Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
777
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Android Uygulama Ters Mühendislik Yardım
F
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar belirli bir topluluğun kullanacağı sadece mobil platformda twitter benzeri bir uygulama yapmak istiyorum. Dil bilmediğim için sıfırdan yazmak benim için neredeyse imkansız. Play de yayınlanmış Talon uygulamasını (twitter çakması) ters mühendislik ile açtım. Classes.dex dosyasını .jar'a çevirip jd gui de kodları görebiliyorum. Uygulama izinleri verdiğiniz ve giriş yaptığınız takdirde twitter dan veri çekiyor. Benim amacım bir veri tabanı oluşturup bu uygulama üzerinde oynayarak benim veri tabanıma bağlanmasını sağlamak. Bu sayede kendi sosyal ağımı oluşturabileyim. Tahmini 5-10 bin kişinin kullanacağını düşünüyorum. Size sorum ise nasıl yapacağımdan çok bu düşüncemin gerçekleştirilebilir mi onu sormak istiyorum. Çünkü bir kaç haftadır araştırıyorum eclipse ile oluşturduğum boş bir uygulamanın classes.dex dosyasından dahi 850 tane dosya çıktı. Talon uygulamasında 6.440 tane dosya var. Oluşturacağım veri tabanı ile sorunsuz bağlantı kurabilmesi için hepsini tek tek düzenlemek mi gerek yoksa belirli bir dosyaları mı editlemeliyim?

Yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.


Talon.apk içeriği

< Resime gitmek için tıklayın >

classes.dex içeriği

< Resime gitmek için tıklayın >



uygulama arayüzü

https://lh3.ggpht.com/8QHOZnI41QdUZVuslDaAdHndveD-JeKW46DMt9cFQBqzf4nYeJmy7hMhVrRXEkPY_sQ=h900-rw
https://lh4.ggpht.com/zm9vwlmeM6d-8lCyWITMl7P2ywEUZNFE7KYzUwqgON7wl29RVEMrAhEtHJbCEMhenNM=h900-rw
https://lh3.ggpht.com/FG5N8XihHr6XZq3WZu7iL4eBbPKxCJcnIXocs6ea2XKiVhEcHOncJaIqeglmzQ_qOg=h900-rw



T
10 yıl
Yarbay

O gordugun kodlar adamlarin yazdigi asil kod degil. Once DalvikVM bytecodunu JVM Bytecoduna daha sonrada JVM bytecodunun Javaya cevrilmis hali. Yanlis hatirlamiyorsam bunu DalvikVM e geri cevirmek pek kolay degil. Biraz arastirinca sunu buldum:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2387030

Ayrica daha Java bilmiyorsan ordaki kodu recompile edebilsen bile anlaman cok ama cok zor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
10 yıl
Binbaşı

O işler öyle kolay olsaydı...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.