Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
214
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Android için Ubuntu rafa kaldırıldı
E
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi





Android için Ubuntu rafa kaldırıldı





Canonical'ın yaklaşık 2 yıl önce temellerini attığı Android için Ubuntu projesi, mobil cihazlara yönelik Ubuntu sürümünden çok önce başladı ve mobil ile masaüstünde aynı Ubuntu deneyimini sunma amacını taşıyordu.




Projede Android cihazınızı monitör ve klavye bağlı bir docka oturtmanızla Android için Ubuntu aktif oluyor ve işletim sistemini monitöre aktararak masaüstü Ubuntu tecrübesi sunuyordu. 




Ancak mobil Ubuntu çalışmalarının ağırlık kazanması ve Canonical'ın iş yükünü buraya kaydırması projenin aksamasına neden olmuştu. Son dönemde ekran aktarımı konusunda problem yaşatan bir açığın ortaya çıkması ile proje için de kaçınılmaz son görünmüş oldu. 




Canonical yaptığı açıklamada Android için Ubuntu çalışmalarının iptal edildiğini bildirdi. Projenin ilgili sayfası yayından kaldırılırken, ilerleyen dönemlerde konseptin farklı bir projede karşımıza çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. 

 

 










Kaynak:http://www.omgubuntu.co.uk/2014/04/ubuntu-android-no-longer-in-development-says-dev

 Haberi Portalda Gör

B
10 yıl
Yarbay

X
10 yıl
Yarbay

Nedeeeeeen



B
10 yıl
Yarbay

Önceden yüklü gelmesi lazım. Android gibi bir sistem varken kimse uğraşmaz. Zaten eski imajı kalmadı Ubuntu'nun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.