herkese iyi günler. bende dün itibariyle asus x550jk sahibiyim. herşey tamam da wireless driver ını yükleyemedim bende. "update.cpp 1205" hatasıyla karşılaşıyorum. bu konuda net bir bilgisi olan yok mu ?
Arkadaslar lutfen yardim edin.win 7 kuranlar driver cd sini nasil yuklediler ben birturlu yapamadim ve o igrenc win 8 e gectim.
arkadaşım ilk sayfalarda birisi bu sorunu başka bir modelin driverlerini yükleyerek çözmüştü biraz araştır çözümü var ama ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum
öncelikle mrb bende 1.5 v ram aldım suan 8gb olarak kullanıyorum mavi ekran falan filan hiç olmadı bende 2 haftadan beri kullanıyorum oyunlarda çok nadir grafik yüksek olan yerlerde örneğin büyük bir savaş alanında bombalar patlarken falan 1 sn kasma oluyor oda nadir küçük büyük fark etmez çok nadir bu sorun var başka bir sorunda program ekle kaldırdan program kaldırırken 2502 ve 2503 hatası alıyorum bunun sebebı muhtemelen işletim sistemi gerçi ama ram suan ıcın bır sorun olmadı egerki bir sorun olucaksa bilen arkadaslar üstüne basarak soyluyorum bilen arkadaslar nedenlerini ve sakıncalarını soylerse ona gore bende degıstırmeyı dusunurum
Makinada 1.35v DDR3 ram var bildiğim kadarıyla. Siz 1.5v DDR3 mü eklediniz? 1.35v + 1.5v sorun oluyor kesin diyorlardı o yüzden soruyorum. Benim de elimde 1.5v ram var ama henüz eklemedim Asus'a mail attım cevap bekliyorum. Siz de yorum yaparsanız sevinirim.
Teşekkürler. Kesin bir bilgi yok maalesef sizin de dediğiniz gibi. Bu konuda makale de bulamadım zaten.
Aslında tam anlatamamışım herhalde.
Kesin bilgi şu: Intel bu model CPU'sunu satarken diyorki bunu sadece 1.35v ile kullanabilirsiniz.
Ben kesinlikle 1.5v ile kullanmazdım.
Kullanan arkadaşların ama bir şey olmuyor ki demesi bir şey ifade etmez, ne zaman nasıl bir ortamda hata alacağınızı bilemezsiniz. Ayrıca hata almasanız bile çeşitli bileşenlerin ömründen yiyor olabilirsiniz.
Demek istediğim şey buydu :)
İşte benim de zamanında eleştirildiğim konu buydu. Shaded çok güzel izah etmiş ve tamamen çok mantıklı ifadelerle olayı açıklamış. Ben de zamanında "çalışır ama ne zaman sorun çıkartır belli olmaz " demiştim . Üstelik çok önemli bir işin ortasında ŞAHANE bir MAVİ ekrana düşmek ne kadar zevklidir hepiniz bilirsiniz...!!!
Saygılarımla,
Arkadaşlar bu konu açıklığa kavuşsun.Daha önce size biraz agresif bir cevap vermiştim.Sizi kırdıysam özür dilerim.Shaded ın verdiği linki de inceledim.I5 4200h için sadece ddr3l destekler tarzı bir ibare var.Oradaki ibareden ziyade chipset linkindeki destek olayı esas dikkat edilmesi gereken nokta.Bunu söylememin nedeni kendimi haklı çıkartma uğraşı değildir öncelikle bunu belirteyim.
Olay şundan ibaret.Ddr3 standartının bir alt kolu olan ddr3l standart ddr3 ten ayrıldığı nokta düşük voltaj ile çalışabilmesidir.Intel sitesinde mevzu bahis islemci için verdiği linkte belirtmek istediği sudur.Bu işlemci bir sonraki standart olan ama yine ddr3 temelli düşük voltaj serisine de destek vermektedir.Hız ve gecikme yani cas latency oranları bile ddr3 ile aynıdır.Ddr3l nin farkı kullandığı nispeten düşük gerilimle sistem genelinin isisinin düşmesine yardımcı olmasıdır.Tabi bu da maksimum 5 derece civarı etki eder.Ddr3l nin asil çıkış amacı günümüz laptoplarina göre çok daha dar bir alanda çok daha yetersiz bir soğutma ile çalışan ultrabooklardır.
Yani uzun lafın kısası;elinde hazır ram bulunmayan sıfırdan alacak arkadaşlar ddr3l alsın.Sistemleri bir nebze de olsa serin çalışsın.
Elinde hali hazırda standart ddr3 olan arkadaşlar ise tekrar masraf yapmalarına gerek yok.Ramlere voltajı veren cpu değil anakartın ram slotlarıdır.Ve bu makinanin chipseti hem ddr3 hemde ddr3l yi desteklemektedir.Gönül rahatlığıyla elinizdeki ramleri kullanabilirsiniz.
