Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
554
Cevap
18845
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: BF4 Single - Multi Player Test (19. sayfa)
R
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tamam akşam denerim hocam. Whql illa sli ve surround desteksizdir diye doğrudan beta sürücüyü kurduydum.

Bu durumda senin ekran kartların işlemcine darboğaz yaratmış. yani diyeceğim o ki 4xsli yapsaydın işlemci kullanımın daha yüksek olurdu. (748p nedir ya)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turbo-powwer
Y
12 yıl
Binbaşı

Ben cpu kullanımını BF3, daha önce daha ağır fiziklere sahip olan battlefield bad company 2'yi ve Crysis 3'ü de baz aldım aynı zamanda Crysis 1'i de katabilirsin bu olaya.
Ben bugün ara sıra hala Crysis'e göz atarım.
i7 870 işlemci ve GTX670 ekran kartı ile
BF3 te 64 kişilik en ağır haritalarda bile darboğaz yaşamadım aynı zamanda bad company 2'de de yaşamadım. BF4'te ise 32 kişilik TDM patlamanın büyük haritalara göre olmadığı oyunda bile GTX580 ekran kartına işlemciyi 3,6 GHZ'e çıkarmama rağmen darboğaz yaşıyorum. Belki beta'dan dolayıdır ama eğer oyun çıktığında da böyle olur ise kusura bakmayın yemişim ben böyle 8 çekirdek optimizasyonunu... Stok hızlarda CRYSİS 3'te bile darboğaz yaşamayan ben hatta Crysis 1'de PhysiCs adlı özel yapılan haritada bile parçalanma patlama su vs bu haritada hepsi var hiç bir sorun yaşamıyorum.

Grafiklerin gelişimine gelir isek sanırım bu ss'ler açıklayıcı olur. Tabi zahmet edip incelerseniz
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 6 Ekim 2013; 16:26:39 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rubisco , @M@U
T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: rezes


Şu cevaplarınızı yazarken ciddi miydiniz , oyunlarda çözünürlük ve ayar seviyesi düştükçe işlemciye binen yük artar , kaldı ki 480(890/2050) SLI dan daha güçsüz kartlarda bile işlemci kullanımında sorun oluyorsa burada bu örneği vermem kadar doğal bir şey olamaz , CPU dar boğazını yada limitini konu alan inceleme linklerine bir bakın hangi çözünürlükte yapıyorlar incelemeleri ayrıca mesajın devamında Full HD deki sonuçları da yazmışım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SaLVaToRe
T
12 yıl
Yarbay

Maşallah




Bu mesajda bahsedilenler: @SaLVaToRe
R
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gece bf4 beta maçından vede sabahın körün daha gözümdeki çapak düşmemişken soğuk bir istanbul sabahında iett ile işe giderken ki durumum kadar ciddiydim.

Yok! O satırları yazmamın vede 748p ye vurgu yapmaparak kendimi tam ifade edememişim.

Elbette düşük çözünürlüğün cpu ya çok fazla yük bindirdiğini biliyorum zaten cpu testlerinde bu sebepten oyunlar düşük çözünürlükte test edilir hatta anakart ve ram testleride öyledir. 640 yada 480p de olabilirdi tabi neyse

Ordaki ifademle aslında 480 SLI grafik kartlarının 3770k işlemci için hahif kaldığını anlatmak istedim. Olaya cpu darboğazı olarak değil de gpu darboğazı açısından bakın diye. 480 SLI yerine 680 yada 780 SLI örneği olsaydı doğru olurdu. Gpu lar 748p de bile % 98 usage a sahipse burda gpu cpu ya darboğaz yapmıştır uoksa cpu gpu ya değil. Bilmem şimdi daha iyi anlatabildim mi hocam.

Bu işlerin eğitimi almış birisisiniz. Size saygı duyduğumu bilmenizi isterim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turbo-powwer
T
12 yıl
Yarbay

Şimdi anlaştıkta hocam yine diyorum forumda 670- 770 ile darboğaz yaşayan var ise 480 SLI ile yaşamıyorsam bir sorun var demektir ben de bunu demek istiyorum , bu arada yeni değerler 768p işlemci 2.5 Ghz de GPU kullanımları benzer halen darboğaz yok CPU kullanımı % 85 civarı Full hd de % 75




Bu mesajda bahsedilenler: @rezes
R
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

Ben cpu kullanımını BF3, daha önce daha ağır fiziklere sahip olan battlefield bad company 2'yi ve Crysis 3'ü de baz aldım aynı zamanda Crysis 1'i de katabilirsin bu olaya.
Ben bugün ara sıra hala Crysis'e göz atarım.
i7 870 işlemci ve GTX670 ekran kartı ile
BF3 te 64 kişilik en ağır haritalarda bile darboğaz yaşamadım aynı zamanda bad company 2'de de yaşamadım. BF4'te ise 32 kişilik TDM patlamanın büyük haritalara göre olmadığı oyunda bile GTX580 ekran kartına işlemciyi 3,6 GHZ'e çıkarmama rağmen darboğaz yaşıyorum. Belki beta'dan dolayıdır ama eğer oyun çıktığında da böyle olur ise kusura bakmayın yemişim ben böyle 8 çekirdek optimizasyonunu... Stok hızlarda CRYSİS 3'te bile darboğaz yaşamayan ben hatta Crysis 1'de PhysiCs

Dikkat ettiysen Mau'nun yazdklarından da hareketle (optimize derken neden bahsettiği açık olmasa bile ne burda nede daha önce başka yerde yazdıklarında) direk BF4 betasına atıfta bulunmadım, frotbite 'ı kullanan oyunları kastettim BF serisi diyerek.

