Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
228
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ANLIK YEREL AĞ BAĞLANTISI KESİLİP GERİ GELİYOR
U
3 ay (374 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Turksat kablonet kullanıyorum.Yaklaşık 2 aydır bu sorundan müzdaribim.Tv ve ps5 lan kablosuyla internete bağlı. Tamamıyla rastgele zamanlarda ve sıklıkta hem ps5 ve tv de lan kablosu bağlantısı kesildi hatası penceresi açılıp sonra anında tekrar internete bağlanıyor. ps5 online oyunda direkt oyundan atıyor haliyle ve 2 ay öncesine kadar kablonetin kiralık modemini iade edip dışardan aynı modelde bir infinity 401 isimli bir modem aldım sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi yada konuyu tecrübe etmiş ve çözüm önerisi olanlarınıza danışmak isterim.Bu arada bu sorun esnasında modem ışıklarında hiçbir anormallik olmuyor. Bazen 2-3 gün hiçbir sorun çıkmıyor bazen günde birçok kez ardı ardına bu sorunu yapıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil




M
2 ay (453 mesaj)
Yüzbaşı

Minimal temassızlıktan kaynaklanan kopma büyük ihtimalle. Yani ethernet portlarını başka kablo ile denemenizi öneririm ilk elden. Sonra modemden süphelenin.



Y
2 ay (92 mesaj)
Teğmen

Bende de PS5 için benzer sorun vardı.Girişlerde bağlantı koptu hatasına benzer bir sorun yaşıyordum.Çağrı merkezini arayıp problemi aynen aktardım ve CGNAT olan IP adresimin değiştirilmesini istedim.Bu şekilde problemim çözülmüştü.Umarım işine yarar.



Y
2 ay (128 mesaj)
Teğmen

Bizim çevrede altyapı çalışması var, modem kendi kendine kapanıyor .! arasıra MH ulaşamıyoruz arıza kaydı oluştur ne uygulamada nede web sitesinde çıkmıyor.w



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
2 ay (92 mesaj)
Teğmen

İnternet sitesi üzerinden Online İşlemlere girerek sonrasında sanal asistan ile arıza kaydı oluşturabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @yaki3715
U
2 ay (374 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün sabah teknik ekip geldi herhangi bir sıkıntı görünmüyor dedi bende akışına bıraktım artık.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yaki3715
O
geçen ay (361 mesaj)
Teğmen

Ben yeni abone oldum. TV için bildiğin Android Box verdiler. Bu box, Televizyonun ve modemin hemen yanında duruyor ve wi-fi ile bağlı. Zaman zaman telefonların bağlantısı kopuyor, internet olmadan bağlı yazıyor. Telefonun wireless ini kapatıp açıyorum düzelmiyor, diğer telefonun bağlantısını kesince benimki bağlanıyor vs. saçma bir problem. Bu arada binada fiber yok, modem anten kablosuna bağlı.

Teknik ekip geldi yok müteahhit binayı yaparken şöyle böyle bişeyler dedi, konnektörü değiştim dedi gitti. Fakat problem düzelmedi.

Modem ayarlarında interneti eşit dağıt gibi bir ayar gördüm. Onu işaretleyince düzeldi gibi. Evde 7-8 cihaz internete bağlı, gücü yeten gücü yetene gibi bişey olabilir mi bilemedim. Hanımın son teknoloji yemek pişirme makinası, Robot Süpürgesi vs interneti sömürüp benim emektar Galaxy S8 e bişey bırakmıyordu heralde.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.