Özür dilemiş olmanız bile gönlünüzün yüce olduğunu gösteriyor ama sadece biraz kırılmıştım o kadar da önemli değil. Gene de teşekkür ederim. Netice olarak çok güzel anlatmışsınız ve işte ne güzel bir bilgi edindik. Zaten forumun amacı da bu değil mi...? Tartışarak doğruyu bulmak ne kadar güzel bir şey... Zaten bu forumu bu yüzden seviyorum...
Bu win 8deki metro arayüzünü seven bir tek ben mi varım :) Yıllarca xp ve win 7 kullanmama rağmen bana şu an iğrenç olarak gelen aslında bunlar. Sanırım çoğu kişi alışamadığı için win 8e iğrenç diyor.
biçimlendirmemişssin diğer disk kısımlarını. disk yönetimi yaz arama kısmına boş olan kısım için sağ tıkla ve birimi küçült de.sonrasında da biçimlendir diyordun sanırsam. internete yazsan net bilgiye ulaşırsın
rami 12 yapmak yerine 8 yapmaya karar verdim kime sorduysam 2 slot için 3 6 12gb olayına kötü yorum yaptılar ramlerin eşit miktarda bölünmede sorun çektiğini mavi ekran hatası hatta video filmlerde kasma olabileceğini söylediler. 1.35 8gb yapmak en iyisi sanırım ekstra 500gb+8gb ssd düşünülebilir bu haliyle 2-3 yıl idare eder gibi duruyır
merhaba arkadaşlar pc yi alalı 1 ay oldu 2 kere Windows 8.1 kurmama rağmen bir türlü pc yi kasmalardan kurtaramadım .Açılış 1 dakikayı buluyor.Açıldıktan sonra Explorer 30 saniye kadar açılması sürüyor.bunun gibi sorunlar var . yeniden kurulumum yapıcam ama sormak istediğim bir kaç şey var.uefi kurulum yapmak istiyorum.Sitede uefi kurlum usb hazırlama konusuna göre usb yi hazırlıyorum.buraya kadar sorun yok. Bundan sonrada biostan ayarlamaları yapıyorum.Ama ne oluyosa kuruluma geçince pc deki sürücüler gözükmüyor. Bana bu konuda açıklayıcı bir şekilde yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.İnanın pc den soğudum.böyle giderse güzelim pc yi satıcam galiba. Rica etsem yardımcı olurmusunuz.
Bunun çözümü için bence format atmak kafi değil muhtemel hdd kaynaklı bir sorun. UEFI kursan çok büyük bir fark yaşarmısın bilemiyorum bende 10 saniye civarında masaüstümü görüyorum ama bilgisayarın kendine gelmesi 1 dakikayı buluyor. Bunun kesin çözümü sanırım ancak SSD
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 3 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @sanal_tehlike
arkadaşım ilk sayfalarda birisi bu sorunu başka bir modelin driverlerini yükleyerek çözmüştü biraz araştır çözümü var ama ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum
Özür dilemiş olmanız bile gönlünüzün yüce olduğunu gösteriyor ama sadece biraz kırılmıştım o kadar da önemli değil. Gene de teşekkür ederim.
Netice olarak çok güzel anlatmışsınız ve işte ne güzel bir bilgi edindik. Zaten forumun amacı da bu değil mi...? Tartışarak doğruyu bulmak ne kadar güzel bir şey...
Zaten bu forumu bu yüzden seviyorum...
Saygılarımla,
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @***Leopard***
Normal Oynayışta(kayıtta falan değilken) Ultra Grafiklerde 30 FPS civarı alınabiliyor(4GB Model) Arada anlık FPS düşüşleri oluyor sanırım Ramden kaynaklanıyor...
Bu mesajda bahsedilenler: @Belegurth
Arkadaşın sorunu bence farklı,ben 30 fps ortalama ile far cry 4 ü ultra ayarlarda oynuyorum(4GB Model)
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @konan17
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @indirimkenti
Saygılar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @indirimkenti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @qq9
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
yeniden kurulumum yapıcam ama sormak istediğim bir kaç şey var.uefi kurulum yapmak istiyorum.Sitede uefi kurlum usb hazırlama konusuna göre usb yi hazırlıyorum.buraya kadar sorun yok.
Bundan sonrada biostan ayarlamaları yapıyorum.Ama ne oluyosa kuruluma geçince pc deki sürücüler gözükmüyor.
Bana bu konuda açıklayıcı bir şekilde yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.İnanın pc den soğudum.böyle giderse güzelim pc yi satıcam galiba.
Rica etsem yardımcı olurmusunuz.
Bu mesaja 3 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @expe