Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21016
Cevap
706926
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar;

Günlerdir yoğun ilgiyle takip edilen ve sık sık yardım istenilen bu laptop hakkında elimden geldiğince bildiklerimi ve gerekenleri aktarmaya çalışacağım.

Bilgisayarın Özellikleri;
İşlemci Markası:Intel
İşlemci Tipi:Core i5-4200H
İşlemci Hızı:2.80 Ghz
Ekran Boyutu:15.6"
Ekran Tipi:LED HD
Ekran Çözünürlüğü:1366 x 768
Ekran Kartı :Nvidia
Ekran Kartı Hafızası:2 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
Grafik İşlemcisi:Nvidia GeForce GTX850M (128 bit)
HDMI:Var
Sistem Belleği:4 GB
Bellek Tipi:DDR3 1600 Mhz
Disk Kapasitesi:500 GB
Disk Arabirimi:SATA
Optik Sürücü:DVD Rw
Wireless:802.11 b/g/n
Bluetooth :Var
USB Portu:3 x USB 3.0
Video Portu:Var
Klavye:Numerik Q TR
Hoparlör:Var
Kart Okuyucu:Var
Kamera:Var
Pil Teknolojisi:4 Hücreli Li-Ion
Ağırlık:2.50 Kg.

Fiyat aralığı 2000-2200 TL

Görüntüler; (@Draaaven arkadaşımıza teşekkür ederim.)
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Kısa Bilgiler;
Bilgisayarda GTX850M ekran kartı bulunması bu ürünü bu kadar can alıcı yapıyor. Bahsi geçen ekran kartını 3000tl+ oyun bilgisayarlarında sık sık görüyoruz. Fiyatın bu kadar az olmasının sebebi ise HDD ve Ram'den kısmış olmaları ve tabi ekran full HD değil. Ram 4gb az gibi görünüyor fakat günümüzün oyunlarının nerdeyse hepsini çalıştırabilecek yeterliliğe sahiptir. 4gb ram gömülü olarak gelmekle beraber bilgisayarın arka tarafında resimdede görüldüğü gibi kolayca erişilebilir bir kapağın arkasında ek boş bir ram slotu bulunuyor böylelikle 4 veya 8gb daha ram takılabiliyor ve 8-12gb yapabiliyorsunuz bilgisayarı. Tabi bu ram takma olayı garantiden çıkarma ihtimali yüksek, forumdan çoğu arkadaşa değişik cevaplar verilmiş bu yüzden Asus'a mail atmanızı ve bu konuda kesin bir bilgi almanızı tavsiye ediyorum. Bunun dışında novabilgisayar isimli sitede garanti kapsamında kendileri uyumlu ram takıp gönderiyorlarmış, aşağıda satın alabileceiğiniz sitelerin linklerini vereceğim. Şarj performansı 2.5 - 3.5 saat arasında dayanıyor.

Kendi Görüşlerim;
Bilgisayarı sadecenotebook'tan aldım, herhangi bir sorun olmadan 1 gün içinde elime ulaştı ve 1 haftadır kullanıyorum. Peformansından oldukça memnunum ki zaten bu bilgisayarın f/p ürünün olmasının tek sebebi ekran kartın gtx850m olmasıdır. İşlemcininde büyük katkısı var tabiki. Bilgisayar oldukça şık ve ince bir tasarıma sahip. Kasa plastik ama dayanıksız oldugunu sanmıyorum. Tuşların birbirinden biraz ayrık olması hoşuma gitti fakat touchpad için aynı şeyleri söyleyemem. Touchpad'i baya sola koymuşlar bu yüzden yazı yazarken elim touchpad'e çok değiyor buda oldukça rahatsız edici. Ayrıca touchpad'e basarken de fazlaca ses çıkarıyor buda hoşuma gitmeyen bir diğer şey oldu ama meraklanmayın touchpad'i nasıl kapatacagınızı, hangi driverları yüklemeniz gerektiğini vereceğim. Bilgisayarın açılış hızı 55 küsür saniyeyi buluyor, kendine gelmesi ise 1 dakika 30 saniyeye kadar çıkıyor ki bu SSD olmadan gayet normal ve makul bir süre laptop için. Tabi bu süre win7 için geçerli, win8 kuranlarda açılış süresi 15-45 saniye arası değişiyormuş. Çok sessiz çalışıyor fakat HDD'ten gelen bazı cızırtı sesler geliyor, ortam çok sessizken duyulur biraz ama onlarda okadar önemli değil. Isı konusuna gelirsek, bilgisayar boştayken, nette gezinirken(şuan bakıyorum) ısı değerleri 41-42 arasında. Bazı oyunlarda ısınıyor fakat soğutması oldukça hızlı, oyundan çıktıktan sonra 30 saniye gibi bir sürede bilgisayar soğuyor sıcak kalmıyor. Sıcak dediğim yer ise fan'ın bulundugu yerde hissediliyor genelde fakat elin durdugu yerde bir sıcaklık olmuyor ve bu bahsettiğim sıcaklık grafik isteyen sağlam oyunlarda oluyor ki buda çok normal. Ses konusunda ise laptop'un kendi hoparlörden gelen ses kısık, tatmin edici değil ama buna rağmen sesler oldukça kaliteli ve güzel.

Bilgisayarı 1 bucuk ay kullanımın ardından bilgi güncellemesi; (18.10.2014)
Bilgisayarı 1 bucuk aydır kullanıyorum ve şuana kadar beni üzmedi.
Bitirdiğim ve denediğim oyunlar; Far Cry 3 , Dishonored, Thief, Split Second, Skyrim, Shadow of Mordor, Warframe, Left 4 Dead 2, Lol, Bioshock İnfinite.
Butun bu oyunlarda maksimum performans aldım ve çok memnun kaldım. Bilgisayarın en büyük kusuru HDD oldugunun dusuncesindeyim çünkü HDD'ten gelne sesler gıcık edici. Belkide ben fazla taktım ama yinede rahatsız ediyor sessiz ortamlarda. Onun dışında Isınma sorunu yaşamıyorum, boştaykende soğuk hava üflüyor ve fandan duyulacak kadar ses çıkmıyor ki buda oldukça güzel. Bazı arkadaşların wifi ile problemler yaşadıgını gördüm forumda fakat ben öyle birşey yaşamadım, donanımsal olarak ekran kartı güncellemeleri hariç herhangi bir sıkıntı görünmüyor, onuda en yakın zamanda halleder umarım nvidia.

