajda bahsedilenler: @cagdas70
C
7 yıl
Yarbay

Hangi programı kullandın? HDD Tune ise error kısmına bakmanız lazım. Kırmızı bölümler varsa hdd'de hatalı bölümler olduğunu gösterir.



C
7 yıl
Yüzbaşı

İlk aklıma harddisk problemi gibi geldi. Yedek hdd varsa deneyin. Yoksa hdd nin markasına göre sitesinden programını indirip test edin



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.