Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
804
Cevap
179095
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (7. sayfa)
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EF8F2CAF1

Hocam ben çöp dediğiniz üniversitelerden birisine gideceğim bu sene sınavım iyi geçmedi daha iyi yapabilirdim ama aksilikler oldu bir sene daha kalmakta bence zaman kaybı neyse şimdi bu üniversiteden mezun oldum.Ben ve gtülü bir adam şirketinize başvurdu ama benim bilgimin ondan daha fazla olduğunu varsayalım siz sırf isminden dolayı onu mu yoksa ben daha çok işinize yararım diye beni mi alırsınız?
Bu söylemde tuttu ya. Keşke demesemiydim diyorum arada bi.. Kalitesiz eğitim diyelim. GTÜ mezunu değil BOU mezunu ol istersen istediğim sorulara cevap vermiyorsan almıyoruz. Okul'un adı şu anlamda bizde bir ön yargı oluşturuyor. Diyoruz ki GTÜ mezunu, BOU mezunu bu cocuk boş değildir herhalde. Ama oralardan mezun olup boş olan da çok. İş sende yani ;) Şöyle bir örnek vereyim, geçenlerde İngilterede okumuş birisiyle mülakat falan yaptık. Apple, Dell vs bir çok güzel yerde çalışmış ancak Sakarya mezunu arkadaş daha iyiydi ondan.




Bu mesajda bahsedilenler: @burak___53
A
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam saçma gelebilir bu soru ama ciddi anlamda merak ettiğim bir şey. Bu iş alımlarında falan Instagram gerekli mi? Ben Instagram kullanmıyorum bu benim için '-' mi?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
7 yıl
Er

Arkadaşlar ilk 20 binden öğrenci alan isimli bir devlet üniversitede Bilgisayar Mühendisliği okuyorum(İsmini vermek istemiyorum.Bu okulu tercih yapacaklar etkilenmesin diye.).2. sınıfa geçtim bu sene. Bölümü seçerken gelecekte iş imkani yüksek olması ve maddi olarak iyi getirisi olması beni burayı seçmeye itti.

1. sınıfta bölüm derslerinden 2 tanesinde kaldım ve gerçekten çok ağır zor ödevler veriliyor. Ödevlerin birisini yapamazsan diğerlerini yapman çok daha zor ve genelde yapılamıyor. Ben de bu ödevleri yapmaya calışıp yapamayanlardanım. Kodlamayı sevmiyorum (bunda ödevleri yapamamın etkisi büyük) ve bölümümde mutsuzum. Yatay geçiş için ilk 16 binde yer alan bir hukuk fakültesine başvuru yaptım ama geçip geçmemekte kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?

Çok fazla hukuk mezunu olduğu için ailem sıcak bakmıyor bölümüme devam etmemi istiyor ancak gerçekten çok sıkıntılı mutsuz günler geçirdim. Moralim çok bozuk. Tavsiyelerinizi bekliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Ben de mezun ve yeni işe başlamış biri olarak söylüyorum ki yazdıkları gayet normal. Üniversitede öğretilenler her konudan biraz bilgi sahibi olmak ve en önemlisi öğrenmeyi öğrenmek. Hangi okuldan gelirsen gel bir işe girdiğinde çok fazla şey öğreniyorsun. Ben şu bir ayda geçen sene okulda yazdığımdan kat kat fazla kod yazdım ve çok şey öğrendim. Buradaki standart bir yazılımcıyla benzer seviyelere gelmem muhtemelen aylarımı, belki yıllarımı alacak. Bunun da farkında olduğum, kendi gözlerimle açıkça görebildiğim için şuan 3200 lirayı kabul ettim ama mesela seneye en az 5000 olmazsa başka iş bakacağım. Okul henüz iş deneyimi olmayan insanda bakabileceğin tek şey ve aşağı yukarı kapasiteyi gösteriyor, o yüzden iyi okuldan mezunsan daha fazla mülakata girebiliyorsun, ama yükselmek için kendini kanıtlaman ve bilgi birikimini genişletmen gerekiyor. Çevremde gördüğüm başarılı mühendislerde cidden deneyim ile maaşlar doğru orantılı. Sen de mezun olduğun yılki paranın değerine göre muhtemelen 3500-5000 arası bir paraya başlayacaksın, 1 yıl sonra kayda değer şekilde yükselecek bu miktar. Tabi bu yüksek yapmadığın durumda geçerli. Arkadaş çevrem Koç, Sabancı, itü ve Boğaziçi mezunlarından oluşuyor, genel durum böyle.
Cevap vermişsin aslında...3200 den 5K çıkmak için aynı firmada olmaman lazım onu söyleyeyim. Bizim sektörde çok hızlı maaş artışı istiyorsan iş değiştireceksin. Bir iş değiştirmede de en az %30 arttırıp geçeceksin.

