Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
479
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Bilgisayar Mühendisliğine Çok Kişi Gidiyor da...
G
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayar Mühendisliğine çok kişi gidiyor da, muhtemelen kamuya alınacak kişi her mühendislikte 10-20 kişi, geleceğin mesleği diye baya bir kişi mühendisliğe gitti, fakat sanırım 2025-2030 arası epey bir ağlayan mezun mühendis göreceğiz bilgisayarda.

Not: Kendini geliştirip iş bulanı dışarıda tutuyorum, çevresi olanı da öyle, Nükleer Mühendislik gibi belli bir dönem revaçta olacak fakat tehlikeli mühendislikleri de dışarıda tutuyorum. Odtüye İtüye gidip en büyük 2-3 Türk sanayii şirketinde çalışanlar da öyle.

Not 2: Mühendisliğe saygım büyük, okuduğunuz bölüme saygı duyuyorum fakat hayat şartları ve işveren fazla saygı duymuyor olabilir.

Sonuç: Mesela küçük yerde mühendislik okumaktansa Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği okumak kârdır bana göre. İlla ki mühendislik diyorsanız Odtülü, İtülü olmak lazım ya da iş imkanı yüksek ama neredeyse ölümcül bölümler var Nükleer gibi. Yani mühendisten ziyade öğretmenlik daha uygun gibi.



G
3 yıl
Teğmen

Bilgisayar mühendisliğine gelip memur olmayı hedefleyen var mı ki? Ben hiç görmedim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

özelden ilerleyecekler, çok iyi olanlar zaten Avrupa'ya beyin göçü olabilir, kamu istihdamı yok gibi mühendislikte, ya da bazıları ingilizce ve notları yüksek tutup akademisyen olacak. Fakat bunlar taş çatlasa %20'lik kesim, yüzde %80'i iş sıkıntısı çekebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Guest-4h062020
A
3 yıl
Çavuş

işine bak



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.