Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1522
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: Android 15'e geçecek cihazların ses kalitesi büyük ölçüde artacak (2. sayfa)
Y
2 ay
Yarbay

Android ya da SOC desteği yetmez. Üreticilerin buna destek sunması gerekiyor. qualcom gen2 kayıpsız ses desteklemesine rağmen mesela samsung s23'de bunun desteği yok. Samsung un kendi kulaklık protokolünün kayıpsız desteği ve LDAC desteği var.

Ya da atıyorum en baba amiral gemisi telefon olsun, üretici bunun BT çipinde yazılımsal kısıntıya gittiyse batarya performansı ya da kopmalar az olsun diye, yine perf düşüyor.

Yazılımsal codec desteği harici donanımsal codec desteği ve sağlam şekilde kısıntısız yazılım desteği olması lazım. HDR monitör olmayan bir cihazda potplayer ile hDR görüntüleri açabiliyoruz mesela yazılımsal olarak. Ama donanımsal destek olunca monitörü HDR moduna aldığımızda local aydınlatmasından, peak aydınlatma ve renk gamutu değerlerine kadar her şey değişiyor ve tam destek sunuluyor. Bu da onun gibi bir nevi. DTS sesi pc de ses kartınız desteklemese de codec ile halledersiniz ama DTS çözücü bir ses kartınız var ise hiç uğraşmadan daha kaliteli şekilde bu işlemi gerçekleştirirsiniz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.