Bilgisayarı 3 aylık kullanımımdan sonra bilgi güncellemesi (25.11.2014);

Evet arkadaşlar neredeyse 3 ay oldu ve rahatlıkla söyleyebilirimki doğru seçimi yaptım. Bilgisayar genel olarak herhangi bir sıkıntı cıkarmadı ama yinede win7 kurdugum için biraz pişman oldum çünkü hız ve performansta bir adım öne geçiyormuş bu yüzdende bilgisayarı alanlara win8 kurmasını öneriyorum böylelikle hem driverlarla uğraşmazsınz hemde win kurulumunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Bunun dışında önceden oynadıgım, denediğim oyunlardan yanı sıra, CoD: Ghosts, Far Cry 4, Blacklight Retribution ve Cabal oyunlarını denedim/oynadım ve oldukça memnun kaldım. CoD'u 4gb ram olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı, kasma veya donma olmadan high'da bitirdim ki bu oldukça güzel. Aynı şekilde Far Cry 4'ü High ayarlarda oynuyorum ve aynı şekilde memnun kaldım. Ram takviyesi yapıpta Advanced Warfare'i sorunsuz memnun oynayan arkadaşlar da varmış bilginize. Genel olarak PC boştayken hatta oyun oynarken bile ses cıkarmıyor, fan coşmuyor ve fazla grafik isteyen oyunlar dışında kesinlikle aşırı ısınma yapmıyor ki oda kabul edilebilir bir oran. Önceden HDD sesine taktıgımı söylemiştim fakat şu sıralar pek duymuyorum ve bazen dikkat ediyorum ses eskisi kadar yüksek duyulmuyor, belkide alıştım ama en azından rahatsız olmuyorum artık. Bunun dışında artık sorunsuz ekran kartın güncellemelerini kurabilmemiz güzel oldu. Bilgisayarı rahatlıkla tavsiye ediyorum herkese

Bilgisayarı 1 yıllık kullanımımdan sonra bilgi güncellemesi (05.09.2015);

Bilgisayarı aldığımdan beri hiç bir upgrade yapmadım yani 4gb ram ve standart HDD ile devam ettim. Zaman zaman üzdü, windowsta bazı yavaşlıklar vardı evet ama artık bunun hdd ile alakalı olduğundan hemfikiriz. Oyunlarda, en azından oynadığım denediğim oyunlarda performans sıkıntısı yaşamadım, belki sadece optimizasyonu kötü olan oyunlar hariç. 1 sene geçmesine rağmen bilgisayar hala çok sessiz çalışıyor herhangi bir fan sesidir cart curttur herhangi bir sıkıntı yok ve halada ısınma yapmıyor. Tabi bazı durumlarda makinayi sağlam grafiklerle zorladığım zaman bi ısınma meydana geliyor ki oda çok doğal. Onun dışında win7 kullanıyordum ama win10 a geçtim ve söylemeliyimki PC için en doğru karar oldu. Açılış kapanış süresi 10-15 saniyeyi geçmiyor bendeki bu 5400 rpm HDD'e rağmen ve windowsta bir hız artışı oldugu aşikar. Win10 kurdugumdan beri herhangi bir oyun denemedim açıkçası o yüzden o konuda birşey diyemiyorum, bir sıkıntı yaşanırmı yaşanmazmı onu bilemiyorum. Kısacası ben 4gb ram ve 5400 rpm'lik hdd ile hala memnunsam bilgisayardan, upgrade'li hali kimseyi üzeceğini düşünmüyorum.

İşletim Sistemi ve Driverlar;
Çoğu kişinin bu konuda sıkıntılar çektiğini biliyorum. Bilgisyarıma windows 7 kurdum ve herkeste olduğu gibi bendede driver sorunu çıkardı, bknz;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu hatayi gidermek için win7'yi kurmaya çalıştıgınız usb'yi 2.0'a takın ve BİOS ayarlarında (PC açıldıgı anda F2'ye basarsanız BİOS ayarlarına girebilirsiniz) resimdeki gibi ayarlamanız gerekmektedir;
< Resime gitmek için tıklayın >
Eğer sorununuz hallolmazsa (benim ve bir başka arkadaşın bu şekilde halloldu) konu altında yazın belki farklı bir yol bulabiliriz.

Windows 8'i öğrenciyseniz ücretsiz alma imkanınız vardir.
@furkanozden arkadaşımızın hazırladığı rehberi inceleyiniz; DreamSpark ile Ücretsiz Windows 8

Windows 8'de UEFI Kurulumu hakkında; (Bilgi için @WaRHe4D'e ve @judge-fred'e teşekkür ederim.)
BIOS'ta secure bootu aktif etmemiz lazım. Dikkat edin normal kurduysanız aktif ettiğinizde Windows açılmaz. Önce UEFI tabanlı kurulum için diski uygun şekilde hazırlamanız gerekli. Bunun yolları da bu linkte: Windows 8: UEFI Kurulum için Önyüklenebilir USB Flash Sürücü Hazırlamak
Kurulum için ise gayet kolay yapabileceğiniz resim anlatımı burada bulabilirsiniz; Windows 8 -UEFI Modunda- Temiz Kurulum (Format)
@WaRHe4D arkadaşımızın yaptığı UEFİ kurulumu için BİOS ayarların resimli anlatımı;
Eğer UEFI diskinizi hazırladıysanız, bilgisayarı yeniden başlatıp F2 tuşu ile biosa girelim ve security sekmesine gidelim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Uyarı: Arkadaşlar eğer sisteminiz legacy boot üzerine kuruluysa bu ayarları yaptıktan sonra sisteminiz açılmayabilir, o yüzden UEFI kurulum için diskinizi hazır tutun.
Uyarı-2: BIOS'ta Boot sekmesinde Launch CSM ayarını da disabled yapmanız gereklidir.

Bilgisayarın driverlarına gelecek olursak; (Bu driverları otomatik olarak pc ile beraber gelen DVD'den yükleyebilirsiniz)

Asus x550JK Drivers > Burada Win 7,8 ve 10 için gerekli olan bütün driverları kolaylıkla bulup indirebilirsiniz.

Bulunmayan veya eksik kalan driverlar için Driver Booster 2 indirip kullanmanızı tavsiye ederim.


ATK ve Touchpad driverlarını kurduktan sonra touchpad'i Fn+ F9 ile kapatabilirsiniz.
ı
Not: SSD takıp eski HDD'i de DVD yerine yerleştirmek gibi bir planınız olursa, DVD yerine 9mm'lik HDD yuvası almanız gerekir.

@erkanrap arkadaşımızın çektiği bir inceleme videosu;
Videoyu izlemek için tıklayınız


Oyun Performansları;

Bilgisayaın özellikleri şuanda piyasadaki bütün oyunları çalıştırabilecek düzeyde sadece tek sorun günümüzde çıkan her oyun daha fazla daha fazla ram gereksinimi istiyor bu yüzden bilgisayara 4 gb ram takviyesi yapmak çok mantıklı böyleliklede Watch Dogs gibi oyunlarda ram yetersizligin önüne çok kolay bir şekilde geçilebilir.

Far Cry 3
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu şekilde saatlerce oynadım fakat ne bir kasma ne bir donma meydana geldi, ısı değerlei ise 78-80'lerde geziniyordu.
@cnsngr arkadaşımızın çektiği bir video.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Dishonored
Yaklaşık 1 saat en üst ayarlarda çok akıcı kasma donma olmadan fps max düzeyde keyifli bir şekilde oynadım.
Bilgisayar oldukça sessiz ve neredeyse hiç ısınmadı diyebilirim oyun esnasında.
< Resime gitmek için tıklayın >

BioShock İnfinite;
< Resime gitmek için tıklayın >
Ayarlar Ultra-High karışık oynadım ve aşırı memnun kaldım. En ufak bir takılma kasma olmadan çok keyifli bir şekilde 1 saat küsür oynadım ve bilgisayar çok az ısındı, fps ise maxtı.

Watch Dogs (@menagon61 arkadaşımıza teşekkür ederim.)

Watch dogs oyunundan izlenimlerimi aktarayım;
-Öncelikle aşşağıda belirttiğim ayarlara otomatik olarak ayarlandı.
-Oyunda dışarı çıkıldığında özellikle araba sürüldüğünde detayların artması,4 gb ram in yetersiz olduğunu gösterdi ve anlık, anlamsız fps düşüşleri oldu.
-Ort 32-35 fps arası high ayarlarında oluyor.(2.5 saat oynama süresi)
-Sıcaklık gayet iyi ve normal. (Soğutucusuz)

Bilgisayar birkaç kere yetersiz bellek uyarısı verdi fakat benim gözlemlerimden anladığım kadarıyla, detay arttıkça ram yetersiz kalıyor.Bir anda 15 fps birden düşebiliyor.Bunun ne ekran kartı ile nede işlemci ile alakası yok emin olun.

Uzun ömürlülük açısından soğutucu kullanmak kesinlikle önemli katılıyorum.Sadece bu laptop için değil hepsi için geçerlidir.

< Resime gitmek için tıklayın >


Assassin's Creed : Unity (@BatughanHocaoglu arkadaşımıza teşekkür ederim)

Yüksek ayarlarda 27-40 FPS

Videoyu izlemek için tıklayınız

ArmA 3 (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)

Video çekim esnasında 35 fps'nin aşağsına inmedi, video çekim olmadığında ise 40-60 fps arasındadır.

Videoyu izlemek için tıklayınız

COD : Ghosts (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)

Çekim sırasındayken en üst ayarlarda 30-35 fps, çekimde değilken 55-60 fps arasındadır. Ani fps düşükleri oluyor fakat çok sıkıntı yaratmıyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Battlefield 4 (@cnsngr arkadaşımıza teşekkür ederim)
Ayarlar medium-high arasında kayıttaki fps 55-60, kayıtta değilken 65-70 oluyor. Ultrada ise bir takılma olmuyor, fps 35-40 arası oluyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Battlefield 4, 4gb takviye ile 1080p çözünürlük; (@Deaden84 arkadaşımıza teşekkür ederim)
32" philips full hd 1080p tv de yaptığım testlerin sonuçları:

Öncelikle battlefield 4 ile aşağıdaki ss de gösterdiğim ayarlarda oynadım. Lightning ve post process kalitesi ultrada olduğunda 30 fps altında değerlerle başlayınca içime sinmedi ve ikisini medium a çektim ve açıkcası görsel şölenden öyle pek bir eksilme olmadı. Zaten 1920x1080 çözünürlükle (aa açıkmış gibi oynadığınızı sayarsanız) köşeler büyük ekranda daha pürüssüz olduğunu görseldeki gibi görürsünüz. Diğer tüm ayarlarında ultra kalitesinde genelde 30 ile 60 fps arası ve ortalama 35 fps ile akıcı bir şekilde 1080p de oynanabiliyor. Tüm ayarları high yapınca ortalama fps 30 a düşmekte. O yüzden lightning ve post process medium yapıp gpu daha az yormak bu yolla daha mantıklı geldi bana.

Diğer bir testimde Heaven benchmark ı ile yaptım. AA off, vsync on ve performans puanı SS deki gibi. Burada eski bilgisayarım (1400tl maliyeti) ve özelliklerine göre kıyaslama yaparak (benchmark 2.0 high* ayarda) bu laptop'ın fiyatına göre (SSD ve +4 gb ram takıldığında 2000tl etmekte) aynı oranda fiyata sahip "orta-ileri seviye" bir masaüstü ile aynı performansı vereceğini düşünüyorum. Asus'un bu modelinin tek avantajı istediğinizde her yere götürebileceğiniz taşınabilir bir cihaz olmasıdır. Yanında birde HDMI (yazları için kaliteli bir soğutucu) bulundurun yeterlidir.

