Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
75
Cevap
40362
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Cevap: BANKALARIN POS KOMİSYON ORANLARI ! (4. sayfa)
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam her ay bankalar komisyon değiştiriyor neredeyse. Bunları takip etmek zor oluyor. Sürekli bankalara gidip gelmek can sıkıcı. Bankaların bazıları internet sitelerinde veriyor komisyon oranını bazıları vermiyor. Zaten sabitte olmuyor. A ziraat şubesi 1 verirken b ziraat şubesi 1.1 komisyon diyor mesela. Neye göre bu anlamadım :). Gidip görüşmek en doğrusu olacaktır. Blokeli gün saayısı en düşük ziraat veriyor 18-25 gün içinde yattığını biliyorum şu an için. Ama komisyon olarak şu an hangisi avantajlı bilmiyorum.

Varsa bankada çalışan arkadaşlarımız bizlere bildirirse buradan düzenleme yapabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @everest0110
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam en doğru kararı bir sıkıntı olduğunda ulaşabileceğiniz yakın bankaları düşünerek. Gidip komisyon oranları ve aylık kesinti yapacakları aidat vb. durumları sormanız. Şu an pandemi dolayısıyla gidip sormak istemiyorum açıkçası ama siz mecburen gidip görüşmek zorundasınız sonuçta sizin işiniz olacak bu sırada not alırsanız buradan güncelleme yapabilirim.

Blokeli kullanmayı düşünüyorsanız ziraaat 18-25 gün içinde kesin yatış yaptığını söylüyor. Diğer bankalar 25-35 gün içinde veriyor. Ertesi gün için görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.


cihaz için ise ingenico cidden bu sektörde kendini kanıtlamış bir firmadır. Hangisi size uyuyorsa markadan şaşmadan alabilirsiniz. Şikayetler illaki var internette falan ama teknik ekipleri çözüm odaklı ve ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Çok satılan ürünler olduğu için de şikayet olması da normaldir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masarifane -- 14 Ocak 2021; 15:50:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @tugays77
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam şöyle genelde küçük esnaflar alt limit veriyorlar neden zaten banka %1.5 komisyon alıyor ve %8-18 arası da KDV oluyor 1 lira sizden çekse bunun karı nerede diyor çekmiyor alt limit koyuyor kendince.

Sorun teşkil etmeyen firmalar zaten bankaların peşinde koştuğu firmalar komisyon kesmiyorlar çoğundan yıllık belli bir cirosu vardır. Banka sırf o ciro kendi bankasına girsin diye komisyon almıyorlar onlar için sorun teşkil etmiyor zaten...




Bu mesajda bahsedilenler: @n.facialis
E
3 yıl
Yarbay

Komisyonlar bu kadar düşükse (ilk sayfada en yüksek %1.5 var, ki genelde küçük esnaf ziraat'ten pos alıyor, o da %1 civarında anladığım kadarıyla) neden sigara alırken normalde yasak olmasına rağmen bazıları 50 kuruş 1 lira komisyon koyuyor? Sigarada kar oranı internetten bakınca %3,7 - %4 civarındaymış. Kart ile sattığım zaman kurtarmıyor zarara giriyorum diyor ama %1-1,5 bankaya veriyorsa yine de %2,2-3 kar elde etmiş olmuyor mu? Tekel'de kdv de %0 üstelik. Kardan zarar ediyor gibi duruyor en fazla Üstelik %1-1.5 komisyon veriyorsa 50 kuruş 1 tl koyduğu zaman bankaya verdiği komisyondan fazlasını koymuş oluyor, kar oranı %6-10'lara çıkmıyor mu? Nakit satmaya göre daha çok kar elde etmiş oluyor sanki Yoksa kaçırdığım bir şey mi var?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Masarifane
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bildiğim kadarıyla devlet kısıtlaması yüzünden bankaların en fazla 1.87 ya da 1.90 kesme gibi bir hakları var. Zaten ona göre gidip anlaşma yapılıyor. Sigara konusunda sizin yazdığınız gibi kar marjı varsa dedikleriniz de haklısınız. Komisyon koyma gibi bir hakları olduğunu sanmıyorum zaten bunların yasal olduğunu da düşünmüyorum. Tabii konu hakkında bilgim olmadığı için kesin bir şey de diyemiyorum. Market sahibi arkadaşlar bu konuda daha çok yardımcı olabilirler :)




Bu mesajda bahsedilenler: @EnemyTerritory
E
3 yıl
Yarbay

Anladım :) Dediğiniz gibi komisyon yasal değil, tespiti halinde pos'un geri alınıp 1 yıl pos verilmeme cezası var. Bir de komisyon aldığını söylemeyenler var, o benim garibime gidiyor :) Adama kartı veriyorum, şifre gir dediğinde bakıyorum komisyon eklemiş :) Bu ne dediğimde kurtarmıyor diyor :) Sanki komisyon alması beklenen bir şeymiş herkes bunu biliyormuş gibi baştan uyarmıyor. Hele bir de şimdi temassız iyice yaygınlaştı. Adam direkt temassız var mı deyip çekiyor karttan. 1-2 saniye içinde gerçekleşiyor her şey. Komisyon aldıysa slipte belli oluyor. Şifre girerken ki gibi tutarı kontrol etmeye vaktimiz olmuyor :) Şöyle bir üstünkörü fazla hane girilmiş mi diye bakabiliyorsun o kadar :)

