Merhaba arkadaşlar bazen kasam acılmıyor.Power kablosunu cekip.Acma tuşuna 5-10 defa basıyorum kasa çalışmaya başlıyor.Sanırım bu statik elektrikten kaynaklanıyor.Peki kasanın içinde statik elektrik nasıl birikiyor.Kasa elektriği dışarımı atamıyor?Bu sorunun olmaması için kasanın güç kaynağı kalitelimi olması.Yoksa elektrik tesisatımdan mı kaynaklanıyor.Şimşekli havalardan fln etkileniyor olabilir mi?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Öncelikle donanımlara çıplak elle dokunmak bu soruna neden olur. Ameliyat eldiveni giyip, bu şekilde dokunmak her zaman sağlıklıdır. Topraklı priz, akım korumalı priz kullanılmalı. Hatta mümkünse ups kullanılmalı.
çok enteresan bir konu bu kasadaki statik elektrik mevzusu..Öncelikle şunu söyleyeyim, bu zararsız görünen statik elektrik birikmesi bilgisayarda ciddi sorunlara yol açabilir.Bir anda arızalanmaz belki bileşenler ama zamanla büyüyürek ilerleyen bir kansere dönüşebilir ufacık bir dokunuş. Problem çok güzel birşey söylemiş.Kesinlikle çıplak elle dokunulmamalı,anti-statik eldivenler ile kasada işlerinizi yapmalısınız. Bunun yanında kasayla sakın HALI ÜZERİNDE dururken uğraşmayın :) Kasayla çalışırken ortamın çok soğuk olmamasına,mümkünse ortamdaki nemin yüzde 50-60dan aşağıda olmamasına dikkat ediniz. Üzerinize yünlü ya da naylon muhteva eden kıyafetler giymeyiniz. Bunun gibi inanın bana birçok şey söylenebilir.
Ama bilgisayar ile uğraşırken en faydalı alet bir anti-statik bilek kayışıdır.. Bunun gibi;
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.