Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
782
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD Radeon HD 6700 & VESTEL 65PF7575 165 EKRAN (65 inç) FULL HD LED TV
D
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Konuyu TV kısmına da açtım, henüz cevap verebilen olmadı, sanırım fazla teknik kaldı TV kısmı için;

++

Arkadaşlar, işim gereği sabahtan akşama kadar bilgisayar ekranına bakıyorum, gözlerim çok yorulmaya başlamıştı ve masamda tam karşımda 21'' monitör durmasından sıkılmıştım.

AMD Radeon HD 6700 ekran kartlı masaüstü bilgisayarıma bağlamak için, karşı duvarıma Vestel 65PF7575 165 EKRAN (65 inç) FULL HD LED TV aldım. Özelliklerine şu linkten bakabilirsiniz:http://www.vestel.com.tr/vestel-smart-65pf7575-165-ekran-led-tv

Bu Vestel'de henüz hiç TV ya da DVD/Blue Ray vs vs denemedim, ofisimde bu yayınlar yok. Dolayısıyla evimde ki 50'' lik Pioneer Plazma ve 55'''lik Samsung LED tv ile karşılaştırmak şimdilik sağlıklı olmaz, çünkü Pioneer ve Samsung'a hiç bilgisayar bağlamadım. Hep Hd Digiturk ve DVD seyrettim.

Lakin yeni aldığım Vestel'i bilgisayarıma bağladıktan sonra görüntüden beklediğim kadar memnun kalmadım diyebilirim.

Kurulum ve TV'nin bilgisayara tanıtımı gördüğüm kadarıyla eksiksiz yapılmış durumda. Sağ tıklayıp ekran çözünürlüğünden kontrol ettiğimde 1920x1080 çözünürlük ayarlanmış durumda, zaten ayarlanabilen maksimum çözünürlük bu ve görüntü aracı olarak 65 FHD_LCD- TV tanımlı görünüyor.

Bilgisayar ve tv'yi ilk başta 10 metrelik hdmi kablo ile bağlamıştım, sonra görüntü beni tatmin etmeyince vaziyeti kablonun uzunluğu ve görece kalitesizliğine yorup, Vatan'dan 148 tl'ye platin uçlu (altından uçtan daha iletken) 1,5 metrelik hdmi kablo (hdmi kablo reyonunda ki en kalite kabloydu) alıp bilgisayarın kasasını tv'nin yanına çekip bağlantıyı bu kabloyla tekrar yaptım. Ama görüntü de pek iyileşme olmadı.

Sıkıntılar şöyle:

1- Televizyona uzaklığım sadece 3,5 metre olmasına rağmen, outlook'da email okumakta zorlanıyorum, harfler olması gerektiği kadar net değil gibi, belli belirsiz bi karışıklık var.

2- Mouse'u oynattığımda (ki akşama kadar elim mouse'ta) mouse imleci ekranda az da olsa, 1-1,5 salise kadar gecikmeli hareket ediyor. Bu da beni çok rahatsız ediyor. İlk başta bunu hdmi kablonun 10 metre olmasına bağlamıştım, 1,5 metrelik kaliteli kabloya geçince biraz düzelir gibi oldu, ama hala 21''lik Philips monitördeki kadar hızlı ve net değil.

3- Youtube'da video seyrederken, sesi bilgisayara bağlı kulaklıkla dinlersem (TV hoparlörünü kapatıp) TV'deki video görüntüsü ile kulaklıktan gelen ses arasında 1-1,5 salise fark oluyor, görüntü geriden geliyor.

4- Parlaklığı kıstım, kontrastı kıstım, yine de gözüm yoruluyor. Bunun sebebini anlayamadım. Belki gözümün yorulmasının sebebi, mailleri ve diğer küçük yazıları okumakta zorlanıyor oluşumdur.

5- Resimler ve videolar olması gereken kalitenin çok altında görünüyor. Resimlerdeki insan yüzleri pastel renklerle görünüyor. (Bunda kontrast ve parlaklığı çık kısmış olmamın da etkisi var biraz, ama bunlar yükseltince de çok yorucu oluyor)

+++

Bilgisayarımda ki ekran kartım AMD Radeon HD 6700, kasa içinde ki orijinal ekran kartıydı bu, 2011'de almıştım kasayı.

+++

(not: hem tv hem de bilgisayarım 1000 VA'lık ON-LINE güç kaynağıyla besleniyor, onun için elektrik ya da priz kaynaklı sorun olması mümkün değil, aldıkları akım çok düzenli ve güvenli)

Hevesle astın alıp kurdurduğum, uğruna odamın pozisyonunu değiştirdiğim tvden soğumak üzereyim. Bu 65'' tv karşımda dururken 21''lik monitöre geri dönersem hem ofiste herkes bu adam deli diyecek , hem de TV'ye boşuna para vermiş boşuna zahmetlere katlanmış olucam... :(

Bu konularda zor cahil sayılmam sanırım, ama çok teknik bilgim de yok, TV'nin özelliklerini almadan da inceledim, kötü ve geri teknolojili bi led tv değil bu, umarum sorun ekran kartındandır, ekran kartını değiştirip sorunu çözebilirim.

Durumu nasıl iyileştirebilirim ? Öneriniz tavsiyeniz ne olur ? Ekran kartımdan dolayı sorun yasıyor olabilir miyim ? Acaba ekran kartım bilgisayardan gelen görüntüyü 165 cm'lik ekrana net yaymakta sorun mu yaşıyor ?

Ne dersiniz ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz 1985 -- 29 Kasım 2014; 13:40:29 >

D
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

güncel



M
9 yıl
Yüzbaşı

65 inch bir full hd televizyon almanız hata olmuş. Tabiki de harfler dağılacaktır ya da görüntü bozulacaktır. Sonuçta 65inch büyük bir televizyon boyutu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Mevcut ekran kartımı (AMD Radeon HD 6700 - 2011 de alındı) çok daha iyi ve yeni bi model ekran kartı ile değiştirsem durum iyileşir mi ? en azından mous imlecinin gecikmesi düzelir mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Pek cevap yazan olmadı ama, okuyan takip edenleri bilgilendirmiş olalım;

Aynı konuyla ilgili ''TV Genel'' bölümünde de başlık açmıştım, ordadan da cevap veren olur diye, nitekim FreeRun nickli forum üyesi arkadaşın bir kaç yönlendirmesi ile sorun ve şikayetlerim tamamen çözülmüştür. Kendisine buradan da çok teşekkür ederim.

FreeRun'ın ilgili mesajını okumak isteyenlere şu linkten direk başlığa ulaşabilirler:

http://forum.donanimhaber.com/m_99955029/f_//tm.htm#99955029

+++

Şu an mouse'da gecikme hiç yok, durum aynen masaüstü monitör gibi.

Ve görüntü kalitesi resmen coştu, en küçük harfler bile gayet net biçimde ve net okunuyor.

+++

Şu an vaziyetten çok memnunum. Doğru ayarlarla VESTEL 65PF7575 65'' / 165cm TV'nin görüntüsü muhteşem diyebilirim.

FreeRun'a tekrar teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz 1985 -- 3 Aralık 2014; 14:32:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FreeRun
D
9 yıl
Yüzbaşı

165 ekranmııııııııııı ??? :D o ekranda lol oynasam karşı takımı baseden görürüm :D



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.