Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
364
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bakan Şahin'in önünde kıyamet koptu!
A
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Başbakanlıktaki toplantıda F.Bahçe Başkanı, #8216;Bu federasyona kimse güvenmiyor#8217; derken, G.Birliği Başkanı, #8216;Git artık#8217; diyerek, Ulusoy#8217;a bayrak açtı. Ulusoy da, #8216;Ne yaparsanız yapın, beni deviremeyeceksiniz#8217; cevabını verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, futboldaki şike ve teşvik primi iddiaları üzerine, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve kulüplerin temsilcileriyle dün Ankara#8217;da bir toplantı yaptı. Başbakanlıktaki zirveye Gaziantepspor ve Samsunspor dışındaki 16 Birinci Süper Lig kulübünün başkan ya da yöneticileri ile İkinci ve Üçüncü Lig Kulüpler Birliği#8217;nden 6 takımın temsilcisi hazır bulundu. Tarihi kararların alındığı toplantıda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Bakan Mehmet Ali Şahin#8217;in önünde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile söz düellosuna girdi. Başkanların büyük yankı yaratacak konuşmaları şöyle:

CEMAL AYDIN: Arkadaşlar, hepiniz Kulüpler Birliği Başkanı olarak bana geldiniz, federasyondan, MHK#8217;den, Tahkim Kurulu#8217;ndan ve Disiplin Kurulu#8217;ndan şikayetçi olduğunuzu söylediniz. Federasyon hatalı işler yapıyor, dediniz. Ben gittim federasyonla konuştum, kötü adam ben oldum. Şimdi niye konuşmuyorsunuz?

AZİZ YILDIRIM: Beyler, başkan haklı. İçeride başka, dışarıda başka konuşulmaz.

İLHAN CAVCAV: (Ulusoy#8217;a dönerek) Bak kardeşim ben 70 yaşına geldim. Senin yaşın kaç bilmiyorum.

HALUK ULUSOY: 46 yaşındayım başkan.

İLHAN CAVCAV: Senin her türlü ekibinden şikayetçiyim. Şu ana bazı konularda faydalı işler yaptın. Ama misyonun bitti. Git artık.

HALUK ULUSOY: Ben daha gencim başkan. Asıl misyonunu tamamlayan sensin. Yaşlandın, senin bırakman lazım, benim değil.

İLHAN CAVCAV: Sayın bakanım. Biz konuşuyoruz, biz kötü oluyoruz. Biz bu federasyon ile önümüzdeki sezona başlarsak, küme düşeriz. Gençlerbirliği#8217;ni küme düşürürler. Kulüpler bu federasyondan korkuyor. İstemiyorlar bu federasyonu ama, korktukları için ses çıkarmıyorlar. Sayın bakan, yeni kanun çıkmadan yapmayın bu seçimi. Oldu bittiye getirmek istiyorlar seçimi de.

AZİZ YILDIRIM: Ben 7 yıldır Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı yapıyorum. 7 yıldır da bu federasyonla çalıştım. 1 gün oy vermedim, vermem de bu federasyona. Kimsede güven kalmadı bu federasyona.

HALUK ULUSOY: Ben, Ulusoy İmparatorluğu#8217;nu bırakıp, Türk futbolu için göreve soyundum. Sizi kimse mutlu edemedi, edemez de. Ama ne yapsanız yapın, beni deviremeyeceksiniz. Şenes Erzik bile mutlu edemedi sizi.

AZİZ YILDIRIM: Naklen yayın gelirleri 600 milyon dolardı. Bu para 400 milyon doların altına düştü. 3 kuruş için devlet memurunu hapse gönderiyoruz ama, bu paranın hesabını soramıyoruz.

HALUK ULUSOY: O günkü ekonomik şartlar altında sanki başka çaremiz mi vardı? Digitürk#8217;ün önerdiği o parayı kabul etmek zorundaydık.

AZİZ YILDIRIM: Herşeye karışıyorsun. Kimsenin federasyona güveni kalmadı. Ne hakem tayinlerine, ne de federasyonun diğer kurullarına...

HALUK ULUSOY: Genç, dinamik bir hakem kadromuz var. Hakem tayinleri doğru, Tahkim Kurulu doğru, Disiplin Kurulu doğru... Hepsi doğru işler yapıyor. Siz bunları karalamakla geçmişinizi inkar ediyorsunuz.

AZİZ YILDIRIM: Tetikçi hakemlerin var. Versene Mutlu Çelik#8217;i Fenerbahçe maçlarına. O bir tetikçi, niye vermiyorsun?

HALUK ULUSOY: Sen istediğin için vermiyorum. İşler öyle bir hale geldi ki, aleyhime yazan Erman Toroğlu bile MHK Başkanlığı#8217;na aday olsa destekleyeceğim. Ama o zaman bile aleyhime konuşulur.

FİKRET ÜSTENCİ (Bursaspor Başkanı): Küme düşme hattındaki takımların maçları naklen yayınlansın.

ADNAN SEZGİN (İstanbulspor Başkanı): Ligde teşvik primi var.

AHMET TAŞPINAR (Altay Başkanı): Spora siyaset karışıyor.

ULUSOY#8217;A SAVAŞ AÇTILAR

Başbakanlıktaki tarihi toplantıda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, özellikle gidip Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav#8217;ın yanına oturdu. İki başkan, konuştuklarının anlaşılmaması için elleriyle ağızlarını kapattı. Aziz Yıldırım, kendisini Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ ile yan yana görüntülemek isteyen basın mensuplarını, #8216;Gerek yok, bunu istemiyorum#8217; diyerek, geri çevirdi. Toplantıda Atay Aktuğ ile Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın#8217;ın yan yana oturması da dikkat çekti.

Kaynak: haberturk.com



A
20 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cemal Aydın: "Şimdi niye konuşmuyorsunuz?"

Ligde sürekli haksızlığa uğradığını belirten bütün kulüplere güzel bir soru sormuş Sn. Aydın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.