Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
4640
Cevap
171023
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: Better Call Saul (2015 - 2022) | Bitti (213. sayfa)
I
5 yıl
Yarbay

Keşke BB spin off adını kullanmasaymıç ben bu diziyi BB spin off una yakıştıramadım. Bildiğin avukat dizisi 45-50dk avukatlık son 5-10dk BB esintiler. Sırf BB hatırına zorlanarakta olsa 5.sezınuda bitirdim ama çoğunluğunda bitsede gitsem dediğim oldu. Yinede görüşlerinize saygım var ben beğenmiyorum. BB çok farklı bi diziydi herşeyiyle.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Teğmen

5. sezon finalinden sonra baştan izleyeyim dedim, 3 günde tekrar bitirdim diziyi. Nasıl bir şaheser yaptıklarını üst üste izleyince daha iyi anladım. 1 saniye bile boşa çekmemiş adamlar ve 50 dakikanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Hızımı alamayıp Breaking Bad'e de baştan başlayıp 2. sezonu bitirdim bugün. Üstüne El Camino'yu izleyip, Nacho reisin oynadığı Far Cry 3'ü de tekrar bitirerek devam etmeyi planlıyorum.

El Camino yüzünden 5. sezonu ekstra 1 sene bekledik, şimdi de korona yüzünden 6. sezonu ne kadar bekleyeceğiz Allah bilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: -BurakBey

Bu sıralar bende baştan sona tekrardan izlemeyi düşünüyorum ama Chuck karakteri aklıma geldikçe soğuyorum bu fikirden. Her şeyiyle itici bi karakter.

Alıntıları Göster
Ben de Chuck ve Walter Jr. tiplerini her gördüğümde sinir krizleri geçiriyorum Arka arkaya izleyince haftalık izlerken sinir olduğun kadar olmazsın diye tahmin ediyorum. 4 sezon, 2 gün civarı bitti, 1 buçuk gün kadar katlanmak zorunda kaldım Chuck'a. Şimdi de her gün Walt Jr'ı çekmek zorundayım.



G
5 yıl
Yüzbaşı

3. sezonu bitirenler ve 4. sezon 1. bölümü izleyenler bakabilir mi? Gelecek bölümlerden spoiler vermeden cevaplayın lütfen;


Chuck karakteri ne kadar bazen itici gelse de, ölümü beni kötü hisettirdi. Özellikle yalnız şekilde o düştüğü hal. Ve Jimmy konusunda da gerçekten haklı yanları vardı. Jimmy her şeyi berbat ettikten sonra düzeltmeye çalşıyordu. Para için yaşlı bir kadını üzdü sonra pişman oldu ama iş işten geçmişti. Chuck ailesinden göremediği sevgiden, insanların ona ilgisinden Jimmy'e karşı bir tavır almıştı.

Chuck normal biri değildi, kardeşinden gereksiz yere nefret ediyordu ve ona karşı kötüydü de ama bana da artık Jimmy iyi bir karakter gibi gelmiyor. Howard orada benim suçum diye ağladığında direk normale döndü. Üzülmesinin tek sebebi kendi suçlaması mıydı yani?



G
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth


Ailenin büyük çocuğu ol. Çalış, başarılı ol. Küçük kardeşin ise sağda solda sürten pislik bir tip. Ama şirin. İnsanlar tarafından seviliyor. Ailesi ölürken bile Jimmy'nin adını sayıklıyor. Jimmy'nin bundan haberi yok ama Chuck biliyor. Chuck başarılı bir avukat oluyor. Jimmy abisini örnek almak istiyor. Gizlice sınava girip avukat oluyor. O dolandırıcı, düzenbaz küçük kardeş, Chuck ile aynı mesleğe sahip oluyor.



Chuck fazla disiplinli ve bildiği doğrulardan şaşmayan birisi. Ama sevilmiyor. Ne ailesi ne eşi. Eşinin ayrılması bardağı taşıran son damla olmuş onun için. Psikolojisi bozuluyor. Tek ihtiyacı olan şey biraz sevgiydi belki de. Bağlı olduğu tek şey olan mesleği de elinden uçup gidince yapacak bir şeyi kalmıyor. Zihnindeki o vızıltıyı susturamıyor. O vızıltı aslında ailesinin ölüm döşeğinde Jimmy'nin adını sayıklaması. Neyi yanlış yapmıştı da ailesi Jimmy'yi daha çok seviyordu. O vızıltıyı yok etmek istedi. Ama psikolojisi ve realist düşünce tarzı o vızıltıyı daha gerçek bir şeye dönüştürdü. Elektronik hassasiyet adı altında bozulmuş iç dünyası, kendi acı gerçekliğini oluşturdu.



