Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1699
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Almanya I. Dünya Savaşı'ndan sonra nasıl güçlendi
T
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar konunun yerini en uygun burayı gördüm

Almanya ağır bir ı.dunya savaşından sonra nasıl kısa sürede bu kadar güçlendi ve 2. Dünya savaşında kaç devlete kafa tutabildi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
11 yıl
Yüzbaşı

ülke versay ant. ile çok zor durumdaydı. halk zaten bıkmıştı. bir anda bir adam alman ırkının üstün olduğunu iddia etti. nasyonal sosyalist işçi partisi kuruldu ve çalışmalar başlandı.

hitlerin amacı dünyayı yönetmek ve almanların diğer ırkılardan daha üstün oldupunu kanıtlamaktı. bunu hem psikolojik hem de kendi karakteristik özellikleriyle başardı. kısacası almanya nın tek kurtarıcısı olarak görülüyordu. halk da teşvik edilince çalışmalar hız kazandı. tıpkı kurtuluş savaşı gibi düşün. halk olmasa o savaş kazanılmazdı. bizim tek farkımız yüreğimiz ve yoksulluğumuzla kazanmamız onların ise yüreksiz ve zenginlik içinde kaybetmeleri...


bir rivayet de hitlerin aslında yahudi oldupu ve filistin de yahudi bir devlet kurmak için yahudileri katledip diğer ülkelerdeki yahudileri israile göç ettirmek. bunu da dış güçlerin hitleri finansa etmesiyle başarabilirdi.



T
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cevap icin sagolun siyasi olarak hitlerin rolu var ama merak ettigim ekonomik ve askeri olarak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
11 yıl
Yarbay

Merhaba,

Benzer konu halihazırda bölümde bulunmakta. Biraz araştırma yaparak ulaşabilirsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.