Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
742
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Balkona panjur takktırsak klimaya zararı olutmu ?
B
18 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, iki adet klimam var bunların ikisininde dış ünitesi aynı balkonda, şimdi ben nasipse pencerelere ve balkona panjur taktırmak istiyorum, bu sefer dış üniteler panjurun ic tarafında kalacak. Şimdi merak ettiğim dış üniteler icerde kalırsa aynı verimi, performansı alırmıyım. Bir zararı olurmu. Bilgisi olan arkadaşlardan nasihat bekliyorum. HOŞCAKALIN.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



D
18 yıl
Yüzbaşı

PANJURLA KAPATTIKTAN SONRA KLİMALARINIZIN DIŞ HAVAYLA TEMASI KESİLECEĞİNDEN AYNI PERFORMANSI ALAMAZSINIZ,ZATEN BU ŞEKİLDE KULLANMAYA KALKTIĞINIZDA BUNU SİZDE GÖRECEKSİNİZ. YA KLİMALARIN ATIŞ AĞZINDAKİ PANJURU AÇMALI VE BAŞKA BİR YERDEN DA HAVA GİRİŞİNİ SAĞLAMALISINIZ, YADA MECBUREN DIŞ ÜNİTELERİ BALKONUN DIŞINA ALMALISINIZ.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
18 yıl
Teğmen

Sayın Dominic;
ben de şu anda balkonun klima gelen taraftan beri yarısını kapattım. ileridede tamamını kapatmak istiyorum.
klimanın performansı açısından tam olarak ne kadar bi bölüm açık veya hava alması gerekir. çift açılır pencereler var. az bi açıklık oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Yüzbaşı

Klimanın kompresörü tez zamanda termik açacak ve ısrarla kapalı balkonda çalıştırmaya devam edersen yanıp gidecek ken sonunda. Özellikle soğutmada dış üniten dışarıya sıcak gaz verdiğinde bu söylediklerim geçerli olacaktır. Ama ısıtmada dış ortama soğuk hava üflenecek ve kliman aşırı soğuk dış hava temasından dolayı çok kısa sürede defrosta girecektir ve muhtemelen eger dış fan kontrollü bir sisteme sahip değilse likit çevirerek kompresörünün arızalanmasına neden olacaksın. Tarafımdan asla tavsiye edilmeyen bir uygulamadır. Bence vazgeç.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
18 yıl
Yüzbaşı

Benim klimamın dış üniteside panjurlu balkonda.Panjurları tamamen açarak kullanıyorum.Veriminde eksiklik hissetmedim ama balkon ısınıyor.Buda klimanın fazladan çalışması gerektiği anlamına gelebilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.