Tablodaki üç field birlikte unique oluyor. Yani aynı saat ders ve günün veritabanına tekrar girilişini engellemeyi nasıl gerçekleştirebiliriz? Teşekkürler
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
DersProgramı(Sınıf-Gün-Saat-Ders) ve Ogrenci(OgrenciID-ad-Soyad-Bolum-Sınıf-) adında iki tablom var. Mesela öğrenci 10-C de ise 10-C ye ait ders programı görüntülenmesi gerekiyor.
protected void SqlDataSource1_Selecting(object sender, SqlDataSourceSelectingEventArgs e) { { MembershipUser currentUser = Membership.GetUser(); Guid currentUserId = (Guid)currentUser.ProviderUserKey; e.Command.Parameters["@OgrenciID"].Value = currentUserId; } } Bu kodla öğrenci idsini alıp login olan öğrencinin kim olduğunu bulup ona göre işlem yaptırmam lazım
SELECT saat, [Pazartesi], [Salı], [Çarşamba], [Perşembe], [Cuma] FROM ( SELECT Sınıf, Gün, Saat, Ders FROM DersProg) AS source PIVOT ( MAX(Ders) FOR Gün IN ([Pazartesi], [Salı], [Çarşamba],[Perşembe],[Cuma]) ) AS pvt WHERE ([OgrenciID] = @OgrenciID)
Yukarıdaki gibi birşey yaptım. Altı çizil yer hariç çalışıyor fakat hangi sınıfta olduğunu bulduramadım. Teşekkürler
Kullandığın tabloda Öğrenci ID yok, Ogrenci tablosunuda içine alacak şekilde join'lemen lazım.
SELECT saat, [Pazartesi], [Salı], [Çarşamba], [Perşembe], [Cuma] FROM ( SELECT Sınıf, Gün, Saat, Ders FROM DersProg) AS source PIVOT ( MAX(Ders) FOR Gün IN ([Pazartesi], [Salı], [Çarşamba],[Perşembe],[Cuma]) ) AS pvt inner join Ogrenci ogr on pvt.Sınıf=ogr.Sınıf WHERE (ogr.OgrenciID = @OgrenciID)
< Resime gitmek için tıklayın >
Tablodaki üç field birlikte unique oluyor. Yani aynı saat ders ve günün veritabanına tekrar girilişini engellemeyi nasıl gerçekleştirebiliriz?
Teşekkürler
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cycloner -- 11 Mart 2010; 14:11:33 >