BF4 + Nvidia ile sorun yaşayanlar Nvidia'dan düzenlenmiş driver bekleyecekler zaten. Kimse beta'nın harika olduğunu söylemedi söylemek istenilen şey Frostbite'ın yapmaya çalıştığı şeylere göre doğru düzgün verimli şekilde kullanmaya çalışan çok ender oyunlardan olduğu.

BF'nin verimli olduğunu yazarken de, Intel üstünde i7 lerde HT'yi yerine göre verimli olarka kullanmaya çalışan ender oyunlardan biri olarak gözüküyor. Çapraz olarak HT açık / kapalı, Core Parking eğer kapatmadıysan açık / kapalı karşılaştırması yaparsan BF3 de mesela 64lü haritada en kötü durumlarda HT'nin getiri götürüsünü, daha laylaylom takılırken götürüsünün olabildiğine de zaten şahitsindir.

CPU'yu verimli kullanmak derken de, oyun geliştricileri yazdıklrarı kodda mümkün olduğunca HT (hyperthreading) çekirdeği kullanmamaya çalışırlar. HT'yi oyunlarda yeterince verim alacak şekilde kullanmak kolay değil. Çünkü ortak kaynak kullanımının olmasını beklediğin umduğun perf getirisinin yanında zararlı yanları da olabiliyor. Bunları engellemek için istenmeyen davranışları açıkları kapatmak için sonradan patch üstüne patch çıkarar durur oldu. Çünkü oyun gibi homojen olmayan iş yüklerinde HT'yi verimli olarak kullandırtmaya çalışmak pratik değil.

BF3 oynarken CPU kullanımın nasıl peki Crysis 3 oynarken nasıl? Arasında fark görmen lazım. Cryis3 de timer ile değişim yaptığın zaman fark görmen CPU kodunu işlemek için gereken şeyleri HT'den de izole etmesi etmeye çalışması, kaynak değişimi yapması veya atıl durumda olan kaynaklara görev tahsis etmeye çalışması gibi şeylerle faln alakalı(20ms lik dilimler halinde işletim sistemi kerneli elinde 2 tane threadi aynı fiziksel çekirdekte çalıştırmaya çalışıyor mesela. timer ile oynadığın zaman 1ms lik aralıklar ile aynı işi yaptırmaya çalışır onun gibi).

Her şeyi de teknik detaya boğuyorsun birader denmesin de HT her oyunda yeterince yüksek verimde kullanılmaya müsait değil, getirisi değişken, daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyduğun zman sorunla karşılaşma durumları var.

Crysis3 ile BF3'ün CPU/çekirdek/HT kullanım şekilleri farklı o yüzden, Frostbite ile HT'yi de olabildiğince verimli olarak kullanmaya çalışıyorlar. HT'nin işleme şeklinden faydalanacak ve en az miktarda falso yiyecek kod yazmaya çalışmak kolay iş değil. Frostbite'ın verimli olarak yapmaya çalıştığı şeylerden biri bu ve bu tarz HT'yi sonuna kadar verimli kullanmaya çalışma olayını çok az oyunda görürsün. O yüzden BF çoğu oyundan daha iyi bi cpu kullanım patternine sahiptir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 6 Ekim 2013; 18:23:21 >

C
12 yıl
Yüzbaşı

Bende de GTX670M var ama min. 50 FPS ile oynuyorum driver güncelel istersen denedin mi bilmiyorum ama


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YasinCC
H
12 yıl
Yarbay

7970 cf ile ultrada 70-90 arası oynanabiliyor.Rahat ve akıcı diyebilirim.Ki daha beta düzgün driverlar ve oyunun full hali ile çok rahat oynanır.

