Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
149
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Askerlik yoklaması ve sonrası hakkında
Y
3 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. Uzun bir yazı olacak ve bilgi bulamadım nasıl yol izlesem bilemiyorum. Geçen gün gelen mesaj ile yoklama yaptırmaya başladım. Üçüncü kez yoklama yaptırdım. Ilk seferde yoklama kaçağısınız (o zaman önlisans okuyordum) Ikinci seferde Er olarak gözüküp eğitim bilgimi güncelledim ve o zaman lisans mezunuydum (bilg.programcılik okudum DGS ile YBS bitirdim). Böbrek hastalığım yüzüne ikinci yoklama sonrası erteleme aldım. Polikistik böbrek hastalığım var ve 2024 ve bu yıl pyeloplasti ameliyatları oldum. Eğitim araştırmadaki ürolog (2 yıldır rutin muayene oluyorum) ve nefrolog(5 yıldır rutin muayene) askerlik için elverişli bulmuyor önermiyor rutin muayene gittiğim doktorların bulunduğu hastanenin rapor yetkisi yok.
Sıfır tuz kullanıyorum. Bugün muayene yapıldı temiz denildi. Yaşadığım yerdeki devlet hastanesindeki ürolog elverişli verdim durumu anlattım sorun görmedi. Olaylar bu şekilde ve karmakarışık.

1) Şubede itiraz etmeyi düşünüyorum sevk edilirsem ildeki şehir hastanesi mi yoksa ildeki başka devlet hastanesi mi olur?
2) Her iki itiraz reddedildi diyelim askere ne zaman çağrılırım?
3) Staj için başvuruda bulunmuştum case göndermiştim eğer ararlarsa reddetmem gerekiyor mu 3 ay sürecekti.
4) Bu durumda tuzsuz diyet yapamayacağım için sağlığım kötülemez mi ameliyat öncesi doktor yaşımdan dolayı böbreğimi almadı pyeloplasti yaptı.
5) Yedek subay aday adayı olarak yoklama yapılıyor. Perşembe günü heyet raporu için gideceğim.
6) Askerlik oldu diyelim ücreti ne kadar ve askerlik hayatım Er gibi mi yoksa daha iyi koşulda mı olur?
7) Ürolog 53A/1 verdi. Son rutin kontrolde değerler temiz diye onay verdi. Durumu anlattım ve kendisi benim ameliyatımı yapan hocanın öğrencisiymiş zamanında

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorum emici -- 3 Ekim 2025; 21:12:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 hafta
Yüzbaşı

Çok detaylı yazmayacağım özel olarak sormak istediğiniz bir konu varsa ayrıca söylerim. Öncelikle geçmiş olsun. Askerlik şubesinde yapacağınız işlemde itiraz etme gibi bir durumunuz yok doktor raporunu onlar vermez sadece işleme alırlar. Askere gitmenin asıl şartı sağlıklı olmaktır. Hastalanabilirim kötü olabilirim gibi bir şey söz konusu olmaz. Yalnızca devlet hastanelerinin vereceği kararda askere elverişlidir yada elverişsizdir raporu alabilirisniz o karar da bağlayıcıdır.
O gün için doktorun takdiri elverişliyse askere gitmek zorundasınız. Gittikten sonra size özel yemek çıkmaz. Durumunuzu komutanlarınıza bildirirsiniz hastaneye sevk istersiniz durum tekrar orada değerlendirilir eğer hastalığınızda ilerleme varsa askerliğe mani olacak şekilde ise heyet tekrar değerlendirir önce hava değişimi vs verir diye tahmin ediyorum ancak çürük hemen vermezler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Her türlü tuzsuz diyet yapmam lazım esneme şansımda yok. Tuz yersem böbrekleri kaybetme ihtimalim var. Cuma günü muayenede ürolog doktora söyledim ama son durum iyi diye onay verdi. Ne yapsam bilmiyorum. Beni düşündüren sorunda bu aslında. Askerdeyken tekrar muayene olup ve hava değişim raporları verilmesi çok büyük vakit kaybı olacak. Bugün askerlik şubesine gideceğim evrakları teslim etmek için.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HeredotEngin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.