Demek ki cross climate berbat 4 mevsimde alınmayacaklar listesine yazalım.
Anlamadığım , bunların yanında sorunsuz argesi sürekli gelişen yerli Petlas varken öneriler kısmında nokian michelin ilk sıralarda geliyor hoş crossclimate den ağzı yanan çok o daha az öneriliyor ama Petlas a hala aşırı ön yargı var ??? nokian gelişsin diye ona kobay olmak niye ?? sorunlu , pahalı ,ithal ???
Nokianın dört mevsimleri Trye uygun değil arkadaşlar, kışın -10 -20 görüp yazın +40 ı yiyince lastik kafayı yiyor. Adamlar daha kuzey ülkelerin yazına göre yapmış. Almamak lazım. Bende wr d4 var. Zamanında taktırıp çıkarttırdığım için lastiklerde deformasyon yok ve 4. kışına girdi. Yani nokian alacaksanız Tr de sadece kış lastiği olarak tercih edin genel olarak.
Petlas diyen arkadaşlar için de: kendim kullanmış biri olarak söylüyorum kış lastiğini. İlk sene performansını 3 ve 4. kışına da taşısın, sonraki kış lastiğim kesin Petlas olur.
Demek ki cross climate berbat 4 mevsimde alınmayacaklar listesine yazalım.
Anlamadığım , bunların yanında sorunsuz argesi sürekli gelişen yerli Petlas varken öneriler kısmında nokian michelin ilk sıralarda geliyor hoş crossclimate den ağzı yanan çok o daha az öneriliyor ama Petlas a hala aşırı ön yargı var ??? nokian gelişsin diye ona kobay olmak niye ?? sorunlu , pahalı ,ithal ???
Alıntıları Göster
Michelin iyi reklam yatırımı yapıyor, hatta argeden bile fazla olabilir. Sonuçta bu lastikleri hep sıfırken test ediyorlar, kullanılmışını test etmedikleri için 4 mevsim lastik argeler zayıf kalıyor.
Crossclimate de diş yırtılma sorunu vardı Crossclimate +plus çıkarttılar fakat fren mesafesi uzadı, Oysa Crossclimate ıslak zeminde sınıfının lideriydi. Şimdi Crossclimate 2 çıkmış, TR pazarına daha girmedi ama web sitelerinde var, hatta çok güzel allseason lastikler de var olsa da alsak diyorum ama bayilerde yok.
Açıkçası pahallı oldukları için kobay yerine koyan Michelin bence. Fakat diş yırtılsa da yol tutuşu ve ıslak zemin performansı açısından kullandığım en iyi lastiklerden biri. Sadece park ederken takır takır ses yapıyor ve yazın sıcak asfaltta karda kayar gibi kayıyorsunuz, biraz dikkatli kullanmak gerek. Ayrıca diş dökülmesi ilk 10 binde başladı, resim 80 bindeki hali. Çoğu lastik bu kadar ömür sunamıyor. Arkalar daha iyi durumda, son 30 bindir ön arka yaptırmıyorum arka savrulmasın diye. Net olarak 2 yazdan sonra kışlık bir lastik değildi ama ıslak zemin performansı 60 binlere kadar çoğu lastiğin (Lassa gibi sert hamur) sıfır halinden daha iyiydi.
Petlas yerli diye almak istemiştim ama çok yüksek fiyat vermişlerdi, daha ucuz diye Michelin almıştım, Şimdi fiyatları gerçekten uygun fakat çevremde çok şikayet eden hatta söktüren var.
@weneorn Nokian alıcaktım fakat son 2-3 yıldır satılan serilerde diş dökülmesi sorunu varmış, önceden alan arkadaşların lastikler hala sağlam. Sonradan alanlarda yırtılmayan yok neredeyse. Bir de yeni bir modeli daha çıkmış, onda durum nedir bilmiyorum. Nokian SeasonProof modeli, tyrereviews.co.uk 'da testi yok henüz, genelde Nokian kışlıklarda en iyi yol tutuş değerlerini veriyor.
Yahu yazmiyim yazmiyim, kendimi tutuyım diyorum, yok illa yazdiracaksiniz. Hâlâ dört mevsim lastik diye bişey yoktur yazanlar var. Peki biz yıllardır ne kullaniyoruz?
Yahu kışları Ankarada 1500 rakımlı yaylamiza gidiyoruz, her sene dört mevsim lastikle gidiyorum, geçen kış da Falken AS210la gittim, sorun yaşamadım. Sonbaharda ilkbaharda İstanbulun yagmurlarinda, yazın da Canakkalenin sıcağında kullandım, daha napsin bir lastik? Mis gibi dört mevsim lastik işte. < Resime gitmek için tıklayın >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @CaNeRR