Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
991
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amazfit Verge Grey (Black) akıllı saat incelemesi
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,
4 gün önce sipariş verip 2 gün önce elime geçen Amazfit Verge Grey hakkında inceleme yazımdır.
Bu konuyu açmamın sebebi akıllı saat araştırması yaparken ürün için yeterli bilginin olmadığını fark etmiş olmam ve ürün hakkında siz değerli DH üyelerini bilgilendirmek istemiş olmamdır.

Ürüne gelince;
Ürün bilindiği üzere 3 renk ile satışa sunulmaktadır. Beyaz, Mavi ve Gri. Fakat bu renkler hiçbir şekilde tam yazılan tonda değil biraz daha farklı renklere kaçan tonlarda. Mesela gri siyaha kaçmakta ve siyah olarak da satılmakta, beyaz rengi ise biraz griye kaçarak pamuk gibi beyaz dediğimiz deyime uymamakta, mavi ise farklı bir tona kaymaktadır. Yani alacağınız renklerin tam o renkte değil, farklı tonlarda olacağı bilgisini vereyim öncelikle.
Fiyat bilgisi ise distribütör veya ithalatçı firma garantisi farkı ve renk seçeneklerine göre farklılık gösteriyor. Mesela ithalatçı firma garantili fiyat 630-800 TL arasında, distribütör garantili üründe ise fiyatlar 700 TL'den başlamakta. Fakat ithalat-ihracat, salgın gibi durumlar yüzünden fiyatlar sürekli değişmekte. Mesela 630 TL olan ürün ertesi gün 700 TL sonraki günlerde 650 TL, 630 TL gibi bir fiyat değişimi yaşadı. Ben ise ithalatçı garantili 628 TL fiyata gri rengini satın aldım. Ertesi gün baktığımda ise 700 TL idi. Satın almak için sürekli fiyat kontrolü yapmak gerekli. Renk için ise kampanya yok ise en ucuzu beyaz renk olarak dikkatimi çekti, ama tabii kampanya vs. olunca diğer renkleri beyaz renginden ucuza alabiliyoruz. Sürekli fiyat kontrolünü tekrar hatırlatıyorum.
Kutu içeriğine gelince akıllı saat, şarj standı ve kullanım kılavuzundan oluşmakta. Şarj için ise standın sadece USB ucu ile bittiğini ve prize takılacak adaptör olmadığını söylemek istiyorum. Belki de bunun sebebi aslında saatlerin prizden değil daha düşük akım veren laptop, bilgisayar vb.den şarj edilmesi gerektiği olabilir.

Gelelim saatin kasa incelemesine,
Saatimiz silikon yani plastik kasaya sahiptir. Fakat plastik insanlara ne kadar itici gelse bile (ki bende almadan önce öyle düşünmüştüm) ürün oldukça kaliteli ve spor görüntüsü veriyor, hiç yadırganmıyor. Kayış olarak ise esnek ve kaliteli. Yani görüntüsü oldukça güzel ve hoş. Tabii ki milyarlar verilerek alınan o süper saat görüntüsünü ve ihtişamını beklememek lazım ama hiçte yadırganacak bir durumu ve basitliği yok, aksine bana göre sportif bir görüntüyle farklı bir güzel görünüyor. Canlısı internetteki resimlerinden güzel yani. Kayış veya kasa çerçevesini farklı renkler de ayrıca satın alarak değiştirmek mümkün ama ülkemizde satışı var mı bilmiyorum, fakat Çin'in malum sitesinde satıldıklarını araştırınca gördüm. Bunları satın alarak kayış veya kasa çerçevesini değiştirebiliyoruz. Ama zor mu-kolay mı, değişimi nasıl yapılıyor bilmiyorum.  En önemli detay ise saatin kasa ebadının biraz ufak olması; yani bileğiniz çok kalın ise saat bileğinizde biraz küçük görünebilir. Ayrıca kasası biraz kalın ve bu da saati biraz basitleştiriyor maalesef. Ama zamanla buna da alışıyorsunuz. Saat oldukça hafif; kolunuzda var mı yok mu belli bile olmuyor fakat bazı ölçümler için biraz sıkı takmanız gerektiğinden hissediyorsunuz takılı olduğunu, hele kolunuzdan çıkarıp elinize aldığınızda hiçbir şey tutmuyor gibi hissettirecek kadar hafif. Saat suya ve toza dayanıklı IP68 sertifikasına sahip olsa da asla deniz, havuz, duş gibi yerlerde kullanmamanız gerekmekte, aksine telefonu nasıl az yağmurda çıkarıp kullanıyorsak işte o sertifika anca buna izin veren bir sertifika, ayrıca sporda terlemeye de dayanır. Ama öbür türlü durumlardan; yani duş, havuz vb. saatin dahili mikrofon ve hoparlörü açıklarından su almaması için sakınmamız gerekiyor. Hatta el yıkarken de çıkarılması tarafımca önerilir hele ki bu salgın yüzünden aşırı yıkadığımız düşünülünce. Oldu ki saati kolumuzda unutup suya girdik diyelim, en kısa sürede çıkmalı çıkamıyorsak ta asla düğmesine basmamalıyız ki içeri su almasını azaltalım. Ekran özelliği ise 1.3 inç Amoled Corning Gorilla 3 dayanıklılığa sahip. Ama tabii ki büyük darbelerde ne olabilir; ne kadar dayanır; ekran hasarlanmasa bile piksel kaybı, piksel hasarı, dokunmatik hasarı ne kadar olur buna yorum yapmak zor. Saatimiz de kasasının sağ tarafında 1 adet turuncu renkte tuş bulunmakta ve bu tuşa basıldığında sadece kapalı ekranı ve dokunmatik kilidini açma görevi görmektedir. Yani uyuyan bilgisayarı tekrardan açmak gibi saatte de aynı görevi yapıyor. Ayrıca saat kasamızın sol tarafında dahili hoparlör ve sağ tarafında dahili mikrofon bulunmakta.

Gelelim saatin genel ve kullanım özelliklerine,
Saatin ekranı, saat boyutunun küçük olmasından dolayı biraz ufak kalabilir. Ama bu durum menü kullanımı kolaylığından dolayı bir sorun teşkil etmiyor. Yani bir yere tıklamak gerekirken yanlış yere basmıyorsunuz. Ama tabii ki ekran simge ve yazıları biraz ufak kalıyor; yine de bu bir sorun teşkil etmiyor. Ekran parlaklığı ve canlılığı oldukça yeterli ve güzel, resmen can alıcı güzelliğe, netliğe ve parlaklığa sahip ve memnun edici. Ekran parlaklığını manuel ayarlayabiliyoruz, ayrıca otomatik ayarlama seçeneği de mevcut ki bunu seçince ekran parlaklığını kendimiz de ayarlayabilir iken saat ortam ışığına göre parlaklığını kendisi de ayarlıyor. Bu yüzden güneşte görünümü yeterli. Ekranda parmak izi kalması konusunda ise oldukça tatminkar ama yine de yok diyemem, saat tam siyah yani canlanmamış iken parmak izleri biraz belli oluyor fakat olmayan dokunmatik bir cihaz yoktur herhalde; sadece kalite farkından az bırakma vardır ki bu konuda saatimizde bence son derece başarılı. Ekran koruyucu takılabiliyor ama parlaklığı ve parmak izi kalmasını hatta dokunmatiği nasıl etkiler bilmiyorum, fakat koruma sağlayacağı ve takılması gerektiği tarafımca tavsiye edilir. Ben daha ekran koruyucu satın almadım ama gerekli diye düşünüyorum. Saatimizin menü akışı yeterince seri ve yeterli seviyede memnun edici, yani sizi uzun süre bekletmiyor ve uygun hızda tepki vererek menü arası geçişlerini, rehber kişileri geçişlerini veya uygulama açılışlarını hızlı şekilde yapıyor. Örnek verecek olursak dandik tv'lerde kanal değiştirirken kumandadan bastığımızda kanalın açılmasını uzun süre beklerken, kaliteli tvlerde kanal hemen açılıyorsa saatimizde kendi tepkilerini hızlı bir şekilde veriyor. Tabii bu zamanla eskidikçe veya yeni updateler, özellikler yüklendikçe yavaşlar mı bunu bilemiyorum. Yorum size kalmış. Ekran dokunmatiğine gelince oldukça güzel ayarlanmış, hatta kusursuz, ne her tıklayışta kolayca hissedecek veya sağa sola çarpınca, el değince saçma sapan yerlere girecek basitlikte ( mesela bazı telefonlar öyledir, tuş kilidini kapatmadan cebinize koyarsınız bakarsınız kendi kendine birini aramış, mail atmış, programlar açmış )  ne de açmanız için sizi uğraştırıyor. Yani dokunmatiği ve hissi gayet memnun edici, başarılı.

Saatin ekran ve özellikleri
Saatimiz de 1 adet saat ekranı, 1 adet menü ekranı, 1 adet kısayol ekranı ve 1 adet bildirim ekranı bulunmakta. Detaya girecek olursak saatin ilk canlanma ekranı saat ekranı, bu ekranı sola çekince menü ekranı, üste çekince bildirim ekranı, aşağıya çekince kısayol ekranına ulaşıyoruz. Yalnız burada ince bir nüans bulunmakta. Saat ekranını sola doğru çekince direk menü ekranı çıkmakta ya, işte bu 2 ekran arasına telefonumuzdaki programdan 2 adet widget yani kısayol ekleyebiliyoruz. Yani sıralama saat ekranı, widget ekranı, widget ekranı, menü ekranı oluyor. Bu widget ekranları menüye girerek programı seçmek yerine programa buradan kısayol ile direk ulaşmamızı sağlıyor, mesela ben ilk widgeti arama, 2. yi ise spor seçenekleri olarak seçtim, saatimi ilk sola çekişimde direk arama menüsüne, diğer çekişimde yapılacak spor menüsüne, diğer çekişimde menü ekranına ulaşıyorum. Menü ekranında arama menüsüne de girebiliyorsunuz ama widgetten kısa yolla daha kolay ve hızlı giriyorsunuz. Yani o iki ekran kısayol olarak ayarlanıyor. Fakat bir sistem hatası mıdır ya da ben mi bilmiyorum ama spor seçim menüsünü widget olarak ayarlamadığımda menüde yerini bulamadım, yani widget ayarlamadan spor seçim menüsüne giriş yapamadım, buna dikkat ederseniz sevinirim.

