Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1233
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AVR tavsiyesi
T
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar daha önceden pioneer vsx 520k kullandım şimdi yeniden bir avr sahibi olmak istiyorum.
Maalesef ki hiçbir bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum.
Aklımda kalan bir model olarak vsx 921 var sadece artık sıfırlara gücümün yetmeyeceği için 2. elde bir şeyler bakacağım. Hangi modellere yönelmeliyim. Evde genel olarak film ve dizi izliyorum

Elimde olan ürünler,

Subwoofer olarak Lentus LNT-SUB 12 Aktif Subwoofer
uydular pioneer s11 ve s11a (Farkı varmı bilmiyorum şekilleri aynı)
Birde uydu olarak premier pht 37500 sistemdenkalan hoparlörlerim var


vsx921 (2500tl) ve vsx1025k(2900tl) arasında kaldım yardım bekliyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiRaNTx -- 2 Mart 2022; 20:8:35 >

T
2 yıl
Yüzbaşı

bende takipteyim bende Marantz bakıyorum .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Eskiden bu konularla ilgili çok bilgili arkadaşlar vardı şimdi kimse kalmamış sanırım. Yine de bilgi edinirseniz buradan paylaşırsanız sevinirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @thelayka
M
2 yıl
Yarbay

İkinci elde varsa vsx 9 serisinden alabileceğiniz en yenisini alın. Ben eski 919 kullanıcısıyım şimdi 832 kullanıyorum. Amfiye 4 5 cihaz bağlamayacaksnız be 5.1 den daha çok hop da kullanmayacaksanız 8 seriside yeterlidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı

Eskiden hayat daha ucuzdu ve z5500 fiyatina AVR +hoperlor seti alinabiliyordu ustelik bu setler Z5500 den cok daha iyiydi ve tam olarakta bu segmentte gerek pioneer gerek sony son derece basarili urunler cikartti bahsi gecen VSX 520k ve Sony deki muhatabi str dh 520 hemen hemen ayni fiyata Z5500 den tartisilmayacak kadar iyi cihazlardi o donemde tum elektronik marketlerde Hi-Fi ve Home Cinema bolumleri en populer bolumlerdi sonra piyasa anlamsiz ses bombasi denen ve hala ne ise yaradigini anlamadigim, ses kaliteleride o denli kotu ve mono cihazlara dondu fakat insanlar nedense bu sacma salak derecede kotu olan ses cihazlarina 1000 lerce lira verdiler. Isterse en pahalisi en kalitelisi olsun, bu cihazlardan muzik dinlemek bana ciddi anlamda rahatsizlik veriyor ama insanlar bunu umursamadan aliyorlar. Sonucta AVR+hopelor setleride elit bir piyasa olarak az sayida zevkli insana hitabediyor. Umarim piyasa tekrar eski gunlerine doner.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 29 Mayıs 2022; 16:25:35 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

AVR işi bizde tam anlamı ile lüks oldu. Kendinizden pay biçin, 2.el yaş olarakta eski cihazlar araştırıyorsunuz, neden? Çünkü sıfır güncel avr ler uçuk fiyatlarda. Benim 2.500 TL ye aldığım Sony DH-790 şu anda 8 bin TL ki bu giriş seviyesi bir AVR. Güncel hdmi 2.1 cihazlara gittiğinizde 18 binden başlıyor fiyatlar, 40-50 binler havada uçuşuyor. Hoparlör, subwoofer falan derken DH-790 la bile şu anda 20-30k lık olur yeni sistem kuracak biri. Hali ile herkes bu leş ötesi soundbarlara gidiyor. Ondan dolayı AVR, TR de ölen, ölmeye de devam edecek bir olay bana göre.

Sizin duruma gelince, en kötü avr li sistem bile en iyi soundbar ı parçalar geçer. Yazdığınız hoparlörler iyi ürünler değil ama bunu avr dünyasındaki hoparlörlere bakarak söylüyorum yinede soundbar lardan daha iyi performans alırsınız. Bence bu sisteme bu iki yazdığınız avr de fazlası ile yeterli. VSX 921 kullanmıştım, Dali Zensor 3 lü seti bile sorunsuzca besliyordu. Temiz ve az kullanıldığına ve tamir görmediğine inandığınız hangisi ise onu alın.





< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.