* Eski pc deki ekran kartı Asus EAH6850 DirectCU dur. Benhmarktaki versiyonun eski olmasından ziyade "high" ayar ve "1600x900" olmasınıda hesaba kattığımızda Laptop'ın "ultra" ayardaki grafik yongasının daha üst seviye grafik kartlarıyla eş değer olduğunu çıkarabiliriz.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Far Cry 4 (@avcitalip arkadaşımıza teşekkür ederim)
Ultra ayarlarda 30 civarı FPS alınabiliyor(4gb ram ile). Arada anlık FPS düşüşleri yaşanması ram'in düşük olmasından kaynaklıdır. Ayrıca oyun High'da sıkıntı olmadan fps düşüşleri olmadan 4gb ram ile oynanılıyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

GTA V(@avcitalip arkadaşımıza teşekkür ederim)

Videoyu izlemek için tıklayınız

Battlefield 3(@avcitalip arkadaşımıza teşekkür ederim)
Ultra ayarlarda 40-60 arası fps.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Euro Truck Simulator 2 Multiplayer (@avcitalip arkadaşımıza teşekkür ederim)
Full Ayarlar ile 150% çözünürlükte akıcı, 30-35 fps.
Videoyu izlemek için tıklayınız

Grid 2(@furkanozden arkadaşımıza teşekkür ederim)

Videoyu izlemek için tıklayınız

NOT(29.10.2014): Son çıkan son sürümü herhangi bir hata olmadan direk olarak kuruluyor. Link;https://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Bilgisayarı satın alabileceğiniz bazı siteler;
Notebookadresi (8gb olarak satılıyor, muhtemelen +4gb kendileri ekledi.)
Sadecenotebook
Ebrarbilgisayar
Pcdepo
Novabilgisayar (Garanti kapsamında 4gb ram ekleme yaptıklarını not olarak düşmüşler)
Teknolojikapinda


Bilgisayara uyumlu RAM alabileceğiniz siteler; Ram mutlaka 1600 mhz ddr3 low olmak zorundadır bu yüzden alırken dikkat ediniz.
Kingston

@avcitalip arkadaşımızın çektiği kısa bir unboxing videosu;
Videoyu izlemek için tıklayınız

Evet arkadaşlar sanırım şimdilik bu kadar, zaman içinde konuya gerekli eklemeleri, daha fazla oyun performansları eklemeye çalısacagım sizinde desteklerinizle konuyu dahada zenginleştireceğim. Eklenmesi gereken birşey oldugunu düşünüyorsanız lütfen konu altında yorum veya bana özel mesaj atınız.

İmzanıza eklemek isterseniz;


1-[center][b][image]https://store.donanimhaber.com/6e/cc/72/6ecc72cc9a7e7a9d811ce9522fd1739e.png[/image][/center][center][link=https://forum.donanimhaber.com/m_97065331/tm.htm]Asus X550JK XO012D Kullanıcılar Platformu[/link][/b][/center] 
2-[center][b][image]https://store.donanimhaber.com/a5/27/95/a52795a706db4817ba73183795eaa6a8.png[/image][/center][center][link=https://forum.donanimhaber.com/m_97065331/tm.htm]Asus X550JK XO012D Kullanıcılar Platformu[/link][/b][/center]

Dilerseniz bilgisayarın özelliklerinide imzanızın altına ekleyebilirsiniz ;
15.6" LED 768p HD | Intel® Core™ i5-4200H Dual-Core CPU 2.8 GHz up to 3.4 GHz | NVIDIA® GeForce® GTX850M 2 GB DDR3 GPU | 500 GB 5400 RPM HDD | 4 GB 1600 MHz DDR3L RAM | Super-Multi DVD | 3 in 1 Card Reader | Bluetooth 4.0 HS | VGA Web Camera | "Kullanılan İşletim Sistemi"


Kullanıcılar;

1.Belegurth
2.asus44
3.menagon61
4.cnsngr
5.Asmeron12
6.LastShipwreck
7.melihmustafa
8.devsirme
9.Black_Cloud
10.WaRHe4D
11.Hsynnml
12.Javier
13.albayhalil
14.judge-fred
15.Anus Destroyer
16.LoveHaveWings
17.OziLy
18.caqqdas
19.grafmaster
20.waterloo
21.msefik
22.burst_one
23.Selfroot
24.arsester
25.GT6
26.Tiegro
27.__Özgür__
28.KreeYaTH
29.rezman987
30.Al Capone!
31.HeroLyn
32.Clown Fx
33.alim ari
34.erayb14
35.sapiens_
36.Fikri3r
37.endeksor
38.BatughanHocaoglu
39.furkanozden
40.ravaillac
41.sinyalci52
42.T.HAWK
43.yojimbo
44.vardar052
45.Archuduke
46.kenpachii
47.Athlon
48.SUV154“
49.Mekatronikçi06
50.fluox
51.lawst2
52.twonumber
53.Mc_ScRubS
54.Subserosa
55.oguzhan1989
56.harunlion
57.kazalli
58.Graves or Feed
59.peypazar43
60.LeokinQ
61.Serdar S
62.yolcu4020
63.sheitank
64.burock2318
65.mstfa911
66.mustafasamir
67.elodeon
68.effsane_61
69.Eugnie
70.lolomunati
71.kocaman29
72.dr20mouse
73.natural world
74.senselock99
75.The Moth
76.hitman573
77.burhanezidane
78.EmreKaanYksl
79.Zeus_Ferre
80.1lac
81.iskender86
82.yenal5353
83.ozgurozlerr
84.SerkanMutlu
85.telekomum
86.trsayko
87.ewdal
88.osmanusl
89.rugan035
90.sedbond
91.yaman21
92.Tr_SERGEN
93.Gökhan0061
94.DemonUp
95.engin iz
96.ec38
97.ekhuma
98.Doctor3
99.Shaded
100.Agire Jiyan
101.goofy17
102.tolgabokru
103.RevDivane
104.eorkuno
105.blackmourning
106.sanal_tehlike
107.ugurks
108.BlackGear25
109.maliakin95
110.noteb00k
111.TheLastSummoner
112.Hardwostt
113.lemre
114.speedy
115.Deaden84
116.yasayandeniz
117.yokolebiri
118.Exitus112
119.MhtCN
120.rehitu
121.emirkahya
122.ceshet07
123.ELyssioN
124.Smaize4141
125.Ahmet Uzunal
126.Hoann0
127.keshaply
128.lydertasarim
129.CiNDeRMooN_35
130.mustifali
131.hayatgezi
132.TallMan
133.alpmirza
134.tahayusuf23
135.Diricans_RM
136.Jose Mari
137.XaSe®





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belegurth -- 18 Aralık 2015; 13:22:14 >


Bu mesajda bahsedilenler: @WaRHe4D , @Ans Destroyer , @menagon61 , @cnsngr , @Draaaven
Bu konuda Victor görmekten sıkıldım artık. Asus konusunda Victor övüp duruyorsunuz. Gidin kendi konusunda tartışın.
Yoruma Git
Qrt_ - 10 yıl +6
5 senelik 850m kartlık bilgisayarı 2800'e koyduğunu düşünürsek...
Yoruma Git
Lifeless. - 6 yıl +6
Merhaba, ben de 6 yıldır bu cihazı kullanıyorum. 2014 yılında 1400 küsür TL'ye almıştım.

Herhangi bir sorun yaşamadım. Bilgisayara nasıl baktım ondan bahsedeceğim.

*Aldığım gü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı blackslament - 4 yıl +6
S
10 yıl
Yüzbaşı

Kardesim yeter artik biktik senin su oyun sorma olayindan. Yuz defa soruyosun bi soruyu.su oyunu acar mi bu oyunu acarmi yazilarinla dolu forum. Pc yi aliyosan al almiyosan almada bizde kurtulalim artik su senin oyun sorma isinden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @waleur5
E
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: waleur555

N11 disinda neresi var uygun suan

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
10 yıl
Yüzbaşı

evet arkadaşlar müjdemi isterim biraz önce gold pc den 233 liraya 8 gb kingston 1600mhz ram alıp taktım hiç bir sorun yok cihazımızın maks ram miktarı 12 gb dır

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsngr -- 8 Ekim 2014; 11:47:41 >
Bu mesaja 7 cevap geldi.
T
10 yıl
Yüzbaşı

Özür dilerim ama, biir tarafta Asus gibi bir marka, diğer tarafta Casper'ın da kullandığı Clevo kasa. Bu model yüzünden satışlarınız da istediğiniz gibi olmuyor anlıyorum ama insanlar buraya X550JK hakkında bilgi alışverişi için geliyor. Sizin notebookunuz hakkında bilgi almak istese Victor kullanıcı klübü var halihazırda oraya gider. Bu forumda insanların kafasını karıştırmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. 4200M'in 4200H'den iyi olduğunu da ilk defa sizden duydum. Test sonuçları ortada hiç bakmadınız sanırım. Pil ömrü sizin için bu kadar önemliyse 4200U koysaydınız ya? Ayrıca Full HD neden bu kadar önemli ki? 15" ekranda Full HD kullanacak adam tasarımcıdır, o da gider Macbook alır zaten. 1080p'de internette yazıları okumaya uğraşacağıma, 720p kullanır hem daha iyi performans elde eder hem de gözümü yormam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tw1sted -- 1 Kasım 2014; 16:36:18 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Victor Gaming Machine
S
9 yıl
Teğmen

Arkadaşlar bilgisayarı son birkaç haftadır kötüleyen zihinlere ithafen birkaç şey yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle bu şahsiyetlerin kesinlikle Asus X550JK kullanıcısı olduğunu düşünmüyorum. Bence bu arkadaşlar 2500 - 3500 tl aralığında GTX850M veya GTX860M ekran kartlı ve bizim işlemci muadili olan cihazlar almış kişiler. Asusun fiyatının makul olmasını hazmedemeyip verdikleri paralara yanan ve aleti kötülemeye çalışan birkaç kişi bunlar. Ben Asus tan son derece memnunum ilk bundan önceki Asusumu 8 yıl kullandım ufak bir tamirat yaptım ve hala çalışıyor. Ben X550JK yı 1500 e mal ettim + 180 tl 8 Gb Ram + 170 tl 750 Gb 7200 RPM HDD = 1850 tl. Üründe şu anda ne ısınma, ne kasma, ne HDD sesi nede herhangi bir problem var. İş yerimdeki 5000 tl lik work stationlara yakın performans alıyorum. Lütfen bu ürünü kötüleyen arkadaşlar 1850 - 2000 tl ye bana bu özelliklerde bir alternatif göstersinler. Gösteremiyorlarsa kafa şişirmesinler, konuyuda kirletmesinler. Millete kazık yemişsiniz demeyi bırakıp kendi yedikleri kazığa yansınlar. Saygılar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ParaylaBurnunuSilenAdam

Yav ben diyorum bu çöpü almayın bilgisayardan anlayan adam bu laptobı almaz. Hdd çöp ekran çöp kasa çöp işlemciside ahım şahım birşey değil i7 u işlemci ile aynı sayılır. Bunun yerine victor g451 alın. Ekranı FULL HD onu geçtim birde İPS

Victor nedir kardeşim ? 2000+ Para versem zaten neden victor alayım ? Bilgisayardan anladığımız için ve paramız buna yettiği için aldık.

Aynı cihaz 740m Kasa alimınyum alışım , Kapak plastik U işlemci Bimeks , teknosa , vatan vs... 1800-1900 Tl.HDD ve Ekran aynı.

10 yaşında çocuklar değiliz , 4 gb ram var 2 gb ekran kartı her oyunu oynarız diye.

Eğer birazcık PC'den anlıyorsan , 2000 küsür para victor pro2000'e vereceğime monster , MSI bakardım 2500'e gayet iyi freedoss cihazlar var.

Biz gelip victore yazıyormuyuz ? O fiyata monster var ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
9 yıl
Yüzbaşı

Ya Allah aşkına şu bilgisayarı teknoloji cahilleri almasın lütfen bu cihaz herkese uygun değil



G
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

8 gb mı? şuan kart yanımda değil birde gg de 1 hafta koşulsuz şartsiz iade garantisi varmı?

Şu pc yi alsan bu konudakilerin hepsi senden daha çok sevincek



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye


quote:

Orijinalden alıntı: bimin aystiisi


quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye

Sonunda iade ettim şu lanet aleti almayı dusunen varsa almasın

Hocam geçen günde aldığıma pişmanım yazmışsın konuya o mesajı yazdıktan sonra bile birsürü kişiye asus x550jk alın diye tavsiye veriyorsunuz.

Madem bukadar pişmandınız aldığınıza neden herkese x550jk diye öneri verdiğinizi anlamadım

Ben yandım herkes yansın mantığımı nası bir mantık?


Notebook tavsiye bolumune konu açtım bir bak derim

Baktım ve yalancı olduğuna tam kânaat getirdim.

Bilgisayardan illallah ettim iade ettim parayı almak için beni 2 hafta oyaladılar demişsin.