64 kişilik mapte 50 yi gördüm hatta 40 bile gördüm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 6 Ekim 2013; 23:50:32 >

A
12 yıl
Yarbay




T
12 yıl
Binbaşı

oyunun tam surumde fx6100 ile guzel calusacaginin garantisi verilebilir mi? eger verilirse orj alirim. yoksa bu hali ile oyunu oynayamadim bile dogru duzgun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yarbay

Bu nedir ya oyunu bi deneyeyim diye girdim. Fps yerlerde sürünüyor (15-20-25 Fps). Takılmalar bilmem neler. Çözünürlük bütün ayarları low medium high denedim en fazla 5 fps fark ediyor. Boş haritada bile böyle ise 64 kişilik haritalataları düşünemiyorum bile. Grafiklerde öyle aman aman değil hatta Siege Shanghai mı ne o haritadaki yerler yani yol inanılmaz iğrenç görünüyordu. Boşuna indirmişim maalesef.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

FX6300
8GB Ram
2GB HD7850

var sistemde ama 1280x1024 veya altı çözünürlüklerde hiç bir ayarda oynayamıyorum oyunu. Cpu %90 larda çalışıyor, ekran kartına ise anlık olarak bakamıyorum(Msi Afterburner oyun içinde çalışmıyor). Ayrıca en güncel ekran kartı sürücüsünü de indirdim. Fps'nin 10larda bir şey olduğuna kesin diyebilirim(Slayt izler gibi çünkü)
Eski laptopda da,BF3 betada böyle şeyler yaşamıştım(çöznürlüğü 480p ye kadar çekmiştim ama yine çalışmamıştı). Umarım beta bitince geçer.

Edit: Ekran kartı da işlemci de stock değerlerde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 7 Ekim 2013; 18:04:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Yüzbaşı

Multiplayer oynamayı sevmem ama sadece sistemimin bu oyunu nasıl çalıştıracağını merak ettiğimden indirip oyuna girdim. En yüksek kalite ayarlarında 1080p boş haritada fps 42 nin altına inmedi. cpu kullanımı %40 ile 50 arası değişiyordu.
Sistem:
Asus Maximus 4 Extreme
İntel İ7 2600k @ 4.6 ghz
8 gb ram
7870 Ez





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heady -- 7 Ekim 2013; 18:28:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Yarbay

Oyun bf3 e göre daha iyi benim kişisel görüşüm.Oynanışı daha düzgün geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı

660ti ultra detayda biraz kasıntı var gibi ama oynanabilir... high detay hiç sıkıntı yok gayet akıcı fakat oyun beta ve bence oyun pc platformuna henüz optimize edilmemiş.. benzer sorunlar bir çok oyunda oldu en basit örnek cod black ops 1. oyun ilk çıktığında o zamanki yeni teknoloji quad core işlemciler bile %80-90 cpu kullanımında çalışıyordu. oyuna patch çıkana kadar iğrenç grafiklerle öküz gibi istemleri kastırıyordu. bf4 te sanırım böyle ilerde yamalar ile cpu kullanımını düşürürler. 3570k 4.2 ghz de minimum %85cpu kullanımı ile oynuyorum kasma yok ama nesnelerin çok olduğu kapalı mekanlarda mesela D bölgesinde acayip takılmalar oluyor. inş düzeltirler ama dediğim gibi gpu kullanımında bf3 ile aralarında fazla fark yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

Betaya orıgın update yaptı 60 mb civarı.Oyun yavaş yavaş düzelitiliyor umarım tam sürümde var olan bazı hatalar giderilir çukurdan çıkamama,ölünce bazen yeniden dirilememe gibi buglar düzeltilir.Forumuna yazacaktım ama daha önce yazan kişiler olmuş vazgeçtim.



L
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Dravenn

O degil de arkadaslar GTX 780 de bile bu FPS ler varsa, yeni nesil konsollar nasil 60 FPS stabil oynatacak? Hemde AMD Jaguar islemci ile . Cok buyuk bir profesyonellik ister bu portlama isleri. Allah kolaylik versin. Betayi indireyim 8350 yi 5.0 GHz yapayim. Bakalim GTX 770 Windforce 3 ile nasil bir perforamans sunacak? Olmadi, bir PS4 alir, mutluluklar dileriz :)

Bu konsol donanımlarıda iyice pcye yaklaştı, cell 8 çekirdek falan diyorlardı falan filan ama şimdi bakıyorsun bildiğin amd masaüstü pc donanımı var. Hadi bu oyun neyse 5 sene sonra bu konsollar ne yapıcak bilmiyorum, sırf bu konsolların gelişememesi ve firmaların kar istekleri yüzünden bence pc oyun grafikleride gelişmiycek yeni nesil konsollara kadar, bu yeni nesil çıktıktan sonra bir işlemci ile ekran kartı alan rahat 5 sene idare eder yüksek ayarlarda gibime geliyor.



L
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

1440p de kart farkları daha iyi ortaya çıkmış. 1080p fark yok gibiydi.

Yüksek çözünürlüklü monitörler çıkmaya başlaması sayesinde CPU nun zayıflığı bir bakıma gizleniyor, sırıtmıyor. Anca benim gibi bir kaç takıntılı çatlak birileri 120FPS ve üzeri için kafayı yemeye devam edecek CPU lara halen GPU lara ayak uyduramadığınız yazıp çizecek


biraz cahilimde gpuların işlem gücü açısından cpuları katladığı yönünde haberler görmüştüm ne derece doğrudur, bu iki bileşen arasında kıyaslama yapılabilirmi ?



P
12 yıl
Yüzbaşı

2600k ve hd6950 ile ben bu oyunda akarım abi yeter bana gerisine kolay gele