sanırım yaldız boyalardan bahsediyorsunuz daha farklı ürün varsa bilmiyorum.Bu ve kalemle boyama fikri benimde aklıma geldi fakat daha fazlaca zarara uğramış yada uğratılmış yerlerde iyi sonuç vereceği şüpheli.Başka yöntem benimde aklıma gelmedi,burada bir umut demiştim bekleyelim bakalım bu konuda ne gibi ilginç çözüm önerileri olacak.Destek için herkese çok teşekkürler
Eğer tuş takımı gibi develerdeki karbon yolların onarımını soruyorsanız minik şişelerde satılan sıvı karbon boyalar var. İnce bir fırça ile hasarlı bölgenin üstünden geçmeniz ardından kurutmanız yeterli.
Birde gümüş boyalar satılıyor. Onu da deneyebilirsiniz.
Tuş takımı haricindeki bazı bakır yollu pcblerde de karbon yollar görebilirsiniz. Bunlarda dikkatli olmak lazım, zira bazı firmalar bacaklı direnç yerine pcb üzerine karbon sıvama ile dirençleri oluşturuyorlar. Bu karbon dirençler genelde kısa oluyor. Bazen yolları yalıtkan boya ile boyayıp boyanın üstüne karbon yol oluşturarak bir nevi çok katmanlı pcb yapıyorlar. Phillips yada Grundig bir zamanlar bu tekniği çok kullanırlardı.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.