Umarım bu durumun mantıklı bir açıklaması vardır. Bu konuda bilgi sahibi olanları bekliyoruz :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Masarifane
H
3 yıl
Onbaşı

her işletmenin cirosu farklı olduğu için banka anlaşmaları farklı oluyor ve hesapta parayı tutabilceginiz gün yani vade süresi de faizi oranını etkileyen durumlardan birisi, küçük esnaf genelde ertesi gün parayı almak için yüksek faiz ile anlaşma yapıyor. malum küçük esnaf 40 gün paranın dönmesini bekleyemez. bundan kaynaklı pos faiz oranı 1.80 civarlarında oluyor. Sigara da kar marjı min. da 40-50 kuruş, max 80-90 kuruş oluyor. yani 1 paket sigara 20tl desek bunun 0,36kuruşu faize gidiyor. e bu adam zaten küçük esnaf ne kazanıyor ki, ben esnafı desteklemekten yanayım 50 kuruş beni batırmaz diyorum :)




Bu mesajda bahsedilenler: @EnemyTerritory
E
3 yıl
Er

Geç cevap verdim ama açıklama yaptığınız için teşekkür etmek istedim. Önümüzdeki hafta Ziraat bankasına gidip görüşeceğim. Bakalım ne gibi oranlar söylecekler. Buraya güncelleme yaparım mutlaka. Sağlıcakla kalın.




Bu mesajda bahsedilenler: @Masarifane
O
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba yeni bir iş yeri açtım. Beko 300 TR yazarkasapos cihazı aldım. Hangi bankayla çalışmalıyım sizce ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar, şahıs hesabı olarak bir dükkan açacağım. pos komisyon vs bilgisi almak için ziraat bankasına gittim. tek çekim oranı 1.39 dediler + aylık 40 tl pos ücreti (belli bir ödemeden sonra bitmiyor. pos cihazını kullandığın süre boyunca) bu ertesi gün hesaba geçiş için.

3 gün sonra geçiş için 1,25

1 hafta sonra geçiş için 1,05

bir de;

5.000 tl paketi ve 10.000 tl paketi varmış.

5.000 tl paketi: aylık 94 tl ödersin, ertesi gün hesaba para geçer. çekim komisyonu ödemezsin, pos cihazı aylığı ödemezsin. sadece 94 tl ödersin. 5.000 tl üzeri postan işlem yapılırsa da her çekim için yine 1,39 vs.
ben daha dükkanı yeni açacağım için ne kadar iş yapar bilemiyorum.

neyi seçmek mantıklı? yardımcı olabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Teğmen

Vay be, kuyumcular da banka komisyonu diyerek %4 daha ilave ediyorlar:(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

öncelikle hayırlı olsun hocam kusura bakmayın pek giremiyorum foruma girince de direkt çıkıyorum. Bankayla pek muhabbetiniz olmuyor. Hangisi ucuz komisyon ve az ücret alıyorsa onları tercih etmenizde fayda olacak. Senede 2-3 defa ancak uğrarsınız. Ve aylık ÖKC bedelini geri iade edebiliyorlar. Tabii bunun için sizin belirli bir ciro üstünde olmanız lazım. Müşteri danışmanınız ilgileniyor bu konuyla...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Outformer10
M
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

hocam pos cihazında çektiğiniz paraya ihtiyaç olmayacaksa 1 hafta güzeldir bence... 7 günün sonunda zaten her gün yatmış oluyor. Tabii siz 7 gün geriden geliyorsunuz.. ve zaten aylık bir ortalama tutturduğunuz zaman ÖKC kullanım bedelini iade veriyorlar her ay tabii sizin danışmanınıza söylemeniz gerekiyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @petenka pokrovski
O
3 yıl
Yüzbaşı

Ziraat Bankası ile anlaştım. Tek çekim 1000 TL ye 18 TL ücret alıyor ertesi gün kesintisiz hesabıma yatıyor para çok mantıklı geldi bana bu pandemi sürecinde. Denizbankla çalışıyordum ilk açılış günümden itibaren her ay 63 tl kullanım bedeli 1.69 çekim bedeli alıyordu benden. Bu çok mantıklı geldi. Her 1000 TL ye 18 TL alıyor. Doldursan da doldurmasanda 18 i her türlü alıyor



H
3 yıl
Binbaşı

aslında 1 ay idare edebilirseniz ziraat bankası ile blokeli çalışmak daha mantıklı değil mi. 1 ay sonra hergün hesaba para geçiyor. iş rutine oturmuş oluyor. ayrıca komisyon faizi ödemiş olmuyorsunuz. eskiden 28 gündü bloke galiba 35 e çıktı. aylık 65 tl otomatik kesiliyor. 10.000 tl de % 0,65 e denk geliyor. ben blokeli çalışıyorum mesela şimdilik herhangi sıkıntı yaşamadım.



C
11 ay
Yüzbaşı

Güncel oranlar nedir bilen var mı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.