Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
462
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bazen açılşta Mavi ekran ve hızlıca reset gerçekleşiyor.
T
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, zaman zaman bilgisayarın boot'undan hemen sonra mavi ekran alıyorum ancak yazıları okumama fırsat vermeden yarım sanıye içinde pc kendine reset atıp yeniden boot ediyor ve sorunsuz açılıyor.
Bazen de windows açılırken tam masa üstü ekranı geldiği anda masa üstü arkaplan resmi bembeyaz oluyor ve masaüstü yüklenemiyor. Sadece ctrl alt del kombinasyonu ile gelen menuden bilgisayarı yeniden başlatıyorum. yeniden açıldıgında sorun ortadan kalkabiliyor. Kısaca bilgisayarın açlışında tutarsızlıklar var. Bu durum ile çok sık karşılaşmıyorum genelde güncellemelerden sonraki açlışlarda veya açılışı etkileyecek yeni programlar eklendikten sonra oluyor.

Bilgisayarı 1 hafta önce topladım. Donanım

INTEL i5 3.2GHz
ASUS P8H77-V LE Intel H77
8GB (2x4GB) KINGSTON Hyprex Genesis DDR3 1600MHz
INTEL 120GB 330 SSD
ZOTAC GTX670 2gb Nvidia

Sistem SSD üzerine UEFI olarak kuruldu.
Windows 7 Ultimate orginal ve mevcut opsiyonellerde dahil tüm güncellemeler kurulu.
harici ekran kartına hdmi ile bağlıyım.
Virtu MVP yazılımıda kurulu.

önyükleme ekranında sağ üst köşesinde ufak yatay mavi bir çizgi var. onbord çıkışla açtığımda o çizgi olmuyor. Bu nedenle ekran kartından şüpheleniyorum. Henüz ekran kartını oyunlarda denemedim.
Bu konularda tecrübe sahibi olup, fikri olan arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa memnun olurum.
Teşekkürler.



S
12 yıl
Yüzbaşı

Çok yüksek ihtimalle ram problemi olduğunu düşünüyorum. Ramlerinizden biri yada ikisinde sorun olabir veyahut ram uyuşmazlığı olabilir. mhz'leri birbirlerine denk mi?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.