Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
79
Cevap
2731
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: AMD FX 8300 ile 8350 arasındaki fark? (3. sayfa)
M
9 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Başkasını kastediyorum.

kastettiğin kişi kim mesela ? ben miyim ? adamdan başka kim var alıntılayıp dalga geçmişsiniz birde =)
eğer diyelimki kastettiğin kişi benim,
gel buraya tartışalım.

şikayet edince bu hesap kapanabilecek mi sence ?
bana birşey yapamazsın aksine zararı kendi hesabın görür =)

ayrıca yazdıklarımda mantıksız olan tek bir kısım varsa gel delikanlıysan tartışalım. =)
pasifize olup gizlenip alttan alttan yazmana gerek yok =)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 31 Ağustos 2016; 23:39:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

2006 dan beri temiz bir hesabım var daha da böyle devam eder sen takılmaya devam et bloğu basıyor seni uğurluyoruz


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @marasli_keko_harun
B
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar kişisel problemlerinizi kendi aranızda çözün ben sadece işlemci seçmeye çalışıyorum ve amd fanboyu filan da değilim. 8350 ayarında intel işlemci olursa alabilirim ama dediğim gibi tercihim ilk olarak amd çünkü uzun yıllardır amd kullanıyorum ve memnunum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Hand X -- 31 Ağustos 2016; 23:49:34 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

2006 dan beri temiz bir hesabım var daha da böyle devam eder sen takılmaya devam et bloğu basıyor seni uğurluyoruz

bilader ben seni tanımam etmem... burayı 2-3 yıldır takip ediyorum, seninle alıp veremediğim birşey yok. ama bir nikte kalmayı sevmem. arada bir uğrar birşey yazarım. bende blogu veya başka birşeyi basar seni yollarım ama gerek yok. 7000 lik mesaj sayınla kendini birşey sanmayıp 0 mesajlı üyeleri bile dinleyebilmesin. varsa gerçekten bir bilgin adam gibi gel tartış gizlenmenin alemi yok.

(senin kullanıcı adını görmedim değil. ama senin kullanıcı adını 3 sefer görürken en az 100 tane cw konusu + garantiye giden sağlam olmayan msi anakart konusu okudum.)

herneyse, ben başlıyorum sende takip et

i3 6100 + 150 liralık bir msi anakart alanlar durmadan elektrik kesintilerinden falan zarar görüyor, forumda bu sayede tokat yemeyen yok.
stabilize diyorsunuz ama stabilizenin aslı burdan geçiyor. benim gözümde bir anakartta 4 ram slotu olabilmelidir, en kötüsü bu olmalıdır.
anakarttaki birçok parça önemlidir. ben olayın burasından bakıyorum.

öyle bir bakıyoruz, çipset falan tam olarak normal bir 500 liradan aşağı skylake anakart yok.
şu meşhur teknoloji marketindede 4. nesil intel anakart stoğu yok vede hiçbir yerde yok.

skylake en kötü işlemci 500 lira + düzgün anakart = 1000 lira yapar.
ama fx 8350 + düzgün anakart = 800 lira.

i3 6100 ile fx 8350 oyunlarda başabaş gidiyorlar.
buraya kadar varmı bir yanlış ? varsa düzeltelim ?

Black Hand X = kardeşim diğer arkadaşlarla hiçbir kişisel problemim yok senin açtığın konu sayesinde tartıştık sen fx8300 mü fx 8350'mi demişsin hemen konuyu amd alma intel al yazmışlar. bende bildiklerimi yazdım. en azından bana bir teşekkür et. eğer yazdıklarımı boşa giderecek bilgin varsa ben sana teşekkür edeyim, aksi halde bu konudan uzaklaşacağım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 31 Ağustos 2016; 23:53:44 >

S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Black Hand X

Arkadaşlar kişisel problemlerinizi kendi aranızda çözün ben sadece işlemci seçmeye çalışıyorum ve amd fanboyu filan da değilim. 8350 ayarında intel işlemci olursa alabilirim ama dediğim gibi tercihim ilk olarak amd çünkü uzun yıllardır amd kullanıyorum ve memnunum.

Fx8350 ayarında intel işlemci 2009da çıktı en son.

Ya da sen bize inanma.Fx8350nin dengi 6800k.Biz senin gibi işlemci bilgini bir insana şaka yapmaya çalıştık.500-600 liraya 6800k tokatlayan işlemci alacaksın.Uff amd çok fp.



N
9 yıl
Yarbay

Her firma her dönem aynı kalitede iş çıkarmaz. Örnek olarak Phenom serisi amd kullanıcıları ile buldozer kullanıcıları arasında bir ayrım vardır malesef buldozer serisi bekleneni verememiştir.Çıktığı zaman fiyat avantajı vardı şimdi oda yok.

Bu gün en ucuz 8350 610 lira n ucuz skylake i5 6400 ise 640 lira elinde ddr3 var diye yazdığım 4460 607 lira (çok 2 ci elde daha uyguna var İlk mesajlarımda sana rx470 yanına sistemin kalanını önermiştim) şimdi ben fiyatları teknofiyattan alıyorum başka yerde nasıl bilmiyorum.

Oyun performansı olarak Yüksek gpularda fark zaten ortaya çıkıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=C66TZihKnCc
https://www.youtube.com/watch?v=RZ-kaZUEjTE


Çarpan kapalı intele koy h seri b serisi anakart gıkı çıkmaz. Oem üreticileri gider ucuz anakartlar için pegatron ve ecs nin kapısını çalar. Ama ben hep yazıyorum amd için bu anakart olayı önemlidir

8350 ye alman gereken anakart oc yapacam yazdığın için en az 8+2 fazlı olmalı alabildiğine 990fx iyi kartlara çıkılmalı.http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database

Soğutmaya girmiyorum intelinde amdninde stok soğutması bir süre sonra bekleneni vermez. Amd kilitsiz alırken daha iyisini almak mantıklı olur overclock yapılacak çünkü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 1 Eylül 2016; 0:18:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Black Hand X
M
9 yıl
Yarbay

fx 8350 yerine i3 önermek nasıl bir mantıksızlık örneğidir neymiş yeni nesilmiş ozaman bi eski serideki i7 li adamlarda atsınlar işlemcilerini gitsinler i3 cük alsınlar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

fx 8350 yerine i3 önermek nasıl bir mantıksızlık örneğidir neymiş yeni nesilmiş ozaman bi eski serideki i7 li adamlarda atsınlar işlemcilerini gitsinler i3 cük alsınlar.

bende onu diyorum işte kardeşim.
illa intel illa 7. nesil diye intel 7. nesil 930 muydu neydi 2500 liraya sistem satıyorlardı hemde 2. el...
ve bu sistem phenomdan falan kat kat güçsüz.

herşeyin bir dengi vardır kardeşim. intele kötü demiyorum. amd'yide iyilemiyorum.
ama herşey ortada ilk olarak işlemcilerdeki ısıya karşı dayanıklılık olsun, amd anakartlarındaki kalite olsun amd ağır basıyor.
intel cpular skylakeler incedir. eğilip bükülüyor kaç tane konu açıldı bunun hakkında.
ayrıca intel 3. nesilden sonra işlemci ve bloğu lehimlemeyip arasına sadece macun koyduğundan söz ediliyor.
ayrıca amd'de pinler işlemci üzerindedir. işlemciyi tuttuğunuz zaman daha hassas davranırsınız. işlemci soketide deliktir. aynen lego gibi geçmelidir.=) oturmaması ihtimali yoktur.
ama intel pinleri anakart üzerinde olduğu için kör noktadır. en ufak bir yanlışınızda bir parmağınız değdiği zaman anakartında soketlerinde işi biter. eski nesil anakart bulmak en zorudur. işlemciyi bir şekilde bulsanda anakartı bulamazsın arızalı çıkar 2. el anakartlara güven olmaz.

ama amd'ninde şu kötü yanı vardır. mesela işlemci ile soğutucu blok macunlayınca birbirine yapışıyor, eğer soğutucu bloktan işlemciyi, yavaş yavaş çıkartmazsanız eliniz pinlere değip pinleri eğebilirsiniz. inteldede bu sorun yoktur. çünkü intel pinleri amd gibi geçmeli değildir. çıkartırken zorlanmaz.

amd de işlemciyi çıkartırken, işlemci ve soğutucu aynı anda çıkıyor oda bir risk. ama en az 50 kere amd işlemci tak çıkart yaptım sıkıntı yok. ama 2 kere intel işlemci çıkarttığım zaman intel anakartın pinleri yamuldu =) nasıl yamuldu ?
(kışın giydiğim tişörtün kol kısmının kenarlarındaki tüyler intel anakart soketine değdi ve pinleri eğdi =))

amd'de hiçbir sorun yaşamadım intelde genel olarak çok fazla zarar ettim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Onbaşı

ayrıca eklemek istediklerim var, amd'li sistemler bolca psu gereksinimi duyuyor
intel i3 önerisinde en az 550 watt psu amd fx8350'de ise 600 - 650 watt öneririm.
aradaki 50-100 lira fark ile kimse fakirlemezde zenginde olmaz.

hani i5 6600 amd fx8350 ile aynı parada olsaydı size gidin fx 6600 alın enayilik yapmayın derdim.
ama ortada sorunsuz işlemcisi anakartları olan amd dururken i3 le aynı fiyata düşüyorsa ne yapalım amd'yi savunuyoruz.
ama şuda var. i5 6600 ile fx8350 aynı fiyatta olsa ikisinide almazdım. bir yanda 20 fps fazla ama benim için önemi yok. benim için garantiye gitmesin sağlam olsun bu daha iyi.

bilgisayar çocuğu değiliz al 20 fps'nide i5 6500'ünüde uzaklaş buradan. garantilerde harcanılan yol parası geçecek süre pahabiçilemez. 20 fps fazla almam sistem stabil olsun mavi ekran vermesin bu yeterli.


i7 + fx 8350 aynı fiyat olsa i7 almayan zaten deli olurdu sanırım =)
ama i3 6100 yada i4 4460 yerine amd fx8350 daha mantıklı olur. i5 6402 illaki skylake bunu tavsiye edenlerde var. 4.0ghz li fx8350, 2.6 - 2.7 ghz hızındaki i5 6402 gibi saçma sapan ara işlemcileri günlük kullanımda geçeceğine inanıyorum. herşey oyun değil. burası bir oyun platformuda değil. bir donanım sitesi. tek çekirdek bellekle her uygulama hızlı çalışmıyor.



S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

fx 8350 yerine i3 önermek nasıl bir mantıksızlık örneğidir neymiş yeni nesilmiş ozaman bi eski serideki i7 li adamlarda atsınlar işlemcilerini gitsinler i3 cük alsınlar.

Oyunlarda daha iyi olduğu için önermenin bir mantıksızlığı yok.Yarın öbür gün yükseltme yapmak istediğin zaman yükseltebileceğin en iyi işlemci 6700k.Amd tarafında fx9590(tabi iyi kaldıracak kadar pahalı bir anakartın varsa).

@maraşlı keko

Amd işlemciler o kadar ısıya dayanıklıdır ki max çalışma sıcaklıkları intel işlemcilerin max. çalışma sıcaklığından yaklaşık bir 25 derece daha düşüktür.

Amd anakartları mükemmeldir.Kuzey köprüleri deli gibi ısınır.Sata portları eski ve dandiktir.En pahalı modelinde bile 200 liralık intel anakartındaki ssd performansını alamazsınız.

Skylakeler bükülür eğer ağır hava soğutma kullanırsanız.Intel işlemciler diyerek genelleme yapamazsınız, önceki serilerde böyle bir sorun yoktu.Sizin taraflı olduğunuz buradan belli.Aksitaktirde skylake işlemciler bükülüyor yazardınız.Kaldı ki burada işlemci almak isteyen arkadaşın z170 chipset ve ağır hava soğutma alacak durumu yok.Birde 6600k alması lazım minimum ki stok fan kullanmasın.

Şimdi en ucuz amd anakartları 760g gibi saçma sapan bir chipset.Fx6300ü bile çalıştırmakta zorlanıyor.Tdp seçiyor anakart.En ucuz intel anakartına isterseniz i7 6700k takarsınız yine hiç bir sıkıntı olmaz.

Aslında şu amd işlemciler ve anakartları kalitelidir zırvalığından sonra bir şey yazmayacaktım da neyse.

Forumda gidin bir konu açın amd anakartları intel anakartlara göre nasıldır diye.Sonra kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Evet her şey ortada.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @marasli_keko_harun
M
9 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

fx 8350 yerine i3 önermek nasıl bir mantıksızlık örneğidir neymiş yeni nesilmiş ozaman bi eski serideki i7 li adamlarda atsınlar işlemcilerini gitsinler i3 cük alsınlar.

Oyunlarda daha iyi olduğu için önermenin bir mantıksızlığı yok.Yarın öbür gün yükseltme yapmak istediğin zaman yükseltebileceğin en iyi işlemci 6700k.Amd tarafında fx9590(tabi iyi kaldıracak kadar pahalı bir anakartın varsa).

@maraşlı keko

Amd işlemciler o kadar ısıya dayanıklıdır ki max çalışma sıcaklıkları intel işlemcilerin max. çalışma sıcaklığından yaklaşık bir 25 derece daha düşüktür.

Amd anakartları mükemmeldir.Kuzey köprüleri deli gibi ısınır.Sata portları eski ve dandiktir.En pahalı modelinde bile 200 liralık intel anakartındaki ssd performansını alamazsınız.

Skylakeler bükülür eğer ağır hava soğutma kullanırsanız.Intel işlemciler diyerek genelleme yapamazsınız, önceki serilerde böyle bir sorun yoktu.Sizin taraflı olduğunuz buradan belli.Aksitaktirde skylake işlemciler bükülüyor yazardınız.Kaldı ki burada işlemci almak isteyen arkadaşın z170 chipset ve ağır hava soğutma alacak durumu yok.Birde 6600k alması lazım minimum ki stok fan kullanmasın.

Şimdi en ucuz amd anakartları 760g gibi saçma sapan bir chipset.Fx6300ü bile çalıştırmakta zorlanıyor.Tdp seçiyor anakart.En ucuz intel anakartına isterseniz i7 6700k takarsınız yine hiç bir sıkıntı olmaz.

Aslında şu amd işlemciler ve anakartları kalitelidir zırvalığından sonra bir şey yazmayacaktım da neyse.

Forumda gidin bir konu açın amd anakartları intel anakartlara göre nasıldır diye.Sonra kendinizi komik duruma düşürmeyin.

Evet her şey ortada.


kardeşim hangi amd anakart hangi ssd'yi tam hızında kullandıramıyor bana kanıtlarmısın ? sadece eski anakartların hepsi 220 mb üstü kullandıramıyor bu var. buda eski bir teknoloji. ama am3 şu konuda attığım anakart 550 mb lik ssd'yi tam hızında kullandırabiliyor diye biliyorum. varsa tezin örnekleriyle gel.

amd anakartlarda kesinlikle kuzey köprüsü ısınması yoktur (gigabyte gibi kaliteli anakartlarda) tabi sen gider 150 liralık anakart almaya çalışırsan durum çok kötü olur. intelde olduğu gibi.
konumuz amd anakartlar değil. atx amd gigabyte 265 liralık bir anakart iş yapmıyormu ? ama inteldeki yapmıyor mesela skylake için adam gibi 550 lira altında ısınmayacak bir anakart yok. sıkıntı yapmayacak.

sıcaklıktan yanan 3 adet işlemci olmakla beraber hiç amd işlemcim olmadı.
amd eğer intelden 25 derece sıcaklıkta daha dayanıksız olduğunu iddaa edebiliyorsan sana şunu diyeyim.
intel i5 4. nesil stok fanla 45-50 derece alıyorlar amd'nin stok fanıyla ise bu durum 28-33 derece arasıdır boşta tabikide =)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Binbaşı

Yillarca and sistem kullandim bu sene sistemi yeniledim intele gectim neden mi 2016 yilinda neden 5 senelik bi islemci alayim ki Zen cikmadan bu donemlerde amd alinmaz ayrica stok fan Sorunu var asiri gurultulu calisiyor 100 lirayada fan aldiginizi dusunun o zmn fiyat avantajinida yitiriyor Intel stok fan sessiz calismakta su an Intel her acidan avantajlidir amd bende sewerim ama 5 yillik eski mimariye yatirim yapilmaz 200 tl farkla Intel alinir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: webber

Yillarca and sistem kullandim bu sene sistemi yeniledim intele gectim neden mi 2016 yilinda neden 5 senelik bi islemci alayim ki Zen cikmadan bu donemlerde amd alinmaz ayrica stok fan Sorunu var asiri gurultulu calisiyor 100 lirayada fan aldiginizi dusunun o zmn fiyat avantajinida yitiriyor Intel stok fan sessiz calismakta su an Intel her acidan avantajlidir amd bende sewerim ama 5 yillik eski mimariye yatirim yapilmaz 200 tl farkla Intel alinir

yeni fx 8350 de wraith soğutucu var diğerlerinin soğutucusuda değişti



M
9 yıl
Onbaşı

kardeşim sen benim asıl fikirlerimi anlayamamışsın. ortamı intel - amd savaşı yapıyoruz sanmışsın.

bak şimdi
bahsettiğin en berbat amd anakart 115 lira ile GIGABYTE 760G& SB710 AM3+
ama en iyi yani herşeyi kaldırabilecek kuzey köprüsü üzerinde soğutucusu olan bolca kapasitör transistör barındarın en iyi alınabilecek hiçbir eksiği olmayan anakart ise
GIGABYTE 970A-DS3P 265 lira

ama gelecek olursak skylakeye
en berbat anakartı MSI H110M PRO-VD 200 lira garantilerde ömrü bitiyor. 200 lira.
ama alınabilecek atx skylake anakart ?
GIGABYTE GA-Z170 522 lira.

yani burda demek istediğim eğer skylake alacaksan garantiye gitmesin istiyorsan alacağın anakart 522 liradan başlıyor.
ama amd alıp garantiye uzun yıllar gitmesin istiyorsan 265 liralık GIGABYTE 970A-DS3P bu fazlasıyla yeterli olabiliyor.

overclocksuz bu ülkede gidip gelen elektrikleri hesaba katarak stabil bir sistem oluşturmak için söylüyorum.
amd atx anakartı = 265 lira, intel skylake ise 522 lira.
demek istediğim burada bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marasli_keko_harun -- 1 Eylül 2016; 3:27:29 >


Bu mesajda bahsedilenler: @CBGB omfug
C
9 yıl
Binbaşı

320 tl b150 bazooka msi anakatt aldin 320 tl benimde anlatmak istesigim baska amd sisteme suan Para yatirilmaz islemciler 5 yillik Zen olsa tamam olabilir kendimden ornek vereyim phenom 2 940 kullanmaktaydim mukemmel islemciydi fx serisi milletin 2011 yılında aldığı işlemciyi 2016 da sıfır olarak almak hıc mantıklı değil amd yatmasa bi şeyler uretse dusunulebilirdi zen çıkmadan amd tercih edilmemeli tek seçenek intel ki inşallah zen bomba olur fiyatlara yansır biz karlı cıkarız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

yukarda arkadaşda diyorki i3 de geleceğe dönük yatırım değil 6. nesil olması önemli değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @webber
S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: marasli_keko_harun

ayrıca eklemek istediklerim var. hepsini bir yere yazmıyorum çünkü anlama sıkıntısı çekiyorsunuz.
amd fx 8350 alınca evet ilerisi için bir yatırım olmayacak.
ama intel alıncada olmayacak. intelin nasıl oyun oynayacağını önceden tahmin edemezsiniz. heryıl soket değiştiren bir firma bu =)
(bir pc bir kere alınır ekran kartı ile beraber, ancak bozuldukça yenisi ile değiştirilir.)
1 yıl sonra hadi intel kafayı bozdu kaby lake denen işlemcileri 1551 soket yerine 1152 den satmaya kalksa neyin yatırımı olacak bu ?

ayrıca kabylake'ye geçmek mantıklı değil. şuanda win 10 kullananlar sıkıntı içerisinde w7 xp gibi stabil sistemler var w10'dan dolayı sıkıntı yaşayan çok.
intel i7 7. seri çıktığı zaman win7 desteklemeyeceği iddaa ediliyor. bunun içinde top gibi ortada dönüp sadece win10 ve üzeri işletim sistemine bağımlı mı kalacaksınız ?

bir parça ha deyince satılıp alınamıyorsa şu geleceğe dair umutlarınızdan bir vazgeçin artık. 1150 soket bile kalmadı... gidip istediğiniz yere bakın 4. nesil anakart yok. stokta yok. ben gigbayte ve asus'un önemli versiyonlardan bahsediyorum. ATX düzgün bir 1550 anakartı stoklarda yok intelin.

Attığın her yorum o kadar saçma ki.Bu kadar boş konuşamaz bir insan.Verdiğin cevaplar tamamen alakasız.

Intel nasıl bir oyun yapabilir de senin elindeki skylake destekli anakart işlemci yükseltmek istediğin zaman üst model bir skylake desteklemeyecek?Gece evine adam yollayıp pinleri mi değiştirecek gizlice.Yav soket değiştirirse değiştirsin sen illa yeni soketi almak zorunda mısın?i3 6100den i7 6700kya geçmek neyine yetmiyor?Şuan elinde i3 4130 olan biri tüh lan 6700k alamıyorum 4790k da çöp zaten bak sen şu intelin işine mi diyecek?

En ucuz intel anakart kötü filan değil.Bizzat h81m anakart aldırdığım arkadaşım hiç bir sıkıntı yaşamıyor.Ben de ucuz bir h97 chipset kullanıyorum, 250 lira gibi bir fiyatı vardı.Senin dediğin gibi 500 lira filan değil.İstersen ısı değerlerini atarım oyuna girince.En ufak bir sıkıntı çıkarmadı bana.

Amd anakartların sataportunun yavaş olduğu herkes tarafından bilinen bir şey benim uydurduğum bir şey değil.Forumda daha önce dile getirildi.1 aylık üye olmadığımdan biliyorum.

Intel 4. nesil dediğin haswelli bizzat kullanıyorum.i5 4460.Boşta 35 derece gibi bir sıcaklık var, sen 45-50 dereceyi nerden çıkardın?Bu nasıl bir yalancılıktır yahu.Boşta 45-50 derecede çalışan işlemci ancak amdden çıkar.En fazla 65 dereceyi gördüm oyunlarda ki o da kasa tozlu olduğu zaman.65 derecede reset atma gibi bir durum yok.Çok daha yüksek sıcaklıklara kadar yolu var.Stok fan kullanıyorum bu arada.

Neyse ya yoruldum.Çok bariz yalanların neyine cevap yazıyorsam.Adam amd 28 derecede intel haswell boşta 50 derecede çalışıyor diyor.Evet çok tarafsız ve dürüst bir insansın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: marasli_keko_harun

ayrıca eklemek istediklerim var. hepsini bir yere yazmıyorum çünkü anlama sıkıntısı çekiyorsunuz.
amd fx 8350 alınca evet ilerisi için bir yatırım olmayacak.
ama intel alıncada olmayacak. intelin nasıl oyun oynayacağını önceden tahmin edemezsiniz. heryıl soket değiştiren bir firma bu =)
(bir pc bir kere alınır ekran kartı ile beraber, ancak bozuldukça yenisi ile değiştirilir.)
1 yıl sonra hadi intel kafayı bozdu kaby lake denen işlemcileri 1551 soket yerine 1152 den satmaya kalksa neyin yatırımı olacak bu ?

ayrıca kabylake'ye geçmek mantıklı değil. şuanda win 10 kullananlar sıkıntı içerisinde w7 xp gibi stabil sistemler var w10'dan dolayı sıkıntı yaşayan çok.
intel i7 7. seri çıktığı zaman win7 desteklemeyeceği iddaa ediliyor. bunun içinde top gibi ortada dönüp sadece win10 ve üzeri işletim sistemine bağımlı mı kalacaksınız ?

bir parça ha deyince satılıp alınamıyorsa şu geleceğe dair umutlarınızdan bir vazgeçin artık. 1150 soket bile kalmadı... gidip istediğiniz yere bakın 4. nesil anakart yok. stokta yok. ben gigbayte ve asus'un önemli versiyonlardan bahsediyorum. ATX düzgün bir 1550 anakartı stoklarda yok intelin.

Attığın her yorum o kadar saçma ki.Bu kadar boş konuşamaz bir insan.Verdiğin cevaplar tamamen alakasız.

Intel nasıl bir oyun yapabilir de senin elindeki skylake destekli anakart işlemci yükseltmek istediğin zaman üst model bir skylake desteklemeyecek?Gece evine adam yollayıp pinleri mi değiştirecek gizlice.Yav soket değiştirirse değiştirsin sen illa yeni soketi almak zorunda mısın?i3 6100den i7 6700kya geçmek neyine yetmiyor?Şuan elinde i3 4130 olan biri tüh lan 6700k alamıyorum 4790k da çöp zaten bak sen şu intelin işine mi diyecek?

En ucuz intel anakart kötü filan değil.Bizzat h81m anakart aldırdığım arkadaşım hiç bir sıkıntı yaşamıyor.Ben de ucuz bir h97 chipset kullanıyorum, 250 lira gibi bir fiyatı vardı.Senin dediğin gibi 500 lira filan değil.İstersen ısı değerlerini atarım oyuna girince.En ufak bir sıkıntı çıkarmadı bana.

Amd anakartların sataportunun yavaş olduğu herkes tarafından bilinen bir şey benim uydurduğum bir şey değil.Forumda daha önce dile getirildi.1 aylık üye olmadığımdan biliyorum.

Intel 4. nesil dediğin haswelli bizzat kullanıyorum.i5 4460.Boşta 35 derece gibi bir sıcaklık var, sen 45-50 dereceyi nerden çıkardın?Bu nasıl bir yalancılıktır yahu.Boşta 45-50 derecede çalışan işlemci ancak amdden çıkar.En fazla 65 dereceyi gördüm oyunlarda ki o da kasa tozlu olduğu zaman.65 derecede reset atma gibi bir durum yok.Çok daha yüksek sıcaklıklara kadar yolu var.Stok fan kullanıyorum bu arada.

Neyse ya yoruldum.Çok bariz yalanların neyine cevap yazıyorsam.Adam amd 28 derecede intel haswell boşta 50 derecede çalışıyor diyor.Evet çok tarafsız ve dürüst bir insansın.

yahu bir diyorsun öyle bir diyorsun böyle
arkadaşımda 990 lı anakart vardı windows açılma süresi 5 saniye idi phenom2 x4 955 ile. ne yaptığını bilmiyorum ama ssd sandisk 520 mb falan tam gücündeydi.

yukarıda diyorsun yeni nesil işlemci değiştirmek falan diye, dedim 1551 alırsan kabylake ile değiştirirsin ileride.
kabylakeninde w7 desteği yok. 1 yıl sonra i7 6700'in sıfırı piyasadan silinmeyeceği garantini kimse bilemez.
şuanda sıfır olarak i7 4790 neredeyse stoklarda yok. (1 aydır arıyorum yok.)
ne üdüğü belirsiz internet sitelerinden eski stokları belkide kullanılmış i7 4790 alacak halimiz yok.
1550 sıfır olarak düzgün atx anakartıda yok. gerçekten yok. vatandada yok bulunduğum şehirdede yok.
1 yıl sonra bu intelciler aynısını yapacaklar emin ol.

i5 4460 elime geçti (aşka bir sebepten sattım) kullanmamış değilim stok fanla 49 dereceyi bende gördüm.
amd işlemcileri sıcağa dayanmıyor resetliyor diyen yalan söyler. tabi overclock yapanlar için hiçbirdurum sözkonusu değildir.
ben herşeyin normalini söylüyorum.

pin değiştirme olayı 1 sene sonra intel tarafından olabilir. onu demek istedim herşeyi yanlış anlıyorsunuz.
1551 soketle yola çıkıp 7. nesil beklenmesi hayal bile olabilir.
1 yıl sonra i7 6700 de stoklarda bulunmayabilir.
şuanda 500 liradan aşağı alınabilecek bir skylake anakartı yoktur, sorunsuz arıyorsanız eğer.
ama 265 liraya 200 liraya bile sorunsuz atx amd anakart vardır am3 olarak. sıfır olarak.

yani i3 6100 den ise fx 8350 daha mantıklıdır üç aşağı 5 yukarı fiyatları aynıdır ama.
i3 6100 alanlarda şimdiden pişman oldular 1300 tl'yi bulup i7 alamıyorlar malesef :( 1 yıl sonrada durumları olacağını sanmıyorum.

şu bulunmayan i7 4790 bile 1100-1200 den kapı açılıyor.
ayrıca skylake alıp 50 liralık ağır fanla kullanamayacaksanız maliyet dahada artıyor buda var. sıvı soğutmalar 500 lira gibi fiyatlardan görünce sayfayı resmen terk ediyorum.

ama şuanda varolan hiçbir soğutucu amd işlemcilerde sorun çıkartmıyor.

ha paran varsa amd fx8350 kesinlikle alınmaz. ama 2000 liraya kadar olan bütçelerde i3 alacağına git fx8350 al daha iyi.
r9 380 den sonra darboğaz yapmayacak bir amd işlemcisi şuanda yok.
r9 390 fx 8350 darboğaz yapmaz deselerde hem alınmaz hemde güvenmiyorum.

2 yıl sistem değiştirmeyecek adamın fx8350 işine yarar mı yarar ?
265 liraya atx çok sağlam overclock bile yapılabilen bir anakartı varmı ? var. kısmende olsa overclock yapılabilir ama yapma taraftarı değilim. overclock önermem.
ama bırak 265'i 400 liraya bile atx düzgün skylake anakartı yok :(



Y
9 yıl
Binbaşı

Onu oku bitmiyor anasını satim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

Benim anlamadığım konu bütçe 2000 liraya kadar ise amd diyorsunuz? Anlamadığımdan soruyorum yanlış anlamayın, neden?
Yaklaşık olarak;
i5 6500 : 700
Uygun bir anakart ortalama : 600
Ram değiştirmek zorunda değiliz diye biliyorum. Daha sonra eklenebilir.
Ekran kartı eklersek evet 2000i bulur.
Bu durumda youtube videolarını da düşünürsek daha güncel veya ileriye yönelik bir sisteme geçiş yapmış sayılmaz mıyız?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @marasli_keko_harun