Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
251
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Alternatif Kariyer: Quantum Bilişim (Fizik Bölümü)
S
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Quantum bilişim gittikçe büyüyor ve ne yazık ki ülkemizde bırak gelişmiş elamanı düzgün akademisyen bile yok. Eğer fizik okumak istiyor ve ama endişeleriniz varsa bu alana yönelebilirsiniz. Sonucunu hemen alamayacaksınız ve doktoraya kadar çalışma yapmanız gerekecek ama zamanı gelince top yeteneklerden biri olacaksınız. 1980'lerde bilgisayar okumak gibi düşünebilirsiniz. Quantum bilgisayarlar şu anki bilgisayarlardan mimari olarak tamamen farklı olduğu için hiçbir IT bölümü bu alana adam yetiştirmiyor. Sadece fizik okunup quantum mekaniğini çok iyi kavrarsanız bu alanda ilerleyebilirsiniz. Herkese yönelik değil. Belki geleceğin yeteneklerinden birine yön vermiş olurum bu konuyla.

Genel Tanıtım:

https://www.youtube.com/watch?v=QuR969uMICM
Yatırım Yapan Ülkeler:


< Resime gitmek için tıklayın >

Çalışabileceğiniz Firmalar:


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 25 Haziran 2022; 2:2:54 >

İ
2 yıl
Teğmen

Fizik okumakla kalmayıp fizik doktorası yapmak gerekiyor, fiziği çok sevmiyorsanız sakata gelebilirsiniz. Bilgisayarda bir şeyler yapabilmek için hiçbir zaman doktora gerekmedi, en büyük farkı bu bence.
Bu işle uğraşan varsa yolu açık olsun. Doktora gerektiği ve zor bir alan olduğu için rekabet çok fazla olmayacaktır, şimdi başlayanlar daha şanslı olacak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.