Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
215
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilen varmı? Lütfen acil!
Ö
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Okuldan bir dergi projesi verildi adobe photoshop uygulaması ile yapıcaz fakat ben boyutları bilmiyorum. A4 boyutunda yapıcam photoshop için tam olarak boyutunu bilen varmı ve birde 2 sayfa boyutunu?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
5 yıl
Yarbay

aslında konu geniş ama ben kısa tutayım. normalde matbaa baskısı da gözönüne alınarak crop payı yada kesim payı vs eklemek lazım.
buna bir de çalışılan dosyanın CMYK formatında tasarlanması da eklemek gerekiyor. Kesim payı olarak her köşeden 2-3 mm vermek gerekir.
Bunu da yaparken aşağıdaki resmi dikkate aldığınızda yeni bir dosya yaratın ve buna 4 taraftan 3mm ekleyin.
Elinizde A4'den biraz büyükçe bir ebatta çalışma alanınız olur. Bunu açtıktan sonra Rehber Çizgiler ekleyerek sınırlarınızı belirleyin.

2 sayfa ön arka ise ayrı ayrı tasarlayın, yana yana yaparsanız veya yapmanız gerekiyorsa A3 sayfa formu üzerinden bu ölçüleri düzenlersiniz...

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



A
5 yıl
Yarbay

Çalışmayı açarket a4 ü seçtiğinde 210x297 yazar bunların üzerine 6 ekleyerek aç taşma payı için baskıda kesilmesin tasarımınız



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.