Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
804
Cevap
179108
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (7. sayfa)
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: whatif

gömülü sistemler hakkında ne düşünüyosunuz hocam, ee ile bilgisayar okuyup gömülüye yönelenler arasında nasıl fark olur
TR de gömülü sistemler üzerine çok fazla iş imkanı yok. Sayılı şirketler yapıyorlar, zor birşey ancak çok değerli aslına bakarsan. TR de bir çip bile üretemediğimizden yabancının eline bakıyoruz bu konuda. Gömülü sistemler yazılımı yapmak için o bölümlerden mezun olmak şart değil yani yapabilmek adına ancak çok faydalı. He birde şirketler mühendislik mezunu olmayanı almıyorlar. Eğer daha okuduğun yer belli değilse şimdilik yapabileceğin en iyisini yap sonra gömülü mü olsun başka birşey mi ona karar verirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @merhaba_slm
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: wanowa

Forumları okuduğumda '20k'da değilsen BM okuma!' gibi birşey söyleniyor. Ben de en kötü hacettepe/marmara okurum diye düşünmüştüm. Ama galiba onlara da gidemeyeceğim. Çok arada kaldım, bir sene daha çalışmayı kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ama eğer yerleşirsem de istediğim üniversite olmayacak. Sence de BM için üniversite 20k'da mı olmalı? ve 20k olmazsa 30k için hangi üni.'leri önerirsin? (90tyt,54ayt,87obp'ye de birşey söyleyin bari )
Kimlerin söylediğine bakmak lazım. 20K altı BM okumasın demek çok mantıklı değil. Eski şirketlerimden bir arkadaş vardı, Kıbrıstan mezun olmuş, okulu çöp ancak cocuk kendisini öyle bir geliştirmiş ki şirketteki en iyi mühendisti. Ama şunu hep düşün okulla ilgili ön yargılar olabilir bunu göze al ;) Okul size 4 senede herseyi öğretemez, neyi nasıl öğreneceğinizi öğretir. Bunu dandik yapan okullar var iyi yapanlar var. Siz dandiklerde okuyup kendiniz üstüne koyabilirsiniz ama ömür boyu mezun oldugunuz okulu değiştiremeyeceksiniz. Kendimizi nasıl geliştiririz kısmına bak ilk entrydeki. Sürekli güncelliyor olacağım.

Birşey daha. Her ile üniversite, herkes üniversite okusun saçmalığından sonra üniversitelerimizin kalitesi çok düştü. Anneler babalar sanıyor ki oğulları 4 yıllık bir yer bitirince yeterli donanıma sahip oldu. He gerçi 4 yıllık kendini geliştirmemiş insanlar da iş bulabiliyor ancak anca devlette.. O da ne yazık ki torpille bilmem neyle.. Sizler öyle olmayın. Kendinizi geliştirin ve kimsenin eline sözüne bakmayın, adaletli olup ülkenizi insanlığı ileri götürecek şeyler peşinde koşun.




Bu mesajda bahsedilenler: @wanowa
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Hocam stajda, iş hayatında, mülakatlarda Vs başarılı olmak için püf noktalarınız var mı?
Süper bu soruyu da ilk entrye taşıyacağım izninle.

Stajda dikkat edilmesi gerekenler?
- Staja aldığımız arkadaşların çıkıntı olmaması, hevesli olması ve sorumluluk sahibi olması aradığımız temel şeyler.,
- Sizlerden dünyayı kurtarmanızı beklemiyoruz ancak verilen işleri çabuk kapıyor mu diye bakıyoruz.
- Bu istekleri yerine getirebilen arkadaşları mezun olduktan sonra ya da okurken bizle çalışmaya davet ediyoruz.