Masaya vurduğu her tekme geçmişindeki bir deneme. Sevilmek için verdiği uğraş. Kardeşine anlattığı hikayeler. Yaptığı onca şey. Sadece onun kadar sevilmek içindi. Chuck intihar etti.




Huzur bul.
Doğru gerçekten hele ki Chuck'ın kötülük sorunundan bahsediyorsak;


Jimmy'e de iyi bir insan diyemeyiz ki? Jimmy insanları dolandırıyordu, kandırarak iş yapmaya çalışıyordu. Para için yaşlı bir kadınla arkadaşlarının arasını bozdu vs. Sonradan sorunları halletmeye çalışıyor ama Chuck'ın da dediği gibi yaptıktan sonra anlamı yok.

Hatta Chuck Jimmy'e demişti ki: senin de problemin bu, zafere giden yolda her yol mübahtır diye bakıyorsun diye. Sevgisizlik problemiyle maalesef depresyona girdi en sonunda da.

Jimmy'nin de saf kötü olduğunu söylemiyorum ama Chuck kötüyse o da kötü yani. Yoksa Jimmy'nin de kalbi temiz. Chuck'ı çok seviyordu.

Chuck'da gördüğüm tek sorun Jimmy'e "sana hiç bir zaman o kadar değer vermemiştim" demesiydi.



G
5 yıl
Yüzbaşı

Şu karakterlere diziye öyle bağlandım ki


Chuck ölünce cidden üzüldüm ve kendimi kötü hissediyorum öldüğünden beri. Adam için 3. mesajım düşünün artık.


Bu dizi gerçekten BB kalitesinde. Ama yarıştırmaya gerek yok dostlar. Sadece keyfini tadın. Çünkü Breaking Bad evreni gibi evren, Better Call Saul spin-off’u gibi bir spin-off bir daha görmeyiz. Sadece değerlerini bilenler olarak şanslı hissedelim. Teşekkürler Vince Gilligan... Bir evren, iki dizi. İkisi de hayatımın en iyi iki dizisi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yarbay


Chuck için mi üzülüyorsun ? Şaka galiba. Ben Jimmy'nin Chuck'dan tam anlamıyla intikam alamadan öldüğüne üzülüyorum. Yaptığı herşeye, kötü tavırlarına rağmen Jimmy her zaman ona iyi davrandı. Gerçi Chuck iyi bir abi olup Jimmy'nin yanında olsaydı büyük ihtimal Jimmy'nin Saul'a evrilmesine şahit olmazdık. Çünkü avukat olduktan sonra geçmişindeki dalavereci karakterini geçmişte bırakmaya hazırdı ama beklediği desteği göremeyince ve abisinin şevkini kırmaya yönelik yaptığı onlarca sabotajdan sonra eski dalavereci karakteri hortladı.



Howard hakkındaki yorumlara katılıyorum.
Dizinin başından beri kendi bildiği doğruların dışına çıkmadı. Chuck'ın aksine Jimmy'yi her zaman destekledi ve bu sezon karakterin üstüne hiç oturmayan yapay bir kötü karaktere büründürmeye ve yaptığı herşeyin altında kötü bir amaç yatıyormuş gibi bir imaj çizmeye çalıştılar. Şimdi de saçma sapan bir intikamın hedefi yapmaya çalışıyorlar ki bence bu senaryonun tıkanmasından başka birşey değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 28 Nisan 2020; 23:33:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Curieux
H
5 yıl
Yarbay

son sezonda az çok ne olacağı belli zaten. lalo, nacho ve kim gidici. salamanca ile fring iyice karışacak ve bu olayı fırsata çevirip fring iyice tekele dönecek. son sezon bcs ve bb arası geçiş olacak, ayrıca son sezon olacağı için biraz daha fazla aksiyon bekliyorum, en az 2 bölüm 10'ar dakika.



G
5 yıl
Yüzbaşı

4. sezon şimdi bitti de ben ana karakterden baya nefret etmeye başladım. Jimmy ya da evrildiği söylenen Saul her ne ise. Böyle duygusuz bir insan değildi. Aşırı itici hale geldi. Belki de hep böyleydi, sadece mirasa konmak için Chuck'a iyi gözüküyordu. Her şey çıkar içindi...

