Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
4180
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: AUTOCAD İÇİN EKRAN KARTI TAVSİYESİ (2. sayfa)
K
16 yıl
Yarbay

U
16 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: yuceeren

autocad de bi civata tasarlayalım demiştik arkadaşlarla değişiklik olsun diye kesinlikle catia ile 10 dakikada yapacagınız çalışma 1 saati buluyor o da 2007 versiyonunda ondan önceki versiyonlarda helis cizemediginizden helis şeklinde path oluşturamıyorsunuz dolayısıyla vida adımını bile oluşturamıyorsunuz o yüzden 3d tasarım için kesinlikle uzak durulmalı.


Yok dostum Autocad süper bir 3D programıymış hele bide 2008 versiyonu varmış tadından yinmiyormuş, adamlar bırak modellemeyi, modeli oluşturup render bile alıyorlarmış... Ben şahsen saygı duyuyorum kendilerine...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
16 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

arkadaslar ben solidworks, catia, autocad, autodesk inventor kullanmıs birisi olarak ve zaman zaman hepsiyle calısan birisi olarak söylüyorum su an ki makinamda 8800GT var full o/c lu olduğu halde imzamdaki sistem ile mesh yaparken şiddet uygulamarı hesaplama yaparken ve render yaparken makinanın tersi dönüyor resmen tabi islemci ile beraber calısıyor fakat ekran kartıda cok onemli islemci kadar ve 8800GT en düsük quadro serisi ekran kartları kadar iyi performans vermiyor bunu bilin...


tamam anladık autocad kulannamayı biliosun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
16 yıl
Yüzbaşı

hangi amaçla kullanacağınıza bağlı.

gidip 2 boyutlu bi mimari, statik, detay yada basitçe 3 boyutta makina parçası fln çizecekseniz gidip bi fx5200 alın işinizi görür. geri kalan parayla ram fln alırsınız. birden cok dwg acında ram bitti bana ram tak uyarılarından kurtulursunuz.. ben fx5200 kullanıyorum 20000+ adet çizgi, bi sürü layer bulunan 2 boyutlu bi dwg de sorunsuzca işimi halledebiliyorum. sadece bloklarda bekleme oluyor.. ha 8800 gt olsa fena olmaz orası ayrı :)

yok renderdi menderdi ben aştım diyosanız quadroya fln bakın. geçin yok 8800 yok 3870. quadrolar bu iş için var...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 15 Ocak 2008; 23:56:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
16 yıl
Yarbay

Ne rendermiş be... Herkes profesyonel renderci kesildi walla forumda, ben anlamadım gitti bu işi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
16 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

Ne rendermiş be... Herkes profesyonel renderci kesildi walla forumda, ben anlamadım gitti bu işi...


kesinlikle katılıyorum arkadaşım:D
amma fazlaymışız.
sadece autocad için dandik bir ekran kartı veya diğer arkadaşlarında söylediği gibi onboard ekran kartıda yeterli olacaktır.
eğer render alınacaksa makinada işlemci-ram-ekran kartı üçlüsü çok önemli
ekran kartı daha çok modelleme esnasında kullanılıyor.yanı render alacagın modelı hazırlarken ekran kartın ne kadar iyi olursa o kadar rahat çalışırsın ve modellersin.
ram ve işlemci ise render sırasında ekran kartından daha fazla işlevlere sahipler ve önemliler tabbii.zamandan kazanç sağlamak için render esnasında işlemci çok önemli.
quadro tipi ekran kartı kullanma fırsatım hiç olmadı ama çok profosyonel modeller üzerinde çalışılmayacaksa ekran kartına o kadar para vermek bana biraz saçma geliyor.
(5 yıllık mimarlık öğrencisi olarak bunları dile getiriyorum.)



J
16 yıl
Binbaşı

Autocad 2008 ve 2007 sürümlerinde opengl ve direct3d aktif hale getirebiliyorsunuz. Bu da 3d destekli donanımlardan faydalanabiliyor. Ekran kartı ne kadar hızlı olursa karışık sahnelerde çizim ekranında hızlanma sağlıyor.


Bu da autocad 2008 deki render örneği:


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 16 Ocak 2008; 18:10:28 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.