Mülakatlarda başarılı olmak için ne yapmalıyım?
- Bize gelen özgeçmişlere ortalama 1dk falan bakıyoruz. 1 kişilik ilana bazen 100 kişi başvuruyor. İlgimizi çekecek bir özgeçmiş olmalı. Aradıklarımız adamın özgeçmişinde var mı hızlıca bakarız.
- Bizden önce insan kaynakları kültürel olarak bize uygun mu diye kısa bir görüşme yapar. CV'sinde yazdıkları, geçmiş deneyimleri uyumlu mu bakar.
- Biz mülakata girdiğimizde adayın CV'si üzerinden gerçekten biliyor mu diye teknik sorular sorarız. Sorduğumuz sorulara cevap verirken kendisi neresini yapmış, ne yapmış onu öğrenmek isteriz.Bize şirkette şunu yapıyorlardı bunu yapıyorlardı diye başkalarının yaptıklarını anlatmamalı.
- Özgüvenli olmalı, ancak boş özgüven değil, birşey verdiğimizde bunu halledebileceğini bize göstermeli. Mesela ... bilmiyordum bunu şöyle öğrendim yaptım gibi geçmişten örnek vermeli. Yoksa herkese sorsan herkes herseyi yapıyor memlekette.
- İyi giyimli olmalı. İngilizce bilmeli. Güleryüzlü olmalı.
- Sorduğumuz sorulara kısa net, anlaşılır cevaplar vermeli.

İş hayatında başarılı olmak için gerekenler?
- Dikkat edilmesi gereken çok şey var ancak ana şey işini iyi yapıp şirketin sendenn fayda sağlamasına imkan vermek. Sonuçta adamlar senden fayda sağladığı ölçüde seni tutarlar.
- Şirketini, işini sahiplen. Yeni nesilde en büyük eksiklik bu herhalde. Özgüven hat safhada ve işi umursamıyor amaaaaan diyor.
- İnsan ilişkilerinde iyiysen, kendini iyi ifade edebiliyorsan daha hızlı yükseleceksindir.
- Teknolojik gelişmeleri takip et. Ülke gündemi seni bir yere götürmez. Yıllardır hep aynı gündemler. Sen kendini geliştir ve iş hayatında bunu uygula.
- Yabancı dil öğren.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @igocebe
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: d4c3

https://whywehategyte.wordpress.com



Bu sitede yazanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bunu her sene soruyorlar aslında. Okulun zorluğunu hep söylüyoruz çoğu kişi bırakıyor yapamıyor ancak devam edip oradan mezun olanlar bilgi seviyesi olarak bambaşka bir seviyde mezun oluyorlar. Okulu, çalıştığın şirketi karalamanın bir faydası yok oradaki yazılanlarda katıldıklarım da var benim. Çok ödev veriyorlar ve o ödevlerin sonuçları çok sonra açıklanıyor, sen notunu bilmeden sınavlara giriyorsun bir bakıyorsun kalmışsın. Aksaklıklar yok değil var ancak şimdiki Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı geçen sene GTÜ rektörüydü ve okulu çok ileri götürdü. Orada yazılanların çoğusu eskide kaldı. Şöyle linkler de var mesela :https://onedio.com/haber/gorsel-guzellikleriyle-adeta-dev-bir-studyoyu-andiran-gebze-teknik-universitesi-ne-ait-10-fotograf-711978




Bu mesajda bahsedilenler: @d4c3
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Christiantroy

Abi ODTÜ kuzey Kıbrıs kampüsü sence yazılmalı mı 24k da alıyor.
Kıbrısta okurken para oluk oluk gider. Onun yerine TR içinde daha iyi yerlere gidebilirsin. İTÜ tutuyorsa orada oku, yoksa GTÜ, Marmara, YTÜ...İYTE hatta. (Bu söylediklerim ben olsam, ve eğitime göre karar veriyor olsam sıralaması...)




Bu mesajda bahsedilenler: @Christiantroy
E
7 yıl
Yüzbaşı

Çok teşekkür ederim bu güzel cevabınız için. Sizce başarılı ( en iyi değil ama iyi ) olmak için kendimizi yoracak kadar çok çalışmalı mıyız yoksa örneğin ünide bizden istedikleri şeyleri tam olarak yapsak yeter mi ödev vs?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
W
7 yıl
Binbaşı

eem okuyorum hocam ben sadece bilgisayar okusaydım daha mı iyi olurdu diye sordum. tr de hangi şirketler yapıyor? trde durumun yurt dışına göre kötü olduğunun farkındayım, belki yurt dışınada çıkabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
E
7 yıl
Yüzbaşı