Gerçekten Chuck'ın her konuda haklı olduğunu düşünmeye başladım.
Jimmy çevresindeki tüm insanları üzüyor, zarar veriyor. Çok tehlikeli. Chuck avukat olmamasını istemekte haklıymış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 29 Nisan 2020; 21:44:55 >

K
5 yıl
Çavuş

Aynı düşüncedeyim.Tek tesellim dizinin son 1 sezonu daha olması.
Final Sezonu gelmiş geçmiş en iyi dizi finali olacak eminim.
İnşallah Final Sezonu BB'de olduğu gibi 15-16 bölüm olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Mandalorian
G
5 yıl
Yüzbaşı

Jimmy’nin her sezonun en başında gösterilen Saul sonrası halini de nasıl bağlayacaklarını çok merak ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kyokari12 , @The Mandalorian
G
5 yıl
Yüzbaşı

https://forum.donanimhaber.com/chuck-mcgill-in-hakli-olmasi--143160646



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kyokari12

Aynı düşüncedeyim.Tek tesellim dizinin son 1 sezonu daha olması.
Final Sezonu gelmiş geçmiş en iyi dizi finali olacak eminim.
İnşallah Final Sezonu BB'de olduğu gibi 15-16 bölüm olur.
Dizi bittikten sonra da ara ara ben bu diziyi baştan başlar izlerim.



G
5 yıl
Yüzbaşı



Videoyu izlemek için tıklayınız



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Q
5 yıl
Yarbay

1x2

İlk bölümü hiç beğenmemiştim. İkinci bölümü de beğenmedim. İlerlete ilerlete izlememe rağmen hiçbir şeyi kaçırmamış olmam dizinin şişirildiğinin en güzel delili hatta. Dizi çok çok iyi yorumlar alıyor ve hatrı sayılır sayıda insan ilk 5'ine yerleştiriyor diye bir şans daha vermek istedim, 2. bölüme de bu yüzden tahammül ettim zaten. 2. bölümü de beğenmedim. Ama diziye yine de biraz daha şans tanıyacağım. İnşaallah güzel çıkar, güzel çıkmasını en çok ben isterim, zira sevdiğim dizileri tekrar tekrar izlemekten gına geldi bana.

2. bölümü de her ne kadar hiç beğenmemiş olsam da geleceğe dair, beğeni dolu yorumları da göz önünde bulundurursak, dizinin açılabileceği izlenimini az çok aldım. Göreceğim...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Q
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar sizleri kaale almadıkça beni zorlayacak mısınız? Eleştiri dediğimiz kavram, içerisinde olumlu ve olumsuz yorumlamaları da barındıran bir değerlendirme olarak tanımlanabilir; zira anlamını bildiğinizden şüphem var. Sevdiğiniz şeyleri başka kimseler beğenmeyebilirler. Başkalarının beğendiklerinizi beğenmemesi sizi cahil yapmaz; ama bundan dolayı insanlara saldırmak maalesef sizi cahil yapar. İnsanlar bu tip konulara yalnızca olumlu yorumları okumaya girmezler. Sizin gibi bu diziyi beğenebilecek insanlar varsa benim gibi beğenmeyecekler de olabilecektir. İnsanlar farklı eleştirileri okur ve diledikleri gibi karar verirler. Ne kimseye sataşma, ne de birilerinin sevdiği şeyleri aşağılamak gibi bir derdim var. Sadece fikirlerimi beyan ediyorum. Bu görüşlere karşı bu kadar alınmanız hiç normal değil.

Siz bunları yazdığınızda ben de bir etki yaratabildiğinizi mi sanıyorsunuz? Hayır. Tek becerebildiğiniz gerçek hayatınızda kendinizi ''yok'' hissettiğinizi ele vermek. Nasıl mı? İzlediğiniz diziler üzerinden varlığınızı kanıtlama çabası içerisinde olduğunuzun farkında mısınız? Farklı insanların gözünde, toplum içinde, bir yere sahip olmaya çalıştığınızı ele verdiğinizin farkında mısınız? Bununla anlatmak istediğim şeyi anlayabiliyor musunuz?

