Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1895
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arçelik DGK 20 HK E05 Hatası
M
6 yıl (14721 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar kombiyle ilgili sorunum var. Yazın bu hatayı 1-2 haftada bir almama rağmen, kışın kalorifer çalışmaya başlayınca çok sık almaya başladım. E05 hatasına baktığımda:

quote:

E05 Arıza Kodu Çıkış suyu sensör arızası.
Çözüm Kalorifer çıkış suyu sensöründe sorun olabileceğini bildirir. Bu arıza durumunda kalorifer sensörü arızalı olabilir, sensör boruları nem yapmış olabilir ya da sensör bağlantılarında bir sorun olabilir. Arıza ancak yerinde teşhis edilerek çözümlenebilir. Bu yüzden önerimiz uzman yardımı almanızdır.


karşıma çıkıyor. Sorunu kısaca şöyle açıklayayım; Sıcak su ve kalorifer açıkken, banyo yaptığımızda, 1-2 banyodan sonra cihaz arıza durumuna geçip, E05 hatası veriyor. Şalteri indirip, soldaki sıcak su vanasını ingiliz anahtarı konumuna getirip, kalorifer vanasını da off/reset konumuna getirip açıyorum ve hata devam ediyor. 10-15 dk komple kapatıp bekliyorum, ondan sonra açtığımda düzeliyor ancak sıcak su kullandığımızda bir süre sonra yine aynı hatayı alıyoruz. Ben de şu anda sıcak suyu kapadım, sadece kaloriferi açtım ve bu şekil sorun vermiyor. Sanki sıcak su açıkken bir şey çok ısınıyor ve soğuması gerekiyor. Soruna bakınca NTC değiştirmek gerektiği gözüküyor. Arçelik servisinden usta geldi, fanı temizledi ve yağladı. Proastat'a giden kabloyu temizledi ve birkaç gün düzgün çalıştı ve sorun yine başgösterdi. Yarın usta gelip NTC'yi değiştirecek, sadece parça ücretini alacak. Bu arada adam uğraştı etti ve 75 lira para aldı. Yani kazıklanma gibi bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgili bilgisi olan ve kesin çözüme kavuşmuş arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 1 Ocak 2020; 18:27:24 >

M
6 yıl (14721 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

NTC değiştirdik ve sorun devam ediyor. Sıcak su ve kalorifer açıkken E05 hatası veriyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.