Ve hocam sizce TRde yabancı şirketler mi daha iyidir genel olarak yoksa yerli şirketler mi? Maaş, insana saygı, çalışma ortamı, ekstralar vs...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Skaar

İtü bilgisayar müh. sıralamam bu olasılıkla yetmeyecek. itüden sonra iyi sayılabilecek üniversitelerden hangisine gitmeliyim?
Sıralamalar ne oldu, kontenjanları ne yaptılar çok bir fikrim yok ancak. İTÜ olsa iyi olurdu. Eğitim olarak GTÜ iyi ancak üniversite olgusu çok yok. Marmara, YTÜ, Ege düşünülebilir. İYTE de GTÜ gibi eğitimi iyi ancak üniversite hayatı daha beter. Ne istediğine bakıp ona göre karar vermelisin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Skaar
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0B61B042B

Hocam bilgisayar dışında bir mühendislik okuyup yazılımcı olma şansımız varmıdır bildiğim kadarıyla yazılımla ilgili belli başlı şeyleri her mühendislikte öğretiyorlar
Tabiki var. Önceki şirketlerimde, istatistik, biyoloji falan okuyup on numara yazılım yapanlar da vardı. 4 sene de okulda öğreneceklerini adamlar dışarda daha uzun sürede öğrenmişler ancak işlerini görebiliyorlar. He altta ne var, aslında ne neden oluyor sebepleri mühendis gibi düşünme yetenekleri çok olmuyor ancak yine de yapabiliyorlar. Udemy'den kurs al, başka büyük ünilerin derslerini takip et. Bir iki deneme yap. Kendini verdikten sonra yaparsın sıkıntı değil. Ama şu var, kurumsal yerlerde işe alırken ... bölümlerinden mezun diye ilanlarda yazıyor o zmana sana skıntı işte.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @21_vage
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Christiantroy

Abi Gebze tekniği bitirmenin zor olduğunu söylüyorlar bu konuda ne dersin 4.yilinda bırakan gördüm.
Çok zor sahiden zor. Ancak değiyor.. 4.sınıfta bırakılmaz ancak 2-3 sınıfta bırakan cok oluyor, sakarya kocaeli falan geçiyorlar rahat rahat mezun oluyorlar ancak iş ararken de onlar sıkıntı yaşıyor. 4 sene sık dişini hayatın boyunca iyi diplomaya sahip ol, haksız mıyım?




Bu mesajda bahsedilenler: @Christiantroy
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Akakçe

Hocam liseyi bitirdim bu yıl. Allah izin verirde sıralamam iyi gelecek.

İngilizcem oldukça iyidir ama hazırlığa kalıp en üst düzeye çekmeye çalışacağım. Ayrıca uzmanlaşmak istediğim başka alanlara da dalacağım.Sizce hazırlık gereksiz olurmu bu durumda?



Kesinlikle MIT, Hardvard gibi üniversitelerin derslerine bakacağım.

Ancak, dediğim gibi benim hedefim ilerisi için MIT ya da bu standartlarda bir üniversiteyi kazanmak yüksek lisans için. Bu amacıma ulaşmam için neler yalmamı önerirsiniz?

Üniversitedeyken profesörlerin araştırmalarına katılabilirmiyiz? Öğrenciyiz sonuçta :).



quote:

Makale yazmak öyle abartılacak birşey değil. Olan birşey üzerine ... nın ... ile incelenmesi ile yapılıyor genelde TRde. Ne yazık ki bizde öyle bir bilim kültürü yok. Öyle olmak istiyorsan yabancı yayınları takip edip kafa patlatacaksın. Yazılması yayınlanması sıkıntı değil ancak araştırma süreci sancılı oluyor.



