Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
532
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ARDUİNO MEGA I2C (Birden Fazla Modül Kullanımı)?
G
2 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese iyi forumlar.Bir Cubesat projem var.Biraz kompleksli bir yapıya sahip olduğunu biliyorum ancak geliştirmek de istiyorum.Aklıma takılan bir sürü soru var ancak ı2c bağlantıları hep kafamı karıştırdı.Görselde paylaştığım modülleri Mega 2560 üzerinde nasıl kullanabilirim.Yani bağlantı şekli nasıl olmalıdır.SDA SCL(ı2c) pinlerini aynı bağlayıp kodda bir değişiklik mi yapmam gerekiyor.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkürler.....
< Resime gitmek için tıklayın >



R
2 yıl
Binbaşı

Sorunuzun kısa cevabı evet. I2C destekleyen modüller CLK pinleri ortak, SDA pinleri ortak aynı hatta bağlanabilir. Her modülün sabit veya bazen kullanıcının değiştirebildiği (2 veya 3 pin vcc veya gnd ye bağlanarak adresde 3 bitlik kullanıcıya müdahale imkanı sağlar, bu bilgi ilgili entegrenin datasheetinde bulunur) bir adresi bulunur. Siz hangi cihaz ile haberleşmek isterseniz onun adresinini kullanırsınız.

Bu durumda kodlamada değişiklik yapılıp yapılmayacağı kullandığınız modüllerin adreslerine ve kütüphanelerine bakılarak belirlenebilir. Fakat bağlayıp deneme yanılma yaparak tecrübe etmenizde bir sakınca yok. Varsayılan adresleri farklı ise birşey yapmanıza gerek kalmadan aynı hatta bağlayıp kullanabilirsiniz.

Aynı hatta bağladığınız cihazların besleme voltajlarının aynı olmasına dikkat ediniz. Hepsi 3.3V veya 5V olsun. (BMP180 ü farklı voltaja bağlı çizdiniz. Bu durumun sorun olup olmayacağına entegrelerin datasheetlerine bakılarak analiz edilebilir. )

Diğer bir husus, NEO6MV2 UART, SD CARD ise SPI ile haberleşiyorlar. Bunları aynı hatta bağlayamazsınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.