Yani 2 haftadır ürünü göndermişsin üründen nefret edip.

Fakat yinede israrla millete modeli tavsiye etmişsin..

Link 1-https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=104032327

Burada sağlam bilgisayar istiyorum oyun oynamayacağım diyen adama bile bunu tavsiye etmişsin



Evet madem 2 haftadır iade ettin niye hâla tavsiyeye devam ediyosun?



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bimin aystiisi -- 25 Mart 2015; 21:00:12 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Çavuş

Beyler birçok kişi merak ediyor biliyorum.
Merak edenler için GTA V'i çıktığı ilk dakikadan beri yani yaklaşık 1.5 saattir high ayarlarda oynuyorum ve en ufak bir kasma dahi olmadı, işte size ayarlar;

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artistata -- 14 Nisan 2015; 3:42:54 >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
G
9 yıl
Yüzbaşı

BİLGİSAYARINDA YAVAŞLIK VE YAVAŞ AÇILMA OLANLAR OKUSUN BİLGİSAYARIM 8 SANİYEDE ÇILIYOR SSD YOK.

Arkadaşlar 3 gün oldu şimdilik memnunum internet hızımız düştüğü için oyun indiremedim ama bende olup denediğim oyunlar:

Grid Autosports: Ultra 8xAA 35-45fps arası tam akıcı fps düşüşü yok
LoL: Her şey en sonda 120-130fps

Gta 4 ve CS Go satın alıyorum onları da yükleyip deneyince yazarım yalnız kafamı karıştıran yavaş açılma problemini çözdüm:

4gb ram ve 500gb kendi harddiski var ilk attığım 2 formatta 45-50 saniyede açılıyordu şimdiki attığım formatta 8 saniyede açılıyor. Geç açılmasının sebebi format atma ekranında harddiski c d olması için ikiye bölmüş ve c ye kurmuştum. Yaptığım yanlış başta tek parça olan harddiske ilk ayırma boyutu olarak D için kullanacağım 400gb ı yazdım. dolayısıyla en başta tek parça olan harddisk bölümünden birincil olarak 400gb lık D bölümünü ayırdım. Sonra geriye kalan 65gb lık Sanal disk bölümüne de C kurmuş oldum. UEFI Bios ile format atmıştım.

Yapılması gereken: Bilgisayar ilk geldiğinde harddiski tek bölüm şeklinde geliyor siz bunu C D diye bölümlere ayıracaksanız; tek bölüm olan diskten ilk olarak D için kullanacağınız boyutu değil, C için kullanacağınız boyutu ayırın. Yani 500gb harddiskimiz var, bundan 400gb ( D bölümü için) ve 65gb ( C bölümü için ) ayırırken önce tek parça olan (465gb) diske C için ayıracağınız boyutu (65gb ) girin. Bu şekilde ilk yazdığınız boyutu yani C için ayırdığınız boyutu birincil bölüm olarak seçer ve harddiskin en hızlı okunan bölümüdür. Siz ilk C yi ayırınca zaten geriye kalan 400GB D için kalmış oluyor. BU şekilde C yi önce ayırır ve sistemi kurarsanız birincil bölüm olan C bölümünde sistem daha hızlı çalışır


Bu mesaja 4 cevap geldi.
H
9 yıl
Yüzbaşı

kardeş laptopda bir sıkıntı yok millet istiyorki 2000tlye uçak alıyım , adam demişki birader ben sana toyota veriyorum ama icinde mercedes motoru var bizimkide yok orası kötü yok burası kötü halbuki hepsi standart :)

ekran full hd olmasını isteyen kötü demiş neye göre kötü klasik standar hd ekran full hd değil bu mu kötü ?
hdd bildiğimiz 5400 lük hdd standart herkesde olabilcek sesli calısması

kötü diyenler modifiye yapsın 300 ssd 100 4gb ram 400 tl , laptopuda 1700 aldıgımızı farzedersek 2100 tl ye sana modifiyeli mercedes rakibi 3000 tllik laptoplar

laptopun kötü yanı sıkıntısı yok , eksigi var o kadar onlarda bu ekran kartlı laptopda gözardı edebilecek laptoplar




Bu mesajda bahsedilenler: @umut321umut
C
9 yıl
Binbaşı

yav şunun parasını allah rızasına bi toplayalım farkını verelim. bildirimden içim sıkıldı adam üşenmeden her yorumu cevaplıyor sonunu da ben de alacağıma bağlıyor. vallahi içim sıkıldı bildirim görmekten


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @waleur5
G
9 yıl
Yarbay

waleur5 nickli arkadaşa artık cevap vermeyin, kendisinin tek amacı mesaj kasmak, bunu geçte olsa anladım



T
9 yıl
Yüzbaşı

Waleur gg den al diyenlere cevap vermiyor indirim bitince hemen foruma girip ah be yine kaçırdık indirimi yazcak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
9 yıl
Binbaşı

2 hafta önce yolladım, paramı zor aldım diyo ama daha 3-4 gün önce bile asus x550jk modelini tavsiye ediyor

Ayrıca pcdepo kronik sorunlardan dolayı parasını ödüyecek bir firma değil.

Kesinlikle sende bu modelin olduğunu düşünmüyorum. Trollükten yapıyorsun. Milleti kandırmayamı çalışıyorsun napıyorsun anlamadım. Bi lafın bi lafını tutmuyor

Birazdan yöneticiye mesaj atcam banlanman yönünde.. (ayrıca TeknoÖneriler )



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar,

Cihazı aldıktan sonra hemen hemen her gün bu konuyu takip ediyorum. Son okuduklarım beni sıkıntıya soktu. Yazma ihtiyacı hissetim.

Arkadaşlar.

Alacaksanız/paranız varsa alın bu cihazı en az 8 GB ram ve SSD ile.

Neden mi?

