Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
284
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amd fx 9590 ısı ve donma problemi
A
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

konumu yayinlamanizi rica ediyorum:(
Arkadaslar herkese oncelikle iyi günler diliyorum,bu islemci ile ilgili bu sikayetleri sonradan gordum,haliyle;basima geldikten sonra,yardimlarinizi esirgemezseniz memnun olurum.


Anakart:Gigabyte 990fxa ud3 r5 rev.1.0
İslemci: fx 9590 4.7 Ghz
Sogutucu: GamerStorm sıvı sogutma
Ekran kartı: Evga Gtx 970
Ram:Corsair xmx3 2000 mhz
SSD: Kingston Hyperx Savage 560-530mb/sn
Psu: HighPower 750W 80 bronze
Kasa :Cooler master sniper Oyuncu kasası
Fan: 3 tane 20 cm buyuk fan
1 tane 12 cm kucuk fan

Problemim arkadaslar,pc en ufak bir zorlanmada donuyor,bazen acilista donuyor,yani sunu yaparken diyemiyorum,bi kere biosta bile donmustu.Onceki sistemim Asus m5a99fx pro 2.0'dı,islemcim 8350 ve ekran kartım r9 280x idi.sorunsuzca uzun zmaan kullandim.sonra ekran kartini satip yerine GTX 970 i aldm,yine sorunsuz bir muddet kullandim.sonra ekran kartini aldigim arkadastan islemciyi aldim,sorunlar bundan sonra bas gosterdi,anakart deli gibi isiniyor saniyeler sonra kilitlenip kaliyordu,sistem calisiyor ekran donuyordu dolayısyla da resetlemek zorunda kalıyordum.her ne kadar Fx 9590 ile uyumlu anakartlar listesinde olsa da dedim ki anakartini da alayim,madem oldu olacak tam olsun dedim.ve su anki Anakarti aldim.eski anakarttaki kadar sıklıkla olmasa da yine ekran donuyordu,delirdim haliyle,herhalde dedim xigmatek 6070 liralik bi sogutucu vardi yetmiyor sanirim dedim,cunku anakart ellenmeyecek duzeyde ısınmıs oluyordu.ayni arkadastgan gittim Gamerstorm bu sıvı sogumayı da aldım,malesef yine donuyor.normal islemler yaparken nadir,yukte hemen donabiliyor...
herhangi bir urun bozuk degil bunu dile getireyim,hava sirkulasyonu iyi kasa icinde,kablolar,kasa ve her parcayi cikartip temizledim,anakartin sogutucularinı cıkarip macun surdum,islemcininkini devamli yeniledim,pahali thermal Macunla degistirdm,ssd ye degil baska bir Hdd ye format attim denedim,aklima gelebilecek herseyi yaptim,sizin akliniza gelen yapmadiklarim varsa dile getiriseniz onu da denerim..
simdi bazi arkadaslarin cozum yollarini gordukten sonra onlari da denemek istiyorum.mesela 4.7 ghz olan frekansi 4,0 a veya 1.5 olan voltajı 1.3 getirmek istiyorum.o kadar illet bir bios yapisi var ki Gigabyte'ın onu da beceremedim.yardım istedigim konu İslemci frekans ve voltajini nasil dusurebilirim.cunku secebilecegim deger listesi yok,el ile girmem gerekiyor,giriyorum,mesela 1.3 degerini gireceğim,noktayi algilamiyor.deneme yanilma yontemiyle de risk Almak istemiyorum.lutfen yardim eder misiniz?



E
8 yıl
Yüzbaşı

İmzada gördügün sistemi kullanıyorum. Donma sorunu bende de vardı çözümü çok kolay bios a gir ve amd turbo core u kapat.



A
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Turbo mode da 5 ghz olmuyor mu? Benim ki hep 4.7 deydi,siz su anda 4.7 de sorunsuz mu kullaniyorsunuz??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Yüzbaşı

evet bende sürekli 4.7 ile kullanıyorum. Core turboyu kapattıgımdan beri bir kez olsun donma sorunu yaşamadım.




Bu mesajda bahsedilenler: @aliyanik007
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.