Kariyerinde başarılar dilerim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yirikalische
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Moonlight Kiss

Hocam, gazi bilgisayar hakkında diyebileceğiniz herhangi bir şey var mı?
Eski mezunlarıyla çalıştım, çok iyi mühendisler değillerdi. Onun dışında nasıl bir okul olduğunu kendin de anlayabilirsin anlattığım yöntemlerle. Adı siyasi muhabbetlere çok karışıyor o okulun aman diyim öyle şeylere girme. Ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır. Sen de öğrenciysen öğrencilik yap :) Küçük bir nasihat.




Bu mesajda bahsedilenler: @hellmr59
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Okulda isteğe bağlı hazırlık seçeneği var. İngilizcem çok kötü. Sizce seçmeli miyim?

Okul türkçe eğitim veriyor ama kötü ingilizceyle 1. sınıfa başlarsam eksiklik hisseder miyim? Bazıları türkçe kaynaklar kısıtlı, ingilizce bilmemek eksiklik yaratır diyor.
İngilizce bilmiyorsan 10 sene harcasan bile kal öğren. Eğer bir sınav varsa o sınava gir. Biliyorsan zaten geçersin eğer sadece isteğe bağlı isteyene öğreteceğiz diyorlarsa öğren. İyi öğren. Bak şu anda Apple'ın etkinliği var oradaki amcaları dinlerken her dediklerini anlayabiliyor olman lazım. O seviyeye taşı ingilizceni.

Bizim meslekteki kaynakların %90ı ingilizce hatta daha fazlası.. Yeni birşey çıktığında sadece ingilizce olacak kılavuzları vs. Öğren öğren öğren.




Bu mesajda bahsedilenler: @ratch
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BttomleS

Arkadaş askerden geçen sene geldi bilgisayar mezunu hala iş bulamıyor osmangazi mezunu ben demiştim yıllar öncesinde bilgisayar yazma diye ...
Osmangazi iyi bir üniversite değil ki.. Eğitimi vs.. Kendisine birseyler katmalı daha sonra da kısmet. Hep örnek veriyorum Karabük üniversitesinden mezun olan arkadaşlarım var ancak iş ararken 2k ggibi komik rakamlara başlamışlar. Bulamamışlar falan sonradan devamını iyi getirmişler...




Bu mesajda bahsedilenler: @jMavericK
C
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Tıp istiyorum de sonra onu hedefle iyi puan yap sonra bakarsın BM yazmışsın :) Kocaeli tercihi Muğladan iyi olabilir ancak hala yeterli olur mu bilemiyorum...

Alıntıları Göster
Hocam uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar. Temmuz ayında size yazmıştım ve bu şekilde cevap vermiştiniz. Geçiş yaptım ve şu an Kocaeli Üniversitesi'ndeyim (BM). Canlı yayınınızda okulun eğitimi için çöp demiştiniz ama yine de sorayım, önünüze bu okuldan bir iş başvurusu gelse ne düşünürdünüz? Tabii ki her zaman söylediğiniz gibi adayların mülakatlarda sorulara verdikleri cevaplar sizin onlar hakkındaki nihai düşüncenizi ve kararınızı oluşturuyor fakat okulların isimlerinden mütevellit bir ön beklenti oluşuyordur diye tahmin ediyorum. Sektörde bu okula bakış nasıl ve sektörün bu okulu kendince dahil ettiği -veya sizin dahil ettiğiniz- klasman nedir (orta, kötü, vasat vs gibi)?

Belki de daha iyi okullarda okuyabilecekken okuyamamış olmak içimde kalacak ama şartlar maalesef beni önüme bakmaya ve elimdeki ile en iyisini yapmaya zorluyor. Hatta mecbur bırakıyor diyeyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cholo -- 6 Kasım 2018; 23:25:36 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Alonen

Öncelikle sağ olun cevapladığınız için.
Şimdi ilk olarak şunu sorayım biliyorum kişisel sorular gibi ama bilkent itü tobb bunlar eğitim açısıdan fazla fark yok dediniz peki siz olsanız hangisini seçerdiniz ve nedeni ne olurdu bunu merak ediyorum açıkcası ve eğitim aynıysa bilkent'i seçersem sizce bu bana diğerlerinden farklı olarak ne katabilir ABD daha kolay gitme olayı dışında.
İkinci olarak da ben thenewboston diye bir kanalı takip ediyorum şu zamanlar Python ilerletmeye karar verdim ama sizin de düşüncenizi almak isterim bu 'altyapı'yı oluşturmak hakkında.Sizce nasıl başlamalıyım ve nerden başlamalıyım sizin öneriniz ne olur bu konu hakkında yani. Kurslar çok pahalı değilse alabilirim kurs almak konusunda sıkıntım yok.
Üçüncü olarak da sizce C1 yeterli mi? Çünkü yani bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar ama sonuçta üniversite ve hani ilerde iş hayatım için biraz daha ilerletmem gerekmez mi sizce? Yani bu benim düşüncem tabii ki ilerde üniversitede ya da iş hayatında nasıl olacağını bilemem tecrübem yok o yüzden size sormak istedim.
Son olarak ilk entrynizde OLmazsa olmaz kitaplar diye birşey demişsiniz o kitaplar neler?(Çok erken olabilir ama en azından kitabın ismini öğrenirsem ileri zamanlarda alabilirim)
Tekrardan teşekkür ederim cevapladığınız için. İyi günler diliyorum :)
Ben olsam şunu seçerdim diye birşey demeyeceğim senin casein için... Kendin yapmalısın bunu ;) İngilizce seviyen gayet iyi sonrası için y.dışında yaşaman lazım zaten. Altyapı oluşturmak nereden başlamakla alakalı çok fazla soru alıyorum bu aralar. Youtube'dan başla bi ton kanal var onların ders serilerini dinleyebilirsin. Nesneye dayalı programlama, scripting dillerinden python ya da diğerleri ve frontend teknolojilerine bakabilrsin. Bunların derslerini al dinle ve deneme yap. Denemeden öğrenemezsin. Olmazsa olmaz kitaplar listesi o kadar çok ki.. Mesela algoritma öğrenmek istiyorsan MIT press'in kitabını alacaksın 3rd editiondı sanırım en son. Başlangıç için deitel kitapları iyi. Continous delivery kitabı sonra.. Bitmez yahttps://www.bookdepository.com/category/2007/Software-Engineering dan bakabilirsin çoğuna... Oku oku bitmiyorlar. Clean code, desing patterns kitapları olmazsa olmaz. Güzel bir paylaşım oldu aslında..ilk entryde bunları da toparlayayım bir ara..




Bu mesajda bahsedilenler: @Alonen
V
6 yıl
Binbaşı

Ne demek istediğini tam anlamadım ama donanım olmadan yazılımın bir anlamı olmayacağını, yazılım mühendislerinin bilgisayar mühendislerine bağımlı olduklarını söylemeye çalışıyorsun sanırım.

Bu doğru bi önerme olabilirdi ancak günümüzde donanımdan bol bir şey yok. Bir iş yapmak için illaki kendi donanımını üretmek zorunda değilsin, bu tür donanımları kendi istekleriyle üreten insanlar var. Raspberry Pi, Arduino gibi kartlar/bilgisayar ve sensörleri, hiç donanımdan anlamayan hatta yazılım/bilgisayar mühendisi olmayan insanların bile akıllarına gelebilecek her şeyi yapabilmelerini sağlıyor.

Durum bu şekildeyken, işten az çok anlayan yazılım mühendisinin ortaya prototip olarak çıkaramayacağı ürün yoktur. İş ciddiye bindiğinde de parası neyse vererek tasarlattırıp üretime geçirebilir.

Bu arada hala kendini geliştirmekte olan bir bilgisayar mühendisiyim. Sizin cevapladığınız yorumumdaki kendi fikirlerime bile tam olarak katılmıyorum şuan. Belki bundan 6 ay sonra bu fikirlerime de katılmam, kim bilir


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HalilŞen2001
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Sayenizde Gebze Teknik Üniversitesini hedeflerim arasına aldım. Böyle bir üniversiteyi bulmamda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Ya aslında bu yanlış birşey :) İnsanlar naçizane benim yaptıklarıma bakıp GTÜ yazıyor falan ama her okuyan öyle olacak diye birşey yok. Evet okul çok önemli seni zorlayacak falan ama herşey değil bunun bilinmesi lazım.

Üniversiteyi bulmak değil de yöntemi öğrenmeni tavsiye ederim.

Başarılar dilerim!




Bu mesajda bahsedilenler: @elw1s
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Travis Scott

Hocam daha önce soruldu mu bilmiyorum. Marmara,Gazi gibi üniversitelerin teknoloji fakültelerinde BM okumak mantıklı mıdır ? Eğer üniversite isteğe bağlı hazırlık imkanı sağlarsa 1 yıl da hazırlık okuyarak tabii.
Marmara ve eski Gazi mezunlarıyla çalıştım.. O kadar fazla iyi eğitim almamışlardı ancak iş bulma konusunda çokta sıkıntı yaşamıyorlardı.. Hazırlık konusuna gelirsem.. Sınava hazırlanmaya bak, hazırlığı geçebiliyorsan geç yoksa zaten seve seve okuyacaksın :D




Bu mesajda bahsedilenler: @Travis Scott
R
6 yıl
Onbaşı

Üniversite sınavını bekliyordum yazmak için, bir aksilik çıkmazsa ODTÜ BM tutuyor. Ama ben çok kararsızım, hedefim yurt dışı ve bunun için en kolay yolun yurt dışında master yapıp daha sonra orada iş bulup kalmak olduğunu okumuştum. İngilizce ile ilgili bir sıkıntım yok, 4 senede daha da kendimi bu konuda geliştireceğime inanıyorum. Yurt dışı hedefli arkadaşlara ne önerirsiniz ve bir BM olarak yurt dışında iş olanakları nasıldır? Önümdeki bu bilinmez yol beni çok korkutuyor, kişilik olarak risk almayı sevmeyen biri olduğum için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Er

Hocam merhaba, size birkaç soru sorabilir miyim?Başkalarının üniversite kıstası nasıl yapılır sorularına verdiğiniz cevapları okudum lakin affınıza sığınarak bu soruları sormadan edemeyeceğim.

Bu sene üniversite sınavına girdim ve liseden mezun oldum. Sonuçlar henüz açıklanmasa da bir aksilik olmazsa geçen senenin sıralamalarına göre Bilgisayar Mühendisliği için sıralamam İTÜ, ODTÜ ve belki bir ihtimal de Sabancı tam burslu için yetiyor(gönül isterdi Boğaziçi de keşke olsa). Şu anki düşüncem ilerde daha çok yurt dışı endeksli çalışmak ama belki ilerde fikrim değişebilir. İnternetten mezunların yurt dışı firmalarda çalışma oranlarına baktığımda sonucun ODTÜ > İTÜ > Sabancı olduğunu gördüm. Fakat ben İstanbul'da yaşıyorum. ODTÜ seçeneği şehir dışı olması sebebiyle ekonomik açıdan biraz zor gibi gözüküyor. Bu durumda

1) Sınırları zorlayıp ODTÜ'yü mü yoksa İTÜ'yü mü tercih etmeliyim? (ODTÜ ile İTÜ arasında buna değecek bir fark var mı?)

2) Eğer sadece İstanbul içi tercih yaparsam İTÜ ve Sabancı arasından hangisini tercih etmeliyim ?

Aynı zamanda Koç'un Anadolu Bursiyeri programına başvurdum. Eğer burs çıkarsa;

3)İTÜ/ODTÜ/KOÇ/SABANCI arasında hangi öncelik sırasına göre tercih yapmam daha mantıklı olur ?

Edit: Ek sorular eklendi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suluman52 -- 10 Temmuz 2019; 13:27:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
6 yıl
Er

Merhabalar 27 sayfadır yazılan her şeyi okudum sizin yazdıklarınızı ayrıntılarıyla

bu sene 20k-28k arası bir sıralama bekliyorum

*Tercih edebileceğim yerler buralar


-HACETTEPE- BM (en iyi halde girme durumum var konu içeriğini detaylı incelediğimden dolayı da en iyi opsiyon olarak hacettepe'yi görebiliyorum ama gelmeme durumu var)


-İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ- BM (Derslerini Eğitimini Öve Öve Kimse Bitiremedi İzmirde olmasına karşın baya uzakmış ulaşım sorunları dışında güzel bir üniversite)


-ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ- BM (Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi İnsanları Hayran Bırakacak Bir Kampüse Sahip Kayseride Olması ve Çoğu Yerde İsminin İrite Edici Bulunması Dışında İmkanlar Açısından Harika, Eğitimi Konusunda Bilgim yok)


-GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ- BM (Konumuzun Parlayan Yıldızı GTÜ Siz Demeden Önce En Fazla 2-3 Kere Duymuş Olduğum Yer Eğitimi Harika(ZOR) Kampüs İdeal Şehir Dezavantajına Sahip Ama Teknik Üniversite Olmasının Ekmeğini Yediğinide Söylemek Gerek)

Şimdi Sizden Tek Bir Ricam Olucak Herkese Aynı Cevapları Verdiğinizin Farkındayım "Üniversiteleri Kıyaslarkenki Şartları İlk Entry de Belirttim" Gibisinden Ama Biz Ne Yaparsak Yapalım Sizin Kadar Tecrübemiz Yaşanmışlığımız veya Görmüşlüğümüz Yok.

Gelip size Tercih Formumuzu Doldurunda Demiyoruz Siz Olsanız Hangisi Seçerdiniz Tıpkı BOU da Okuyan Annenizin Kuzeninin Yaptığı Gibi Nacizane Bir Tavsiye Hafif Bir Kıyas (Hepsi Bulunduğum ile ziyadesiyle uzak il farkı yok benim için)

Bunu Soruyorum Çünkü Ne Benim Nede Ailemin İmkanlardan Dolayı 2. Bir Şansı Yok Tek ve İsabetli Bir Atış Yapmak Zorundayım Bu Yüzden Her Fikre İhtiyacım Var.


Ek Olarak Yanlış Anlamazsanız 2 Soru Sormak İstiyorum.

*Bilgisayar Mühendisleri Yaşlanınca Neden Değer Kaybediyor Bu Fiziksel Yeterlilik Gerektiren Bir İş Değil ,Üretkenlik Zihinle İlgili Bir Durum Bunu Açıkçası Anlıyamadım.


*GTÜ Çok Övülmüş Yani Okuyan İnsan Diyorki Boğaziçi Hariç İTÜ-ODTÜ-YTÜ-HACETTEPE Salla Bunları GTÜ'ye Git Gibi Algı Oluşturuyor İnsanda.

Size Yukarıda 4 Üniversite Saydım Sizin Dediğiniz Şekilde Araştırmamı da Yaptım Ama Algılıyamıyorum Neyin Ne Kadar Getirisi Olabileceğini Biri 256 Bit'se diğeri 2GB Fazla Çıkıyor Bunun Gibi Bir Şey, Saçma Sapan Şeyleri Kıyaslamak İstemiyorum O Yüzden Fikrinizi İstiyorum Ve Bunu Pm Olarak Da İstemedim Herkese Açık Olsun Diye.

Şimdi GTÜ'ye SİZ 15k ile Gitmişsiniz 2012 mezunusunuz 2007-2008 döneminde okula başladınız sanırım Ben Son 15 Yıl Taban Puanlarına Baktım GTÜ HEP 60K LARDA 50K'larda Siz mi Yanlış Hatırlıyorsunuz Yoksa Başka Bir Durum Mu Söz Konusu Beni Yanlış Anlamayın Kırılmayın Da Lütfen Çünkü Sizin Başka Birine Dediğiniz Gibi Seni Tanımıyorum Nasıl Referans Göstereyim.Bunu Sormamım Tek Sebebi GTÜ Sizin İçeriğini Kendi Web Sayfasında Bir Nevi Tanıtım Gibi Lanse Etmiş Bundan Dolayı Sizin Bir Vefa Borcu Ödeme Yahut Çıkar Amacı Gütme İhtimalini Çöpe Atamıyorum.

Meraklısına Link:http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1

Dediğim Gibi Benim Ve Benim Gibi İkinci Şansı Olmayan İnsanlar Var Bizim İçin En Azından Skalayı Daraltsanız Bir Ömür Minnettar Kalırız.İyi Günler Dilerim...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 yıl
Yüzbaşı

Üst sınıflardan tanıdık vs varsa slayt dosyalarını rica edebilirsin, sizde sistem nasıl bilmiyorum. Ben İYtE'deyim. Course Management System diye bir sey var. Hocalar tum pdf slayt vs seyleri buraya yukluyor. Duyurulari vs buradan yapiyor. Mesela su an 4. siniflarin ders slaytlarina ulasabiliyorum.

Hacettepede ilk sene zor ders yok. Okulda hangi dille başlanacaksa o dile temel at. Yazın class hiyerarşisine kadar falan bitirirsin rahatça. İlk dönemi kolayca halledersin bu sayede. İlk donemde de yavastan ikinci doneme hazirlanirsin.


İkinci sinifinizda Data Structure dersi var. O ders baba ders biraz. Bizde o dersi 1. sinifa koymuslar. En basta hicbir sey anlamiyorsun ama sonradan her sey yerine oturuyor. Kolayca kavramaya basliyorsun. Bu ders onemli bir ders. İyi ogren.

Yine ikinci sinifta Discrete structure'da da algoritma konusuna iyi calis. Search algoritmalari vs anlatilir. Data Structure'da daha detayli sekilde programlama diliyle uygulamali anlatilacak search konulari. Gerisi zaten matematikle alakali seyler. Bir de graph theory ile alakali konulara iyi calis. İsine yarar ilerde.

HackerRank'e üye ol. Boş zamanlarında o sitede takıl. Çok işine yarar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 11 Temmuz 2019; 2:10:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @diğerize
B
6 yıl
Er

Boğaziçi - Bilkent tam burslu - Sabancı tam burslu bilgisayar mühendisliği. Bu üçünü karşılaştırabilir misiniz? Nasıl bir sıralama yaparsınız?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhadayi -- 19 Temmuz 2019; 21:47:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Kötü bir başlangıç yaptıktan sonra iş bulma olasılığın çoooook zor olacak. Bu sebeple bi sene daha kalmak daha mantıklı. Yeğenim 3 sene girdi sınava inatla doktor olacağım dedi ve oldu. İstemediği işi, üniversiteyi okusaydı Allah bilir nerdeydi neler yapıyordu.. Ben böyle diyorum ama birileri de sonucta oraları tercih edecek ve okuyacak. İşsizler ya da az bilgililer olmalı ki diğerleri kıyaslanabildiğinde iş yapabilsin..

Alıntıları Göster
Hocam bu mesajınız beni biraz üzdü açıkçası (üzülme nedenim kendimle ilgili, sizinle değil). 30kdan mezuna kaldım, mezun senemde geriye attım (lys matematikte son anlarda anlık heyecan ve stresten kontrolü kaybedip bir bölümde kaydırdım). İstediğim bölüm bm idi ama istediğim seviyede bir üniversitede değilim. Bunun travmasıyla da iyi bir başlangıç yapamadım. Bir sene daha deneme şansım olmadı ki bunu gerçekten çok isterdim. Bu saatten sonra da öyle bir şansım olmayacak ama takılıp kaldığım o noktanın dışına çıkamıyorum. Şu an 3.sınıfa geçtim ama gidişatımdan memnun değilim. Hak ettiğimden daha kötü bir yerde olmam, belki de yurt dışında çalışma isteğimi gerçekleştiremeyecek olmam ve benzeri düşünceler beni mahvediyor ve geleceğe dair kaygım her geçen gün daha çok artıyor. Bunlardan dolayı insanlardan da uzaklaştım, ilerisi için kurabildiğim bir sosyal ağım yok. İnanın hayattan aldığım keyif sıfır noktasında. Tek tesellim İngilizce seviyemin C1 olması. Sizin gibi insanların bakışına ve yol göstericiliğine gerçekten çok ihtiyacım var.

Not: Kocaeli Üniversitesi´nde okuyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
D
6 yıl
Çavuş

Gözünüzü seveyim YouTube den canlı yapıp başka insanları uyandırmayın. Dh yetiyor zaten. O kadar tıp diş kontenjanı arttı. Garanti mesleklere yönelin. Sal gtünü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: naber0

abi merhabalar, Türkiye'de iş bulma durumu nasıl bilgisayar mühendisliğinin, kendimi bildim bileli teknolojinin içindeyim ki yazılıma ve bilgisayara meraklıyım. su anda da udemy üzerinden kurslar aracılığıyla kodlama dillerinin öğreniyorum.
Selam,

Yazılım sektörü hala en rahat iş bulabileceğiniz sektör ancak ülkenin içinde olduğu ekonomik krizi unutmamak lazım. Ayrıca, üniversite sayısının artması sonucunda heryerde yeni mezun kaynar oldu. Gençlerde işsizlik %25 miş ancak yazılımda daha azdır.. Bu yeni mezun sayısı fazla olunca rekabette o oranda artacaktır. Daha iyi daha daha iyi olmak lazım.. Bugün ve gelecek yazılımda herşeyde yazılım var sadece TR diye düşünme. Artık burada yaşayıp Dünyanın herhangi bir şirketi için çalışabilirsin uzaktan.. Kurs almak süper devam et ancak bunları uygulamazsan olmaz ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @naber0