- Ekran mat deniyor. Siz hiç parlak ekranda arkadan yansıyan ışıkta kör olmamışsınız. 1 cm alanı görmek için 40 açıdan bakarsınız. Yine de göremezsiniz. Perde kapatırsınız bu sefer perdedeki desenleri görürsünüz.
- Klavye iyi değil deniyor. Mahkemelerdeki daktilograf değiliz arkadaşlar. İnternette 10 -12 haneli kullanıcı adı giriyoruz. Oyun için kullandığımız 5-6 tuş var. Gerekirse harici bir klavye bağlayın olsun bitsin.
- Touch pad kötü deniyor. Arkadaş laptopa Mouse bağlamayan var mı zaten.
- Kasa kalitesi zayıf deniyor. Kasayı kucaklayıp kavga etmeye mi gideceksiniz. Yanında taşıyan adam çantada taşıyor. Taşımayanın masasında duruyor zaten.
- Bazı oyunlarda takılıyor deniyor. Yok arkadaş takılma falan. Farcry 4 deki gibi bir haritayı yükledikten sonra bile zerre takılmıyor. Başka bir sorununuz var takılan arkadaşlar.
- Isınıyor deniyor. Oyun oynamadığın zaman zerre ısınma yok. Oyunlarda ise kasa ısınmıyor. Izgara boşluğuna elinizi tutarsanız sıcaklık hissediliyor. Sert oyunlarda işlemci 80 dereceleri buluyor sıcaklık.Bulmasın diyorsanız masaüstü pc alın koyun üstüne en baba fanı kullanın o zaman.
- Wifi kopuyor deniyor. Arkadaşlar kullandığım ofis bilgisayarımı evde nete bağlayınca kopuyordu. Müşteri hizmetleri ile günlerce kavga ettim. Bu PC yi bağladım kopma olmuyor. Ofis PC sini bağlayınca kopma yine oluyor. Bu konuda net konuşmak istemem ama, sorun birazda modem ile PC arası protokollerden kaynaklanıyor olabilir.
- CD Rom dan ses geliyor deniyor. El insaf dostlar ağzı var dili yok.
- HDD sesli çalışıyor deniyor. Ben hiç bu deneyimi yaşamadım. Çünkü direk SSD bağladım. Evde çocuk uyurken uyandıracak kadar ses geliyorsa diyecek sözüm yok. Zaten içinde pancar motoru var demektir. Yok o kadar değil deniyorsa, mekanik bir ekipman eni sonu gelecek ses sonuçta...

Arkadaşlar,

Windows' unuzu iyi kurun. Yüklediğiniz oyunlarda programlarda netten mutlaka fix / patch dosyalarını bulun yükleyin. Farcry 4 e 9 tane fix dosyası çıkmış mesela.
Driver' larınızı iyi kurun. Driver güncelleme programları ile sık sık sürümlerini yükseltin.
Muhtelif sistem bakım ve temizlik programları ile sistemi gereksiz yüklerinden kurtarın.
Windows update lerini mutlaka yapın.
40 yılda bir kullanacağınız ancak her daim arka planda sistem kaynaklarını sömüren programları devre dışı bırakın.
Açılışta her zaman kendini yükleyen programları devre dışı bırakın.

Özetle, ALACAKSANIZ ALIN ARKADAŞLAR BU CİHAZI...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgozturk -- 8 Temmuz 2015; 14:04:28 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
9 yıl
Teğmen

genç kardeşim bu bilgisayarı kullanmadığını söylemene rağmen kulaktan dolma bilgilerle günlerdir bu notebooka attın tuttun, çok biliyorsan alternatif bir şey öner dedik görmemezlikten geldin, bireysel şanssızlıkla karşılaşılabilinecek değişik sorunları olan arkadaşlarla sanki bilgisayarın genel hatasıymış gibi kendi kendine dalga geçtin, durdun durdun masaüstü bilgisayar mı önerdin ? sen artık saçma sapan yorumlarına bir son ver çünkü gerçekten saçmalıyorsun, kendini bu duruma düşürme. bir ürünü beğenirsin beğenmezsin her gün buraya gelip kulp bulmak nedir? bu notebooku alanlar tercih etmedikleri benzer özelliklerde diğer ürünlerin konusuna girip her gün laf mı söylüyor? bu nasıl bir mantık ? almıyorsan almazsın git masaüstü topla kendine, konuya uğrayanların aklını bulandırma.




Bu mesajda bahsedilenler: @mecraxp
S
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

Bugün aldım cihazı ,

şu anda ilk satırlarımı yazıyorum ,
öncelikle hayırlı uğurlu olur inşallah ,

diğer taraftan böyle bir cihaza zorunlu olarak sadece win 8 uyumlu yapan zihnin ve o karara destek vermiş tüm zihinlerin ,
win 8 i yapanların taaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!

nefret ettim win 8 den !!

Bilgisayara gelecek olursak ,
Bence abartılmış ,
-o kadar ağım şahım bir yapısı yok yani n550 serisi rihannaysa bu da yıldız tilbe ...
-ses demişken sesi kısık lan bu cihazın , kulaklık taktım yine kısık ,bak kardeşim kalitesiz demiyorum ses düşük ses kısık ! Yoksa arkadaki enstrümanları seçip ayırabiliyorsun bir mp3 ya da flac dosyasında..
-ekran , ekran mat dandik tn panel işte , bari ekran da koyalım diye takmışlar sağolsunlar.
-hdd cızırtısından rahatsız olmak için kusuruma bakmayın arkadaşlar ancak ağır takıntılı olmak lazım , cızırtı dediğiniz şey mutlak sessizlik ortamında o da kafan meşgul değilse zorla duyuyorsun ,duyduğunda bildiğin hdd nin ben çalışıyorum sesi...
-daha oyun moyun kurmadım ,sanırım kurmayacağım da ya da zoraki 3-4 tane kurarım... oynarsam ilk sayfada edilen yorumlarla aynı performansı alacagım tekrar etmeye gerek yok...
çok önemli not :OYUN AMAÇLI ALACAKLAR UZAK DURSUNLAR EN AZ 860M LAZIM VE İ7 İŞLEMCİ ,bu satırı witcher 3 ve gta 5 çıktığında lan doğru söylüyormuş dersiniz.
850m yeni oyunlar için yetersiz kalacaktır gayet net.

He gelelim başka mallarla kıyaslamasına ,
not : kimseyi cihazından sogutmak mutsuz etmek amacı tasımıyorum tarafsız dobraca yazıyorum...