Dizi izlemek size toplumda bir yer kazandırmaz. Diğer insanlardan daha zevkli, daha akıllı, daha entel olduğunuzu göstermez. Sahip olmayı istediğiniz farklılık ve dolayısıyla üstünlüğü diziler ile elde edemezsiniz...

Blokluyorum tek tek. Lütfen beni gereksiz gereksiz işlerle uğraştırmayın...



T
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bcs sonlanınca bcs spin off'u gelmeli kesinlikle.
Bu serinin evreni resmen ikinci bir hayat tecrübesi oluyor benim için, karakterlerin derinliği, olayların birbirlerine bağlanışı.. kesinlikle muhteşem.
Hatta vince abimiz oğluna vs devretsin işi, ömür boyu bu evren üstine dizi yapsınlar.
Karakterler o kadar derin ki her biri için bir dizi çekilebilir. Mike, Kim, Gustavo, Salamanca, Lydia... Belki çekilir de kim bilir.



Q
5 yıl
Yarbay

Bakalım hele bi önce bir kaç bölüm. İzleyeyim ki içimde “acaba?” gibi bir şüphe kalmasın ve kesin olarak emin olayım. Karakter gelişimlerinden ümidim var biraz. Renklendirebilirmiş gibi sanki...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Mandalorian
Q
5 yıl
Yarbay

Ana konu ismi “dizi sadece olumlu eleştirilere açıktır” şeklinde değiştirilirse benim için sıkıntı yok. Herkes beğeniyor diye ben de beğenmek zorunda değilim. 10 yaşında değilsiniz; ama bunu size açıklamak zorunda bırakıyorsunuz insanı. Ayrıca duyan da olumsuz eleştiri kaynayan makale yazdığımı falan sanabilir. Halbuki kendi deneyimimi yazdım iki-üç kelimeyle ve beğenmediğimi belirttim. Kimseye de bunu beğenen cahildir demedim. Beğenmediğim için üstüme gelinmesi cehalettir dedim. Lafımın da arkasındayım.

Ve steam konusuna gelirsek, itirazımda sonuna kadar haklı olmama rağmen matematiğimde hata olduğu için erkek gibi özür dilemiştim. Ki ilgili arkadaşta bizzat benim anladığım gibi anlamış ve öyle anlatmıştı. Yani benim matematiğimdeki hata da onun bize yanlış aktarmasından kaynaklıydı. Eğer onun anlattığı ve benim anladığım gibi olsaydı harbiden -ki pek çok kişi de benim gibi anlamıştı- düpedüz dolandırıcılıktı o iş.

Ben çocuk değilim ki bir şeyleri don lastiği gibi uzatayım. 2005’lerden beri bu forumdayım ve gördüğüm en önemli şey her şeyin ama her şeyin az veya çok bir fan kitlesi olacağıdır. Ben veya bir başkası beğenmediği en ufak bir detayı dile getirirse o kanser kitleler direk ortaya çıkarlar. Sayınız az da olsaydı aynı şekilde olacaktı; ama sayınız çok, yine aynı şey. Çocuk gibisiniz, beğendiğiniz şeyin başkasınca beğenilmemesini kaldıramıyorsunuz çünkü. Utanmalısınız.

Mesajlarımın hepsi konuda duruyor hala. Toplasan 6-7 cümlelik beğenmediğimi belirttiğim 2 mesajımdan alındığı “hakaretimi” bana göstermeyen adam değildir. Eğer beğenmemek hakaretse orasına ancak gülebilirim.

Donanımhaberin yüzde 95’ini oluşturan bu çöl çukuru gibi insanlarla uğraşmaktan saçlarıma aklar düştü...

Edit. Bu arada bana gayet sakince “ilerleterek izlediysen beğenmezsin çünkü tüm dizi ilk bölümler gibi” yazan arkadaşa aynı şekilde cevap verdim zaten. O kadar omurgasızsınız ki sizin gibi velet olmayan arkadaşımızın bana gelen tepkilerden önce değil SONRA yazdığı mesajı da öncesinde yazılmış gibi lanse ediyorsunuz. Bana gelince cımbızla “cahil”i çeken, sıra kendisinden olanlara gelince, doğru düzgün tepki vereni bulamayınca, gidip tepkilerden sonra yazan adamın yazısını referans gösteriyor. İnsana biraz omurga lazım omurga.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 9 Mayıs 2020; 5:6:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Dizi sizi sarmadıysa izlemeyin bu çok basit



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >