Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
492
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arkadaşlar 1 hafta içinde araba almam lazım sorularım var bı bakabılır mısınız
Y
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam;

Uzun zamandır aslında düşünüyordum ancak bir türlü nasip omadı bu kez söz verdim kendime bu hafta almam lazım arabamı ilk arabam olucak daha önce sirket benım ustume araba almıştı 2-3 tane ve sirket arabası kullandım 1 seneye yakın ancak sımdı ılk kez araba alıcam ve nelere dıkkat etmem gerek vs cok bılmıyorum arabayı alıp expretıze gorurup rapor almak dışında sanırım bu da arabanın ne oldugunu ortaya koyuyor.
Şimdi aklımda olan arabalar; Audi A3 , Golf , Seat Leon, Toyota Auris, Opel Astra, Renault Megane

düşündüğüm arabalar bunlar aslında ama tip olarak en begendiğim araba lancia delta ama Tr de destegi çekmiş o yuzden düşünmüyorum.

Arabayı alırken olmasını istediklerim;

Minimum 2013 Model
Otomatik Vites
Max 70.000 km
İçinde ekranı vs olacak
Farklı marka model hb olmak kaydıyla onerılere acıgım

Ve en önemli konulardan biri de benzinli ve dizel konusu. Şimdi kabataslak bildiğim kadarıyla benzinli araçlar dizellere göre daha düşük fiyatlı ancak dizeller daha az yakıt yakıyor. Burada benim öğrenmek istediğim konu ben arabayı 4-5 ay kullanıp satmayı düşünüyorum. Bu süreçte kullanacağım arabayı dizel mi almam lazım benzinli mi ?

Ve misal buradan orduya uzun yola çıkacak olsak istanbul dan orduya dizel araç ne kadar yakıyor benzinli araç ne kadar yakıyor. Daha önce hep sirket arabası kullandıgım ıcın hıc kaç km de kac lira yakıyor vs diye bakmamıştım.

Bir de alıp satarken değer kaybettirmeyecek yani max 1000-2000 lira eksiğine satabileceğim şekilde nasıl bısey alabılırım acaba ?

Bütçe 50.000 -70.000 arası bakıyorum ama 85 e kadar da çıkabilirim çok bu kaçmaz satarken de zararsız hatta kara bile satabılırsın dıyebılecegınız bır sey var ise 85 e de cıkabılırım



A
7 yıl
Yarbay

M
7 yıl
Binbaşı

Dört beş ay için bence kiralayın. Sigorta varsa kasko vs giderleri bu kısa süre için değmez. En sevdiğinizi kiralayıp binin bence



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

delta dersenhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lancia-ertemel-autopia-dan-boyasiz-13.000-km-de-dizel-otm-cam-tavan-403765958/detay

hocam çekilmemiş olsa piyasadan hiç dusunmeden alacagım araba olurdu lancıa delta ama sonra satarken vs bıze sıkıntı cıkarır bu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Dört beş ay için bence kiralayın. Sigorta varsa kasko vs giderleri bu kısa süre için değmez. En sevdiğinizi kiralayıp binin bence

hocam kiralasak da ne bileyim yine cepten en az 10 bin lira çıkar ve senin olan bir şey yok ortada . Ve kaza maza olsa Allah korusun , bir de kıraladıgın yerle ugras bılmem ne.
Bunda aldın mı en azından kendı araban belkı de baktım piyasası düştü satmam beklerım 1 yıl sonra fıyatlar gıder bısey olur aynı fıyata verırım.



A
7 yıl
Yarbay

evet ne yazık ki öyle. Zaten durum böyle olmasa bu fiyata mümkün değil bulamayız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yildirimweb
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.