Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
26999
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bacasız Aspiratör?
M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar yeni bir binaya taşındım ancak mutfakta aspiratör için herhangi bir baca deliği bulunmuyor, cam da tek parça ve camdan verirsek cam iptal olacak kullanılmayacak ayrıca mesafe de uzun. Mikro karbon filtreler varmış baca gerektirmeyen, bunu her aspiratöre takabiliyor muyuz, yoksa aspiratörun özelliği midir? Bu filtreyi ne kadar sıklıkla değiştirmek gerekiyor, bize maliyeti çok olur mu, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yarbay

Aslında motorun hava giriş bölümünün önüne çok basit bir sistem ile karbon filtre takılabildiği için üreticiler yeni üretim tüm aspiratör ve davlumbazlarda hem bacalı hem bacasız kullanabilecek tarzda üretim yapıorlar. Bu anlamda yapacağınız tek şey ürünü satın alırken karbon desteğinin olup olmadığını sormak.

karbon filtrelerin (Mikro dahil) kullanım ömrü tüketici kullanım alışkanlığına ve evde yapılan yemek yoğunluğuna göre değiğşir. 6 ayda değiştiren de var, 2 ayda değiştiren de. karbon filtrelerin koku moleküllerini tuttma özelliği kalmadığında bu filtrelerin güneşe koyulup bekletilip daha sonra yeniden ama daha kısa süreli kullanılabildiğine dair de bilgiler mevcut.

Karbon filtre fiyatları takım hainde 30TL 130TL arası marka modele göre değişir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bilgi için teşekkürler, bir video gördüm filtre bezi bulaşık makinesinde yıkanan modeller de var sanırım. Bizdeki davlumbaz destekli mi bilmiyorum ev sahibi taktırmış, eve gidince marka modeline bakıp araştırayım, teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ado
A
7 yıl
Yarbay

Normalde 2 filtre sistemi var zaten birisi dıştaki alüminyum filtresi ki bunun asıl amacı yağ buharını tutmak, diğeri de içerideki karbon filtre o da koku moleküllerini tutmakla görevli. Elbette ki alm olanlar bulaşık makinesinde yıkanıyor da karbon filtrenin yıkandığına dair bir bilgim yok, olmaması lazım sanki


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mstfygc
M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Şunda 3 tip filtre gösteriyor, birinde yikayabilirsiniz diyor:

https://youtu.be/Tu5p240mp2s

Edit: ismi silence karbon filtre olarak geçiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfygc -- 25 Şubat 2017; 13:50:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ado
M
5 yıl
Yarbay

bu sorunun tam bir cevabı ülkemizde kimse bilmiyor mu



Y
geçen yıl
Onbaşı

Bacasız aspiratörler adresinde detaylı anlatılmış aslında.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.