Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
44
Cevap
4825
Tıklama
27
Öne Çıkarma
Cevap: Almanyanın çılgın planı 18 yaşını geçene 20.000 € (3. sayfa)
E
5 yıl (11298 mesaj)
Yüzbaşı

40kyk borcum var iş yok issizim teşekkür Türkiye



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
5 yıl (4093 mesaj)
Binbaşı

o simulasyona alin benide..orda bölüm kolay geciliyo ...burda surekli boss cikiyo onunuze



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
5 yıl (3749 mesaj)
Yüzbaşı

İşsizler için GSS primi 2021'de 107,32 liraya çıkmıştı. 2022'de 161.55 lira olarak uygulanacak. Asgari ücretin artması işsizlere patlıyor.



L
5 yıl (5928 mesaj)
Yarbay

Bizde de borc gonderiyor devlet ya duserse diye 😂 ev arkadasim "la kirayi öderken kargomu al" yazmış havale açıklamasına, bakin "kirayi öderken" diyor. Lafın icinde kira geciyor diye sen filtre at "kira" kelimesi üstünden ve borc gönder. Bir de yazmislar kirada eviniz oldugundan ve gelir elde ettiginizden 12 bin tl odemeniz gerekiyor diye 😂😂 kirada evim varmis haber yok. Devlet super çalışıyor. Mekanizma harika! 😂 Ulan...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 25 Aralık 2021; 18:30:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
5 yıl (684 mesaj)
Çavuş

Bizde ise 18 yaşından sonra KYK dan kredi alabiliyorsun. Sonra aldığın krediyi faizi ile 2 kat geri ödüyorsun. Devlet sana iş adamı muamelesi yapıp seninle uğraşmak istemediği için GİB'e de aktarıyor borcunu. Ödemezsen de maaşına el koyuyorlar. Daha sonra Üniversite'den mezun oldun. Çalışacak iş bulamıyorsun bari kendi işimi kurayım dediğinde ise askerliğini yapmadan iş kurman büyük bir hata olduğunu anlıyorsun. 1 ay bile gecikmemen lazım olduğu için bedelli askerlik fiyatlarına bakıyorsun. 43 Bin TL.

Borçların kapıya dayandı, bir şekilde ayı kurtarmak için kredi çekiyorsun, kredi kartı kullanıyorsun. Borçlarını borçla ödüyorsun. Sonra bir bakmışsın 50 yaşındasın.

Türkiye'de genç olmak hiç stresli değil. Almanya, Amerika tabi kıskanır bizi. Oralarda böyle bir şey olsa mecaz kullanmıyorum bakın direkt sorumluları tutup kazığa oturturlar. Adamlar 10 kuruş zam geldiğinde bile neredeyse darbe yapıyorlardı. Biz Allaha şükür etmeye devamke.



E
5 yıl (1295 mesaj)
Yüzbaşı

bizde de cebindeki telefon ne diye sorarlar genc kardeslerime. Y kusagi bir insan olarak utanc duyuyorum bu durumdan. Umut ticareti yapip colugu cocugu okutuyorlar, dünyanin egitim kredisi borcuna sokuyorlar, sonra adam is bile bulamadan dünyanin borcu ile yüzlesiyorlar. Gece yarisi operasyonlari ile servet transferleri yapiyorlar.



G
4 yıl (7735 mesaj)
Yarbay

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.