-acer v17 ,2500tl , valla param yetişseydi direkt gider acer v17 alırdım ancak benim için 17 inch fazla ve param yok yoksa acer v17 almayanın aklından şaşarım ,bakın arkadaşlar bu zevk meselesi falan değil , acer v17 alternatifsiz 2 kere cebinden çıkarır bu cihazı hatta n550 serisini bile, o kadar iyi...
-Victor g451 , ips ekran ,değiştirilebilir cpu ,arka kapak açılıp rahat temizlik yapılması , fan gücü ,ısınmaması gibi hususlar söz konusu , ben ekranın ips full hd olmasını istiyorum diyen gitsin g451 alsın gönül rahatlığıyla , ben niye almadım ,valla bilmiyorum arkadaşlar aldım asus işte...
-diğer bilgisayarlarla karşılaştırmyorum bile lenovo ,hp,toshiba vs.r vs.r gerek yok asus açık ara iyi.

Eleştiriler :
-Bu cihaz freedos olmamalıydı
-adaptör maşallah laptopun kendisi kadar büyük , yani bir yere götürecek olursanız önce adaptörü götürün sonra laptopu ya da tam tersi , üstelik farkeden var mı bilmiyorum ancak şu kış akşamlarında adaptörün üzerinde lavaş ekmek ısıtın,ne bileyim fincanı koyun çay sogumasın ,fena ısınıyor adaptör...
-kaliteli bir hdd takılmalıydı
-dvd-rom boşu boşuna duruyor öyle iptal olunup ya ekstra usb slotu ya da msata yuvası ,dock -bay bir zımbırtı konulmalıydı
-daha iyi hoparlör konulabilirdi ,zahmet edip koymuşlar bi tane sağolsunlar.
-samsung bile 300tl lik teleofna amoled ekran koyuyor ,230tl lik asus memo pad de ips ekran var , e bu laptop haketmiyor mu bre kansız adamlar!!
-lan bu hdd ne böyle deneme amaçlı 21gb lık bir oyun yükleyeyim dedim ,(sıkıştırılmış dosyaları açıp kuracak..) 2 tane film bir tane açık oturum seyrettim hale kuruyor ..
darboğaz yaşatan tek unsur hdd ...
-dvd gereksiz ,isteyene söküp vereyim ama yerine ne koyacağım ,bir dakika lan dvd ile ilgili yazmıştım galiba ,evet yazmışım silmeye üşeniyorum bu satırı kalsın lan bari pekiştirmiş olalım..

artılar :
-sessiz ,çok sessiz
-şaşırtıcı derecede hızlı
-garip bir güven ve memnuniyet duygusu veriyor..
-klavyesi benim çok hoşuma gitti
-ne kadar ısınacağı size bağlı ,kullanıma göre değişiyor zorlamazsan ısınıp kabarmıyor...
-wifi sorunu yok bende ,full tırnak çekiyor, şikayet edenler modemlerini kontrol etsinler
-oyun performansı gayet iyi : denediğim oyunlar splinter cell ,ass.creed unity... meğersem senelerden sonra ilk defa oyun oynamışım bir önceki laptopta 1024 e 600 çözünürlükte oynuyordum bunda full kökledim çatır çutur patır patır oynattı.ANCAK DEDİĞİM GİBİ ARKADAŞLAR yüksek dokulu (hd dokulardan bahsediyorum, gta 5 ve witcher 3 örnektir buna...) oyunlarda sıçtık. en az 4 gb vram gddr5 lazım .Bu da demek oluyor ki ,ben oyun oynayacağım işim gücüm bu diyen arkadaşlar lütfen masaüstü veya ps4 e yönelsin , abi sözü dinleyin ,1 sene sonra patates olacak bir cihazla ortalarda kalmayın diye söylüyorum...


sonuç : Bu ekran kartı ve işlemcisi olmasa sittin sene almazdım bu cihazı ,lan bim de satılan asuslarda bile windows yüklü geliyor peh!
Ama huzurluyum şükür.
He oyun için ,sırf oyun için 5-6 ay sonra inşallah ya ps3 ya ps4 almayı düşünüyorum onda da last of us ,turismo,futbol ve gta 5 olur o kadar ....

not: imla/yazım/argo hataları için kusuruma bakmayın ,sinirlerim bozuk oldukça zira 2 defa hdd'yi göçerttim win 8 kuralım diye..

Bir ara kafayı toparlayınca hassas noktaları yazarım.

Bak halen sinirimi alamadım ! ben bu win 8 in taaaaa!!! Hele win 8 i zorunlu kılan asus takımının kafasına ensesine 2 şaplak lazım.

Cogu yerde sacmalamissiniz ve uslubunuz konusmaniz cok yersiz ve kufurlu boyle seylere gerek yok.
1) GTA 5 i bu pc de high ta oynayacagim ve videosunu atip senin bu dediklerini sana yedirecegim.
2) Win 8 den nefret etmen senin kisisel sorunun . Hala xp kullaniyorsun sanirim . Yada win 98 falan
3)Ses sistemi ariyorsan teknosadan 2+1 17w lik isini gorur.
4)Ekran konusunda biraz hakli olabilirsin ama sormak lazim sana oyunlari pc ye yandan beri bakiptami oynuuorsun ? Da ips ekrandan bahsediyorsun ? Insanin gozu zaten 300-360 ppi algiliyor.fazlasi bir fatk olusturmuyor.
5)Sanki hic bilgisayardan anlamiyormussun gibi acer onermissin herkese en az 3 kisiden birinin ana karti yaniyor. Eski acer saglamligi aramayin acerde. Victorun servisi tam bir vasat adini bile anmiyorum.Biraz arastirip oyle bilgiverin arkadaslara yanlis yonlendirmeyin
6)free dos olmamaliydi.... Cok komiksin gercekten..
7)Sana gelen adaptor bozuk galiba . 4gb modelde COD AW oynuyorum takilma yasamiyorum ve adaptorde cok az bir isinma var. Eski acer adaptorum elimk yakiyordu bildigin.
8)DWD-ROM bosu bosuna demen cok sacma. Dicek laf bulamiyorum bile.

Son olarak daha win 8 kurulumu yapmayi bilmiyorsununuz .. freedos neden alir millet onu bilmiyorsunuz bos bis sinir yapiyorsunuz kendinize. Siz bence bir hafta soyle bir oturun pc ye sabahtan aksama kadar forum sitelerinde , youtube falan bir arastirma yapin pc donanimi ve yazilimi hakkinda sonra duzgun bir dille yorum yapiniz.
Iyi forumlar dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyalci52 -- 9 Aralık 2014; 3:15:29 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >