Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
151
Tıklama
2
Öne Çıkarma
AMD Alveo V80 bellek gerektiren görevler için geliyor
E
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

AMD Alveo V80 bellek gerektiren görevler için geliyor
Üretken yapay zekâ teknolojilerinin son 2 yılda adeta patlama yapması yonga dünyasını alt üst etti. Bütün tasarımcılar yatırımlarını bu alana kanalize ederken elbette pastadan en büyük payı Nvidia alıyor. Nvidia doğrudan işlem gücüne yönelik grafik hızlandırıcılar hazırlarken AMD de bellek gücü tarafında pay arıyor.



AMD Alveo V80 özellikleri ve fiyatı



 



AMD iştiraki Xilinx tarafından geliştirilen AMD Alveo V80 işlem hızlandırıcı; yüksek performanslı bilgisayarlar, depolama sunucuları, kenar AI sunucu gibi alanlarda gerekli olan yüksek bellek yüklerini üstleniyor.



Ayrıca Bkz.ABD ve Çin gerginliğine RISC-V feda mı ediliyor?



AMD’nin 7nm Versal XCV80 HBM adaptif yonga setini benimseyen hızlandırıcı, 10848 dijital sinyal işlemci modülü ve çift kanal 32GB HBM2e DRAM barındırıyor. Böylece 820GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor.



Çift slotlu olan hızlandırıcıda 4x QSFP56 ağ slotu, PCIe Gen4 x16 veya PCIe Gen 5 x8 slot, 32GB’a kadar DDR4 slot yer alıyor. 190W enerji tüketimi olan hızlandırıcı 9495$ fiyat etiketine sahip. AMD biraz daha küçük ve orta ölçekli iş alanlarını hedefliyor.




Kaynak:https://wccftech.com/amd-announces-mass-production-of-the-alveo-v80-compute-accelerator-9495-price-tag/

 Haberi Portalda Gör

J
2 ay
Yarbay

amd yaklaşık 60 milyar dolar vererek satın aldı bu firmayı 2022'de. 2023'teki pazarı 135 milyar dolarmış. DR. Lisa SU diyeceksiniz.

AMD announced its acquisition of Xilinx in October 2020, and the deal was completed on February 14, 2022, through an all-stock transaction worth an estimated $60 billion.

Xilinx - Wikipedia

AMD provides solutions for the most important markets and customers in the world with a combined TAM of approximately $135 billion in 2023.

AMD Acquires Xilinx | AMD

Total Addressable Market - Learn How to Calculate the TAM (corporatefinanceinstitute.com)



A
2 ay
Yarbay

AMD full AI Hizlandiricilara yuklenmeli

AI dan senlik 10 milyar dolar kar elde ederse o kari bu bir kısmı ile yapilacak Arge ile çıkacak ürünlerle İnteli piyasadan silebilir

İlk hedef İntelin Business ürünlerini piyasadan silmek olmalı

Nvidia daha güçlü bir sirket ilk inteli yemesi lazım amdnin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.