Makale yazmak da yukarıda belirttiğim hedefimin gerçekleşmesinde bana büyük katkı sağlayacaktır. Ancak dediğiniz gibi Türkiye'de makaleler genelde başkalarının tekrarı şeklinde oluyormuş. Niyetim dikkate alınmayacak sıradan bir şey yapmak değil, adımı duyurabileceğim CV'me ekleyebileceğim bir makale yazmak. Henüz lisans dönemindeyken gerekli araştırmaları, deneyleri nasıl yapabilirim?
İngilizcen iyiyse yabancı üniversitelerin derslerini takip et. İzle onlardan öğren. O üniversitelere gitmek cok zor ancak imkansız değil, kabul alma şartlarını araştır. edulix diye biryer vardı oradan bakabilirsin. İnsanlar tecrübelerini anlatmışlar falan.

Makale yazmak dediğim gibi basit. GTÜ'de mesela mezun etmeden öğrencilere yazdırıyorlar, yayınları oluyor. Y.dışına gitmek için ingilizce ve bilgi birikimin iyiyse gidersin hiç sıkıntı değil artık beyin göçü ülkemizde hat safhada.. Kaçan kaçana ne yazık ki....


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akakce
A
7 yıl
Binbaşı

Hocam Hacettepe nasıl sizce?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
G
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Tabiki var. Önceki şirketlerimde, istatistik, biyoloji falan okuyup on numara yazılım yapanlar da vardı. 4 sene de okulda öğreneceklerini adamlar dışarda daha uzun sürede öğrenmişler ancak işlerini görebiliyorlar. He altta ne var, aslında ne neden oluyor sebepleri mühendis gibi düşünme yetenekleri çok olmuyor ancak yine de yapabiliyorlar. Udemy'den kurs al, başka büyük ünilerin derslerini takip et. Bir iki deneme yap. Kendini verdikten sonra yaparsın sıkıntı değil. Ama şu var, kurumsal yerlerde işe alırken ... bölümlerinden mezun diye ilanlarda yazıyor o zmana sana skıntı işte.

Alıntıları Göster
Aynen hocam işe alımlar cok sıkıntılı bunu hep duydum ben Odtü Bilgisayar eğitimi ve öğretimi bölümünü tercih listeme eklemeyi düşünüyordum ama misal yazılımcı alınacaksa mühendislik fakültesinden gelen elemanlar varken seni kafadan eliyolarmış bende şöyle birşey düşünmüştüm 4 sene böte okuyup üstüne bilgisayar mühendisliğinde master yaparsam 10 numara olur ama böyle bi şansım varmı bilmiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
7 yıl
Çavuş

hocam halen oyun oynama vakti bulabiliyor musunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
O
7 yıl
Yarbay

mühendis değilim programcıyım. mühendislik eğitiminde en çok faydasını gördüğünüz dersler nelerdir. dışarıdan kendimi eğitmek için soruyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yarbay

Hocam ÇAP ve yan dal hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer önerirseniz hangi bölümlerle önerirsiniz? Diğer bir sorum da yazılım mühendisliği için hangi alana yönelinmesini tavsiye edersiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Binbaşı

Eşit ağırlık mezunu birisi ve hiç sayısal ders görmemiş birisi Bilgisayar Mühendisliği hedefleyebilir mi ve okuyabilir mi?
Ben eşit ağırlık mezunuyum fakat 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne gidip dgs ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum sizce çok zorlanır mıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Binbaşı

Ingilizce olmadan nereye kadar gidebilirsin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

hocam 2014 te yazılmış galiba o yazı. O zamanda belki şimdiki kafeler yoktur?

Alıntıları Göster
Okulda kafeler var mı ne aşamada bilmiyorum ancak o zamandan bu zamana inanılmaz şeyler değişti onu biliyorum. Okulun direk birçok şirketle protokolü var. Eğitimi ve iş hayatında saygı duyulması çok iyi ancak sosyal yaşam dediğim gibi olsa bile okulda genelde vaktiniz olmayacak. Hocalar çok ama çok ödev veriyorlar. 2 kredilik bir ders düşünün, ingilizce dersi ve ödevlerden sadece birtanesi şu: Dünyanın büyük şirketlerinde çalışan yabancı ülkelerdeki türkleri bulun ve skype üzerinden röportaj yapın, tecrübelerini sorun. Bu tarz bir ödev mesleki ingilizce dersinde veriliyor. Daha o sınıfta neler öğreniyorsunuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ryo41