Gelelim ekranlara;
Saat ekranı, 23 adet farklı görünüm, renk ve özellikte olan watchface'e sahip. Bunları kendiniz saat üzerinden veya telefonunuzdaki programdan seçerek değiştirebiliyorsunuz. Her watchface in görüntüsü, içerdiği bilgiler veya gösteriş şekilleri farklı. Bu ekranı kendi görmek istediğiniz verilere, hoşunuza gitmesine, saati dijital veya analog görmek isteğinize göre kendi seçminizi yaparak ayarlayabilirsiniz. Telefona yüklenen farklı programlardan farklı watchface'ler yükleyebiliyorsunuz. Fakat başka boyutta olursa görüntü düzgün olamayabiliyor. Ben bir programdan yüklemiştim, mesela adım simgesi ile adım sayısı üst üste geliyor ve görünmüyor yazılar, bilgiler kötü görünüyordu kaldırdım. Ayrıca çok aramama rağmen kendi fotoğrafımızı veya seçtiğimiz fotoğrafı saat ekranı olarak kullanmamızı sağlayan program bulmadım. Yüklenen watchface'i saatten silmek için ise saati fabrika ayarlarına döndürmek gerekiyor; bunu unutmayalım. Bu da baştan  saati telefona tanıtmak, ayarlama, kurulum vs. bir sürü uğraşa sebep oluyor. Bilgisayardan watchface silmeyi denemedim; bilen arkadaş var ise bu konuya cevapla ekleyebilir.

Kısayol ekranı, kısayol tuşları yanısıra saat telefona bağlı mı değil mi bilgisini, saatin şarjını, hava sıcaklığını, tarih ve gün adını gösteriyor. Kısayol tuşları ise sessiz mod, uçuş modu, bildirim almamayı sağlayan uyku modu, parlaklık ayarı menüsüne giriş kısayolu tuşu, saati kapatma veya restart menüsüne giriş kısayolu tuşu ve ayarlar menüsüne giriş kısayol tuşundan oluşuyor. Bunları değiştiremiyorsunuz.
DEVAMI AŞAĞIDA...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulutsamir -- 29 Nisan 2020; 1:56:5 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bildirim ekranı ise telefonunuzdaki programda ayarladığınız programlardan telefonunuza gelen bildirimleri, telefonunuzdaki cevapsız çağrı bildirimlerini, mesaj bildirimlerini ve saatin size gönderdiği bilgi bildirimlerini görmenizi sağlıyor. Bunların hepsini görüp içeriğine kadar okuyabiliyorsunuz ama hiçbirine cevap veremiyorsunuz. Mesela 3 cevapsız çağrı bildirimi varsa girip kimlerin olduğunu görebiliyor, sosyal medya veya ünlü platformdan gelen veya normal mesaj varsa bildirimi görüp içine girip okuyabiliyorsunuz, veya bir programdan size örneğin indirim var diye bildirim gelirse içeriğini mesaj gibi okuyabiliyorsunuz. Ben her programı ve telefon özelliğini yönlendirdim, program, alışveriş sitesi programları, sosyal medya bildirim ve mesajları, oyun bildirimleri her şeyi okuyabiliyorum, mesela haberden gelen başlığı okuyorum, fakat içeriği okuyamıyorum, örnek olarak haber 4 gün sokağa çıkma yasağı diyelim, saatten "4 gün sokağa çıkma yasağı devlet onayladı" gibi manşeti okuyabiliyorum ama tabi içeriği yok. Ama bildirimleri gerçekten harika; her şeyden haberiniz oluyor; gerekli ise kalkıp telefonu alıp haberi okuyor; önemsizse sallamıyorsunuz. Sosyal medya mesajlarını, mail, telefon mesajı okuyabiliyoruz. Yani kısacası her bildirim güzel ve mesajlarını da okuyabiliyorsunuz. Cevap gerekmedikçe ve çok önemli değilse bu size yeterli oluyor, telefona gitmiyorsunuz bile. Bildirimleri tek tek veya hepsini birden saatten silebiliyorsunuz. Fakat saatten silmeniz telefondan silmiyor. Buda biraz sıkıntı oluyor. Mesela ünlü sosyal medyadan 3 mesaj okudunuz ve saatten sildiniz, telefona gitmediniz telefonda duruyor. Saatler sonra tekrar oradan 3 yeni mesaj daha alırsanız; telefondan silinmeyen önceki mesajlarla birlikte toplam 6 mesaj geliyor ve hepsini tekrardan okuyorsunuz. Diğer handikap ise aynı programda farklı kişilerden mesaj gelse de hepsini 6 yeni mesaj bildirimi diye alıyor ve bildirime girince hepsini birlikte alt alta okuyorsunuz. Kişilerin ismi görünüyor o yüzden bu konuda sıkıntı oluşturmuyor. Tek sıkıntı günümüzde birçok grup mesajları kullandığımız için grupta bizde kayıtlı olmayanların mesajı var ise sadece numara yazdığından hangi gruptan olduğu karışabilir. Ama buda aşılıyor sıkıntı yok. Gelen her bildirimin hangi programdan, mesaj ise kimden geldiğinin bilgisi yer alıyor bu da çok iyi. Ayrıca saat kendi bildirimlerini de buradan size yapıyor. Benim şu zamana kadar gördüğüm bildirimleri dışında bildirimleri de olabilir ama ben daha görmediğim için yorumum yok. Gördüklerim ise; herhangi bir update-güncelleme yaparsak saate, bu güncelleme yapıldı diye bildiriyor. Eğer çok oturursak; kalk yürü çok hareketsiz kaldın gibi bir bildirim yapıyor, ama bunla 1 kez karşılaştım, şarjı %15'e düşünce low battery ve %5'e düşünce şarjım %5 telefonla bağlantıyı kestim bildirimi veriyor. Yani burada anladığımız; saat hareketsiz kalırsak bizi uyarıyor kalk hareket et spor yap gibi, veya batarya %15'e düşünce düşük batarya uyarısı veriyor, %5'e düşünce de telefonla bağlantısını kesiyor sadece saat olarak kalıyor, bildirim almıyor senkronizasyon yapmıyor. Ayrıca başka programlarla su iç, telefondaki haritalardan navigasyon tarifi ( mesela 400 m sonra sola dön diye kocaman ekranda yazıyor ) tarzında farklı bildirimlerde var. Ayrıca bildirim aldığımızda saat hem bip gibi sesli uyarı ve titreşim de veriyor isterseniz bu uyarıları kapatabiliyorsunuz. Sessiz mod yani.
DEVAMI AŞAĞIDA...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulutsamir -- 29 Nisan 2020; 1:56:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Binbaşı

teşekkürler inceleme için. mikrofon kalitesi nasıl, hoparlörü nasıl?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Menü ekranına gelince, bu ekran saatteki programlara ve ayarlara girmemizi sağlıyor. Hepsi hakkında bilgiler aşağıda yer alıyor.

Programlar olarak,
----Health yani sağlık programı, bu program attığımız adımı günlük olarak sayıyor. Her gece 12'de de adımı 0'layıp baştan saymaya başlıyor. Ama sayımı ne kadar doğru bilinmez. Bazen fazla saydığını hissediyorum fakat öyle saati sallayınca bile oturduğumuz yerden adımda saymıyor. Bu menüde günlük adım sayısını, detay olarakta günün saatlerinde kaç adım attığımızı grafik olarak, ayrıca haftalık olarak adım grafiğimizi görebiliyoruz. Fakat ben saati alalı hafta olmadığı için bu grafiği daha göremiyorum. Kısaca health menüsü iyi fakat doğruluğu konusunda yorum yok. Ayrıca telefon programından belli hedef seçip, hedefe ulaştık mı veya ne kadar kaldı hem saat ekranından hem de telefondaki programdan takip edebiliyorsunuz.
----Heart rate yani kalp atışı programı, kalp atışımızı bu programa girdiğimizde o an ölçüyoruz. Ölçüm yaklaşık 15-20 saniye sürüyor ve kaydediyor. Ayrıca ölçüm analizi istersek size değerin limit içi olup olmadığını söylüyor. Mesela analizde soruyor; dinleniyor musun çalışıyor musun, modun ne üzgün mü mutlu mu normal mi, sonra bu bilgilerle limit içi olup olmadığını söylüyor. Ama tabi ölçümü ne kadar doğru ve hassas bir yorumum yok. Ölçümlerini grafik olarak sana gösteriyor. Mesela şimdi ölçtüm 93 çıktı, önceki 64, ondan önce 106 vs. grafik olarak gösteriyor. Ayrıca menüsünden daha önceki ölçümleri de tarihi ile birlikte grafiksiz görebiliyorsunuz ki bu grafikten daha eskilere gidiyor ve detay olarak tarihte belirtiyor. Bir diğer özellik ise otomatik modu var bu ölçümün. Yani otomatik modu açıyorsunuz, belli zamanlarda sizden habersiz olarak saat kalp atışınızı ölçerek grafik oluşturuyor ve grafikten siz bilgi alabiliyorsunuz. Bu da çok iyi özellik. Yani kısaca kalp ölçümü menüsü güzel ama ne kadar doğru yorum yok.
----Sleep yani uyku programı, kusura bakmayın ama geceleri uyurken takmadığım ve gündüz de uyumamış olduğum için bu konu hakkında bilgim yok. İleride bilgim olursa, saatle uyursam editlerim.
----Aktivities yani aktivite programı, maalesef salgın yüzünden bu konuda da bilgim yok. Programı açınca, aktivite yok koşmaya başla yazıyor. Evde ne kadar koşsamda devreye sokamadım, belki arızalıdır saatimde. Belki de spor modu seçmeyle bilgi topluyor saklıyordur, ileride editlerim eğer çalışırsa; malum salgın ne spor yapıyoruz ne yürüyüş evde tıkıldık kaldık.
----Phone yani görüşme özelliği, saatten konuşma-arama yapmamızı sağlıyor ki harika bir özellik. Menü içinde saatten telefon rehberinize ulaşıp istediğinizi arayabiliyorsunuz; hatta tuşlar ile kendiniz bir numara girip arayabiliyorsunuz. Ayrıca arama kaydını tutuyor, buradan kontrol edip arama da yapabiliyorsun. Telefon rehberi çok hızlı ve akıcı, kişiyi kolayca buluyorsunuz. Şu yanlış anlaşılmasın; telefonunuza hiç dokunmadan saatten, telefonda bulunan rehberinize girerek arayabiliyorsunuz veya saatten tuşlama yaparak. Telefona hiç ihtiyacınız yok yani. Tabi telefonun saate bağlantı yapacağı mesafede olması gerekli. Malum sosyal programlardan arama-cevaplama yapamıyorsunuz, fakat telefonu açmazsanız oradan cevapsız çağrı bildirimi alıyorsunuz saatten. Yani sadece sim kart araması ve konuşması yapılıyor. Diğer programlarda sadece cevapsıza düşerse saate cevapsız arama bildirimi geliyor. Tabii ki sim kart aramasına cevap vermezseniz onunda cevapsız bildirimi düşüyor. Gelen aramayı ise saatten açıp konuşabiliyor veya reddedebiliyorsunuz. Tabi reddetmenizde hazır kalıp mesajlar gitmiyor; ben seni sonra ararım gibi. Ama telefona yüklenen farklı programlar ile olabiliyor. Ayrıca saatten gelen aramayı sessize alabiliyoruz yani telefonun ve saatin çalmasını engelliyoruz. Evet saat siz arandığınız da çalıyor ve buda güzel özellik ayrıca titriyor da. İsterseniz sessiz mod ile kapatabiliyorsunuz veya titreşimi sadece kapatabiliyorsunuz. Gelelim asıl konu hoparlör mikrofon performansı. Fazla bir şey beklemeyin ama iyi, mesela markette elim dolu iken eşimi arayıp şundan ne kadar alayım diye soruyorum ve anlaşıyoruz. Sesin iyi geldiğini söylüyor ve bende saati yüzüme yanaştırarak duyuyorum. Araba sürerken elim direksiyonda rahat konuşabiliyoruz. Sessiz ortamda da gayet güzel ses gidiyor. Yani performans ultra değil ama iş görür. Tabi gürültülü yerde ve önemli görüşmeleri yapmamanızı tavsiye ederim, görüşmede yanlış anlaşılma olmaması için. Saatten konuşurken, bir sebepten dolayı telefondan konuşmaya devam etmek istersek, saatte ki ekrandaki butona basarak görüşmeyi kapatmadan görüşmeye telefondan devam edebiliyoruz. Yani telefon görüşme özelliği harika bir özellik ve yeterli. Tabii ki yukarıda bahsettiğim sim kart, telefonumuzda bulunan sim kartımız. Ayrıca başka bir sim karta gerek yok, zaten saatte sim kart takılacak yer de yok.
----Music yani müzik dinleme özelliği, bunu karıştırma olmadan önce açıklayayım, bu telefonla alakalı değil yani oradaki programları yönlendirmiyor. Saatimize bilgisayardan müzik atıyoruz ve saatin hoparlöründen istediğimiz zaman dinliyoruz; aynı MP3 player gibi ve sesi yeterli; tabi basa tize doymaya değil; odada otururken, yatakta uzanırken, işte çalışırken hafif melodi istersek. Saat hafızası 4 GB ama kendi programları 2 GB yer kaplıyor, size de müzik atmak için 2 GB kalıyor. Bu da boyuta göre 20-50 şarkı edebilir. Player a gelince ses kontrolü yapabiliyoruz, bir sonraki veya bir önceki şarkıya geçebiliyoruz, listeyi sıradan, karışık veya tek şarkıyı sürekli çal diye ayarlayabiliyoruz. Fakat şarkının nakaratını dinleyeyim, başını geçeyim diye bir durum yok. Şarkıya müdahale yok; baştan sona kadar çalıyor, en kötü sonraki şarkıya veya bu şarkının başına geçebiliriz. Ayrıca listeden şunu dinleyeyim diye seçemiyoruz çünkü listeyi görmüyoruz bile. Sadece player'da sonraki-önceki şarkı yaparak istediğimiz şarkıyı bulabiliriz. Ve saatte görüşme hariç başka bir şey yapsak bile veya saat karanlıkta olsa dahi player biz programa girip pause yapana kadar çalmaya devam ediyor. Yani playerdayım başka bir şey yapamam diye bir konu yok. Aç şarkıyı; sen saatte başka şeyle uğraş, tabii telefon görüşmesi hariç. Ya da saat karanlık modunda kalsın, player devam ediyor çalmaya. Bu programda bir harika. MP3 atmak ve silmek için saati stant ile bilgisayara bağlıyarak içindeki music dosyasında işlem yapıyoruz, yani çok kolay.
----Weather yani hava durumu programı, saatin konumundan ve hava durumundan aldığı bilgi ile hava durumunu gösteriyor hem de haftalık olarak. İçerdiği bilgiler ise günler, her gün için hava parçalı bulutlu-yağışlı vs., her gün için en düşük ve en yüksek sıcaklık tahmini ve konum. Buradaki detay anlık bilgiyi vermiyor, size haftalık tahmini gün gün veriyor. Anlık hava durumu için ya seçtiğiniz saat ekranı watchface'ine , orada yoksa kısayollar ekranına bakmanız gerekiyor. Yani anlık için saat ve kısayollar ekranı, ama yarın için programa bakman gerekiyor hava durumu konusunda. Ama yarın başka bir yere gideceksen oranın konumu saatte olmadığı için telefondan seçmen lazım falan. Yani bu programa pek gerek yok ama konum ayarını halledersen ki telefona yüklediğin programdan manuel seçebiliyorsun, mesela yarın İzmir'e gideceksin, İzmir'i seçersen o zaman güzel. Yani telefonda ki konum ve hava durumu bilgisine bakabiliyorsun.
----Alarm programı, alarm kurup uyanmanızı sağlıyor, ama en önemli özelliği çoğu saatte olmayan hoparlörü sayesinde diğer saatler sadece titrerken bu arkadaş melodi çalıyor. Ses düzeyi ayarlanabiliyor, saat yüzünden evdeki diğerleri uyanır mı korkunuz olmasın. Yani uyandırma konusunda başarılı.
----Find phone yani telefonu bul özelliği, telefonunuzu bulamıyorsanız saatten telefonu çaldırıp telefonu bulmanıza yarıyor. Ayrıca telefondaki programdan saati çaldırıp saati de bulabiliyorsunuz. Fakat tabii ki iki cihaz da birbirine bağlı ve mesafe limiti içerisinde olmak zorunda, kalkıp evden markette düşürdüğün telefonu çaldırıp bulamıyorsun.
----Timer programı ise ayarladığınız bir süreyi geriye 0'a doğru sayıyor. Mesela 3 dakika 15 sn. ayarlı 3:15 ten geri sayıyor. Pause etme-durdurma özelliği var. Pratik program ama nerede yarar demeyin, çoğu insan işinde veya bir muhabbette ihtiyaç duyabiliyor.
----Stopwatch yani kronometre programı ise ileri salise, saniye, dakika olarak sayıyor. Galiba koşu-spor ile uğraşanlar için yararlı. Çünkü tur düğmesi de var. Saatte olması pratik.
----Compass yani pusula programı, ne kadar doğru ve hassas bilinmez ama gerekli bir program. Ayrıca pusulanın detayına girersek saat kendi sensörleri ile o an ki enlem, boylam, rakım ve hava basıncı bilgilerini de gösteriyor . Buda spor yapanlar için yardımcı olabilir. Sensörler ile başarılı program.
----Menü ekranında ayrıca ayarlarda bulunuyor, bu bölüm saat bilgisini daha güzel anlatacak size, ama önce biraz bilgi vereyim. Öncelikle saat dili İngilizce, bütün menü, ayarlar her şey İngilizce yazıyor. Ne zaman Türkçe olur, yazılım gelir mi bilmiyorum, fakat Türkçe karakterli bildirim geldiğinde sorunsuz okuyorsunuz. Ğ yerine ?, Ş yerine +& gibi simgeler görmüyoruz. Hem ses hem titreşim mevcut saatimiz de bildirim, arama zamanı hem sesli hem titreşim uyarısı veriyor. Ekranı sürekli açık değil, uyandırmak gerekiyor yani sürekli ekran görünmüyor, buda şarj için ideal. Ayrıca telefonda ki malum programlardaki şarkıları-videoları ileri geri almanızı, durdurmanızı vb. sağlıyor, ama bunlar yine telefondan dinleniyor telefondan malum müzik programı gelsin saat hoparlöründen çalsın yok; ben böyle sandım. Ama kendi MP3 player'ı olduğu için sıkıntı yok.
DEVAMI AŞAĞIDA...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulutsamir -- 29 Nisan 2020; 1:56:58 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @antrepocu
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Ayarlar menüsüne gelince,
İlk olarak bizi bağlantı karşılıyor, wifi ve Bluetooth, yani saati telefondaki programda şifresini girerek evinizin wifi'na bağlıyorsunuz ama sevinmeyin; bu sadece saate güncelleme yapmaya, saat telefon arasında bilgi senkronizasyonu yapmaya ve telefondan saate müzik watchface atmaya yarıyor. Yani internete veya sosyal medyaya saatten giremiyorsunuz. Tabi bunu yapan rom veya programlar vardır belki, araştırmak lazım. Bluetooth ise herhalde kulaklık vs. bağlamaya yarıyor. Ama denemedim bilmiyorum. Aracımda deneyebilirim beki, bir bilgim olursa editlerim.
--Genel ayarlar ise saatle ilgili ayarlar, mesela dil seçimi; ama maalesef Türkçe yok, İngilizce, Almanca vs. bulunuyor. Saat formatını 12 veya 24 olarak seçebiliyoruz. Rahatsız etme modu var. O an için rahatsız etme yapabiliyoruz, bildirim veya çağrı bile gelse titreşim veya sesli uyarı yapmıyor. Ayrıca rahatsız etme modunda kendi istediğimiz saat aralığı kurabiliyoruz. Mesela ayarlayıp gece 12'den sabah 8'e kadar biz uyurken saat otomatik sessiz moda geçiyor ve bildirim gelse de ses-titreşim yapmıyor. Uçuş modu var telefon gibi oluyor, bildirim de almıyor. Bunu da otomatik saat aralığında ayarlayabiliyoruz. Ses ayarı ve ses seçimi var, sesin yüksekliğini arama çalarken, MP3 ve alarmda ayarlayabiliyoruz; ayrıca alarm ve aramalarda kendi içinde olan hazır melodilerden seçerek melodiyi değiştirebiliyoruz. Bildirim tonu ise tek ve bip şeklinde. Titreşim ayarı ise 3 adet, az orta ve yüksek olarak ayarlayabiliyoruz ve çalarken, bildirimde uyarıda titreme veya kapalı olmasını seçebiliyoruz. Titreşim orta seviye ideal, rahatsız etmiyor. Ekran parlaklığı ayarı, hem kendimiz ayarlayabiliyoruz ayrıca otomatiği seçersek saat sensörleri ile ekran parlaklığını çevre ışığına göre kendisi ayarlıyor.
--Seçenek ayarları ise saat kullanımı ile alakalı ayarları kapsıyor ve saati çok pratik bir cihaz yapıyor. İlk ayarın adı 2 tık ayarı. Detaya girersek ekran açık olsa bile, görsek bile kilitli oluyor ve dokunsak bir şey yapamıyoruz. Ekran kilidini açmak için kasanın sağında bulunan düğmeye basmak gerekiyor ama bu ayarla bunun yerine ekrana 2 kere tıklayarak ekran kilidini açabiliyor ve işlemlere devam edebiliyoruz. Diğer ayar ise ekran uyandırma ayarı ki saatimiz sürekli açık ekrana sahip değil; yani belli bir süre işlem yapılmayınca hem ekran dokunmatiğini kilitliyor ki üstte nasıl açılacağını anlattım, hem de ekranı kararıp kapanıyor. İşte buradan Off screen mode ayarı ile telefon ekranı kapalı olsa dahi saati görmemizi sağlıyor. Yani sadece saati görmek istiyoruz ama ekran kapalı ve elimiz dolu, saatin ekranını uyandırmaya gerek yok, saati ekran karanlık olsa bile saate bakınca görebiliyoruz. Ama bu özellik çok güneş altında ne kadar verimli bilmiyorum, fakat çok güzel bir özellik. Ayrıca twist özelliği var ki hani elimiz dolu saate bakınca görüyorduk ya uyandırmadan saati, bu sefer kaç adım attığımızı merak ettik diyelim; işte saati kolumuzda çevirince otomatik ekranı canlanıyor ve saat ekranını görüyoruz. Yani ekran kapalı siyah iken, kolumuzu çevirince saat ekranı canlanıyor ve saatin tepkimesi de 2 sn. kadar yani yeterli hızda. Ama not olarak; dokunmatiği açılmıyor, yani işlem yapamıyoruz, sadece saat ekranını görüyoruz ki güzel özellik ama bende kapalı😀. Watchface ayarından ise daha önce bahsettiğim, saat ekranında görmek istediğimiz 23 adet watchface'i buradan seçiyoruz. Ayrıca saat ekranına uzun süre dokununca da, bu watchface seçim menüsüne kısayoldan gelip, değiştirebiliyoruz. Wear habbit menüsü ise saati hangi kolumuza, sol mu sağ mı, taktığımızı seçiyoruz ki; bunu ve dil ayarını ilk kurulumda da yapabiliyoruz. Ve açıkça ne işe yarıyor sağ veya sol kolda olması bilmiyorum. Sport reminding ise sporu otomatik başlama ve kapatma özelliği, ama ben spor yapmadığım için bilmiyorum çalışıyor mu, galiba yürümeye başlayınca spor menüsünü açayım mı diye soruyormuş, ama bende yapmıyor belki bozuk. Seçenek ayarları da bu kadar ve yeterli bence.
--Diğer ayarlar ise saat bilgilerini mesela attığımız adımı, yaktığımız kaloriyi vb. telefonla senkronize etme, saati kapatma, restart ve fabrika ayarlarına döndürme seçenekleri, üreticiye bilgi vererek geliştirmeye yardımcı olma seçeneği, saat üretici-model vb. bilgileri görme ve update etme yani güncelleme yapma ayarları. Ayarlar bölümü böylece sona erdi. Ve saat gerçekten güzel.

Spor seçenekleri ise koşu, yürüme, bisiklet, koşu bandı, spor salonu bisikleti, eliptik bisiklet, tırmanış, doğa koşusu, kayak, tenis, futbol, ip atlama, serbest egzersiz olarak ayrılıyor. Ama salgından dolayı hiçbirini yapmadığım için bir bilgim yok kusura bakmayın.

Genel olarak; saat dili İngilizce ama kullanımı kolay ve Türkçe karakterlerde sıkıntı yok; oldukça hafif; malzemesi silikon; sağlamlık ve görünüş kalitesi orta; kasa çerçevesi ve kayışı değişebilir; içerisinde 23 adet watchface var; hoparlörü sayesinde saate MP3 atarak dinleyebiliyoruz; sim karttan konuşma ve arama yapabiliyoruz hem telefon rehberi hem de numara girerek; sim kart olarak telefondaki sim kartı kullanıyor, ayrıca sim kart takılacak bir yeri yok; gelen arama cevaplayabiliyoruz-reddedebiliyoruz; sosyal medya arama ve konuşması yok; hava durumu anlık ve haftalık görebiliyoruz; attığımız adım-yakılan kalori-çıkılan basamak sayısı vb. bilgisi görebiliyoruz; sessiz modu-uçuş modu-bildirim almama modu var; dokunmatiği güzel, ekranı parlaklığı güzel, sürekli açık ekran değil fakat saati sürekli görebiliyorsunuz veya Twist ile ekran hemen açılıyor ve tepkimesi güzel; 13 spor modu var; adım sayar var; kalp atışı ölçümü ve takibi, otomatik kalp atışı ölçümü var; uyku takibi var; alarmı var hemde sesli uyarı ile; telefonu bul, saati bul var; kronometre ve timer, enlem-boylam-hava basıncı-rakım bilgisi, pusula var; GPS var.
GPS konusunda ise GPS koşu-yürüyüş vb. yaparken saatteki spor modlarını seçip açınca, telefondaki haritalar ile eşleşerek başlangıç ve bitiş yerinizi, gitmiş olduğunuz rotanızı telefondaki programda gösteriyor. Ama durduğunuz yerde spor seçmeden konum bilgisini saatten veya programdan alamıyorsunuz.

Programlara gelince; ben orijinal programı amazmod'u kullanıyorum, saati kurarken saatte çıkan quar kodunu bu programda telefon kamerasından tarayarak telefonla saati eşleştiriyoruz. Bu programdan adım-kalori-uyku gibi sağlık aktivitelerinizi takip edebiliyorsunuz ama bilgiyi güncel tutmadığı oluyor. Yani saat 1000 adım derken program hala 300 diyor ama bu sorun programı yenileyerek çözülüyor. Programdan hedef adım, hedef kalori, hedef uyku vs. ayarlayarak saatten takip yapabiliyorsunuz. Ayrıca programdan seçerek saat watchface değiştirebiliyorsunuz, fakat yine saatte yüklü olan 23 adeti seçebiliyorsunuz. 2 adet widget'i buradan seçerek saatte açıyorsunuz ki bende telefon ve spor modları açık, yukarıda yazdığım gibi. Saat bilgileri, versiyon, saat şarj gibi bilgileri programdan da görebiliyorsunuz.
Gelelim diğer programlara;
notify and fitness ile çalışıyor ama ücretli, bu program da su iç bildirimi gibi ekstra özellikler de var ama karışık geldi bana, ayrıca mesajlara hazır mesajlardan cevap yollayabiliyoruz.
mi fit ile eşleşmedi zaten amazfit verge seçeneği programda yok.
Wear OS maalesef saati bulamıyor ve kullanamıyoruz.
Ve en önemlisi watchdroid programı. Saate de telefona da ayrıca program kuruyoruz. İşte bu program ile saatimiz harika oluyor ama kullanım zorlaşıyor. Nasıl diyeyim bu program saatin içinde 2. bir program oluyor ama senkronizasyonu düzgün ayarlamazsanız gelen 1 bildirimi hem saat programından hem de buradan aldığınız için aynı bildirim 2 kere geliyor, bu da zamanla adamı sıkıyor. Orijinal programı kapatırsanız iş karışıyor ve watchdroid'in saatteki görüntüsü çok demode, o yüzden ben kaldırdım. Saate eklenen özellikler ise öncelikle mesaj ve sosyal medyadan gelen mesajlara cevap yazabiliyoruz, hazır mesaj yollayabiliyoruz, navigasyon bildirimleri geliyor, sosyal medya aramalarını yanıtlayıp konuşabiliyoruz fakat kendimiz arayamıyoruz, telefon kamerasından komutla uzaktan resim çekebiliyoruz ve saat ekranımızı beyaz halde fener olarak yakıp kullanabiliyoruz. Bu özellikler ile saatimiz aslında harika oluyor, hepsi harika ama ben sildim; neden mi? Öncelikle cüzi miktarda ücretli ve ben pro'yu satın aldım. Ama yine de sildim; öncelikle cevap yazarken ekran ufak olduğu için pek güzel ve kolay olmuyor, farklı yerlere bas düzelt vs. uğraş istiyor, ayrıca klavye ölçüsünü ayarlamakta zor, ama en önemlisi aramalar ve bildirimler karışıyor, üst üste aynı olan bildirimler ve aramalar geliyor, işler biraz karışıyor; işte bu yüzden sildim arkadaşlar. Silmek için ise saati fabrika ayarlarına döndürmek gerekiyor.

Asıl konu ve en önemlisi şarj, stand ile şarj olması eksi çünkü standı cebine koyup gidemezsin gitsen de cebinde stand, adaptör çıkmıyor kutudan bu da eksi herkeste bilgisayar yok, ama şarj olma süresi çok kısa 1-1,5 saatte doluyor, şarj bitme süresi için ise bir şey diyemiyorum, 5 saatte %20 düşmüş sadece. Böyle herhalde en az 3 gün gider ama bu konular şans işidir, birazda kurcalama ,her bildirimi almakla alakalı ama üründe 5 gün dayanacağı yazıyor, benimki o kadar gitmez gibi çünkü telefonda ki her programın bildirimi açık, müzik dinliyorum, ama şu notu söyleyeyim gece %49 iken bıraktığım saati sabah %30'da aldım ve oda 2 saatte bitti müzik derken. Şarj ettim sadece bildirim okuyarak 5 saat sonra %80, 12 saat sonra %65'e düşmüş. Artık siz hesaplamasını yaparsınız.

Yazı uzun ama detaylı arkadaşlar, ben alırken böyle bir yazı bulamadım mesela. Hatam olduysa lütfen düzeltin. Herkese teşekkürler, sorularınıza elimden geldiğince cevap veririm.
Son not: Ürün tamamıyla f/p ürünü ve parasını sonuna kadar bence hakediyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulutsamir -- 29 Nisan 2020; 1:59:35 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.