Bölüm akademik olarak tatmin edici mi, master için falan motive ediyor mu hocalar?
Bir de ayrı ayrı bölüm içi ve genel üniversite kampüsünde sosyal hava nasıl, görüyorum aiclub falan baya aktif, ama genel kampüs nasıl; ODTÜ devrim gibi insanlar toplaşıyor muhabbet falan oluyor mu?
Bir de Hacettepe’de affedersiniz çok düşük puandan alan bölümlerdeki insanlar kampüsü nasıl etkiliyor, redditte falan baya olumsuz yorum görüyorum da.
Merhaba hocam, bölüm açısından bakarsak genel olarak tatmin edici, şimdiye kadar aldığım derslerin çoğunda memnun çıktım, lablı ödevler meşhur, bölümün yıllardır süregelen zor etiketi var ama bu her zaman iyi bir şey mi tartışılır (bir yerden sonra keşke sınav ödev yoğunluğunu azaltsalar da kendi projelerime odaklansam dedirtiyor)
Yüksek lisansa teşvik ediliyor, hatta yakın zamanda aselsan ile anlaşma yapılıp aselab açıldı bölümde, lisansta bile orada çalışan tanıdıklarım var. Alan olarak bakarsak bölümde yapay zeka aşırı baskın, buna karşılık eğer donanım seviyesinde işlere merakınız varsa o açıdan itü ytü odtü gibi değil biraz yetersiz ve o alanda dersler az.
Kulüpler baya bir aktif, CS içinde son birkaç senede bile baya bir kulüp kuruldu teknik odaklı, o açıdan yeterli.
Diğer bölümlere gelince açıkçası onlarla hiçbir işimiz yok ama genel olarak kampüs çok kalabalık ve uzak olduğu için ringlerin çok kalabalık olması her ders seçimi sunucuların çökmesi gibi şeyler yaşanıyor, onun dışında dönen muhabbetleri pek bilmiyorum.
Elinize sağlık hocam, detaylı yazınız için. Yurtta kalıyorsanız bi de o meseleyi de sorsam. Okulun erkek yurtları biraz kötü ve pis gözüküyor. Sanırım çamaşırhane ve yemekhane konularında biraz hassasım da.
Ailem biraz para koyabilecek gibi ise daha rahat şartlarda yaşamak için özel yurt, kampüsteki öğrenci evleri, veya dışardan ev kiralamadan hangisini önerirsiniz?
Ben hazırlıkta öğrenci evinde kalmıştım, genel olarak memnundum ama o zamanlar ve şimdi duyduğum kadarıyla suların kesilmesi ya da ortak alanlarda sorun olabiliyor, 4 kişilik yurtları hiç bilmiyorum. Bence en iyisi öğrenci evi olur seçenekler arasında. Ayrıca 2 tane de kız kyk var, 3.bir yurt daha yapılıyor ama onun ne olduğunu bilmiyorum.
Yemekhane kampüsün yurtları için ayrı değil okulunkiyle aynı, ve açıkçası yemeklerin çok da iyi olduğunu söyleyemem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >